
Hasan Külünk
AB, ABD, RUSYA, İRAN ve ESAD’ın menfaatleri kuzey Suriye’de PKK kontrolünde bir bölge oluşturmak noktasında birleşmiş bulunmaktadır.
Türkiye tek taraflı Halebi kurtarma operasyonunu geciktirmiş, bunun risklerini üstlenememiş ve böylece şansını kaybetmiştir. O sayfa şimdilik kapanmış gibi durmaktadır.
Kırmızı çizgi, yeşil çizgi vb. ilan etme, dayatma şartlarını şimdilik erteleme durumuna girmiş bulunmaktayız. Yeni oyun içerde kurulacaktır/ kurulmalıdır.
Dışarıda dinletemediğimiz her şartı yapamadığımız her operasyonu içeride geometrik büyüterek yapmalıyız. Dışarıdaki gerilemeyi içeride düzeltelim. Suriye’de kazandıklarının on katını Türkiye’de kaybetmelidirler.
Türkiye tüm Suriye sınırına yüksek duvarla birlikte elektronik kontrol sistemini sıkılaştırıp sızma riskini sıfıra yaklaştırmalıdır.
Bilhassa gıda kaçakçılığı sıfıra inmeli bölgenin Türkiye’ye olan ekonomik ihtiyacı/ bağımlılığı siyasi bedele dönüştürülmelidir.
Kuzey Suriye’deki ilerlemelerini gerçekleştirirken bizi hendeklerle oyalamaya çalışanlar, BM normlarını aşmadan, müdahale hukukunu harekete geçirecek kartları vermeden en sert cevabı almalı bir yüz sene belini doğrultamayacak dersi okumalıdır.
“Hattı müdafaa yok, sathı müdafaa vardır.” Prensibi gereği vatanın her karış toprağında bütün askeri, ekonomik, psikolojik silâhlarımızı kullanarak bu nesebi gayri sahih oluşumu emperyal ittifakın kucağına fırlatıp atmalıyız.
Çok büyük bir kısmı “antiemperyal bilinçle birlikte yaşama şuuruna” sahip olan Kürt ahali özenle korunup ayrı tutularak, sürekli kardeşlik ve birlikte yaşamanın faydaları anlatılarak/yaşatılarak ayrılıkçı eşkiyalar sıfıra kadar tasfiye edilmelidir.
İnsanımızın yaşama hakkı her türlü çağdaş afyon sayılabilecek efsunlu iddiaların üzerindedir. Ve adı konulmamış bir var olma yok olma savaşında eşkiya/emperyal piyonlara sadece teslim olma hakkı verilebilir, başkaca hiçbir şekilde muhatap alınmamalıdır.
Bu mücadeleyi yürüten/yürütecek olan sivil ve asker, silahlı veya cüppeli bütün fedakâr Türk evlâtlarına sabır, gayret, merhamet ve yerine göre celâl diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Bize Allah yeter.
Türkün Türk’ten başka dostu Allah’tan başka sığınağı yoktur.