DOLAR 32,4513 % 0.12
EURO 34,5120 % 0.03
STERLIN 40,3999 % 0.07
FRANG 35,5904 % 0.07
ALTIN 2.468,02 % -0,61
BITCOIN 2.115.166 -5.238

AH ŞU AYTAÇ DURAK!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
AH ŞU AYTAÇ DURAK!

AH ŞU AYTAÇ DURAK!

Ali BADEMCİ

 

Vallâhi bu yazıyı belki biraz mahâlli bulacaksınız ama lütfen hoş karşılayın. Âciz dostunuz Adana’da yaşadığı için  aşağıdaki yazıyı yazmak zorunda kalmıştır.. Adana ile ilgisi olmayan okuyucular da bu  yazıda kendi mahalleri  için kesinlikle bir   hisse çıkaracaklardır.. Sonra artık “İnternet Medya” imkânları ile basının “Mahâllisi Ulusal”ı da kalmamıştır. Sanıyorum genel merkez yöneticilerimize ancak bu şekilde ulaşmak kaabildir. Tabii ki son söz onlardadır, biz de tereddütsüz uyacağız.. O zaman aşağıdaki satırları muhayyel kabul ederek sâde bir hikâye okuduğunuzu düşünün. Gerisini sorumluluğu yüklenenler düşünsün.. ulkucu kadro ali bademci

Konu Adana olunca bugüne kadar çıkardığımız en büyük adam tabii Aytaç Durak olduğu için ondan bahsedeceğiz. Hazret buyurmuşlar ki yeniden adaylık için “Bir ay içinde karar verecekler”miş.. Oh ne ala.. Yani partisini halletmiş de kendi düşünmede imiş. Allah aşkına hangi partiden aday olacaksa bu beyân o partinin hem şahsî hem de tüzel “Otoritesi”ni tanımamazlık değil midir? Tanrı insanı ancak  bu kadar şaşırırmış doğrusu.. Bakın Bay Aytaç hikâyesine.. Ayrıca bu hikâyenin doğruluğunu satırların yazarı  şerefle taahhüd eder:

Adana’da her zaman politika kazanı sıcaktır. Kış da olsa yaz da olsa kazan kaynar. Bu durum biraz da Adana insanının sıcaklığından kaynaklanıyor. Cumhuriyet’den evvel de böyleydi. Adanalılar politikanın elifbası olan fikir hareketlerinde ikiyüzlü olmak yerine hep başlarını dik tutmuşlardır. Tek partili devirde  “Atatürkçülük”, demokrasi devrinde ise her türlü fikir Adana’da zemin bulmuştur. Bu başı diklik birçok zaman Adana’lının lehine olmasına karşılık bazı zamanlarda da zararına olmuştur.

Akparti” iktidarlarında Aytaç Duraklı yıllar maalesef bu güzel memleketin zararına olmuştur. Gerçi Sayın Durak’ın Rahmetli Özal ile de arası hiç iyi değildi. Bu sebeble gerek Özal ve gerekse Tayyib Bey iktidarı gibi tek partili iktidarlar zamanında her bakımdan Adana’nın çok altında bulunan il merkezlerimiz kendilerini katlarken maalesef Adana yerinde saymıştır. Özal zamanında belediyeler olağanüstü derecede güçlendirilerek gelir kaynaklarına sahip edilmelerine rağmen bizim Adana’da 25 yıldan beri belediye bütçesinden şöyle adam gibi bir yatırım görememişizdir. Efendim kanalizasyon, Çatalansuyu, hele hele rezilliğe dönüşen “Metro” gibi işleri yatırım diye kimseye yutturamazsınız. ASKİ’nin vatandaştan aldığı paralarla ve belki son iki-üç yıl içerisinde yaptığı kanalizasyon – yağmur suyu ve içme suyu yatırımlarının metre tülü Duraklı yılları 1000’e katlamıştır. Bir kerre Adana’da 30 km. çapı ile içme suyu problemi kesinlikle kalmamıştır. Belki yağmur suyu her tarafa ulaşmamıştır ama kanalizasyonsuz yer kalmamıştır. Son iki yıldan beri politik bir kişiliği olmayan ASKİ Genel Müdürü Adanalı’nın gönlünü fethetmiştir. Aytaç Durak’ın, meslekten şaibeli ortaokul öğretmeni Bayram Efendi’si de sanıyorum velinimetine kölelikten başka bir şey yapmamıştır. Şimdi de Ak-Parti İl başkanının çantasını taşıyor.

Ne yazık ki sırf Adanalı olmanın avantajını kullanan Sayın Aytaç Durak son yıllarda biraz daha iyi gördüğümüz gibi “Kendini Akıllı Başkasını Ahmak Sanan” vasat zekâlı bir adamdır. Sırf özelliği yüzünden hemşehrileri nezdinde mevcut 5 kuruşluk itibarını da kaybederek benden başka kimsenin  “Rey“ vermeyeceği oldukça güvensiz bir duruma düşmüştür.

Dostumuzda Adanalı personel – müteşebbis – esnaf – sanatkar ve özellikle müteahhitlerinin o kadar alacağı vardır ki sırf hak ediş ödemeyerek batırdığı insanların çocuklarının bedduaları onu yerle bir etmeye yeterlidir. Size, canlı şâhitleri aramızda bulunan, bir Aytaç Durak portresi renklendireyim mi?

Efendim Büyükşehir Belediye Başkanı, daha ilk başkanlığında öyle bir gurur ve kibre gömülmüş ki Mâli İşler Dâire Başkanı tâlimatsız 10 lira bile ödeyemiyordu. Alacaklar birikiyor, para yok.. yok.. yok.. ASKİ’nin kasası günlük olarak Büyükşehir’e geliyor ama yine alacaklıya müteahhide para yok.. Vatandaşın alacağı pula dönmüş.. Alacağına haciz gelmiş.. Büro – ev – bark – araba gidiyor.. Alacak, geç tahsilatla borcunun faizini  bile karşılamıyor.. Mâli İşler Daire Başkanı dayanamayıp bir alacaklıya para ödüyor. Seninki hemen Daire Başkanını çağırıyor ve bir sürü hakaretâmiz lâftan sonra  “İstifâ Et” diyor. Vatandaş ”Efendim şu şu şu insanlar batıyor yazık değil mi” diyor.. Cevap kestirme “Bırakın Batsınlar”… Evet son yıllarda birileri battı.. İtibarını kaybetti. Başkan Durak’ın etrafında ise  haksız olduğu halde haklı diyen üç-beş yağcıdan başka   samimi insan kalmadı.. Arkadaşı da yok.. Çünkü onları da kapıkulu gözüyle gördüğü için makamları bile yakıştırmıyarak ihbar etmiştir. İşte Abimizin hali… Şahsen benim partim   aday yaparsa ben yine rey vereceğim.. Kime.. Tabii geçen seferki gibi Partime..

Allah aşkına şu anda Aytaç Durak’ın yakınında kimler var? Seçimlerden önce belki görevine iâde edilir umudunda olup da güreşmek isteyen birkaç pehlivan olmalı! Dün baktım da halef Durak’ın televizyonu Z.Aldırmaz’a veryansın ediyor. Hatta Belediye’yi yeğen Cengiz’in  idâre ettiğini işâret ederek “Davulun onun omuzunda” bulunduğunu  slogan olarak spotluyordu. Allah Allah..

 

Sanıyorum Sayın Zihni Aldırmaz’ın Aytaç Durak’ın Belediye Başkanlığından önce onlara ait Durak İnşaat’da mimar olarak çalıştığını biliyorsunuz! Ben de şunu biliyorum ki o zamanlarda hiçbir şekilde politik beraberlikleri, yani fikirdaşlıkları da sözkonusu değildir. Çünkü 1980’den önce Muhterem AP’den ayrılan Ferruh Bozbeyli’nin Demokratik Partisi mensûbu idi; buna karşılık belki okul arkadaşları biliyordur, ama Aldırmaz’in siyâsi görüşü de belli değildi.

 

Turgut Özal devrinde yıldızı parlayan ve kendini Özal’dan bile çaplı sanan Sayın Aytaç Durak herhalde vukuatlı olarak Durak İnşaat’dan ayırdığı Aldırmaz’ı burada yanına bile yaklaştırmadı. Demek ki Allah ileride bir yolda yürüyeceklerini yazmış ki Z.Aldırmaz da Anavatan Partisi’nde fakat şiddetle Aytaç Durak’ın karşısında duran Ahmet Ünal – Uçar Erdal -Mustafa Tuncel – Yaşar Yenice – Coşkun Ak – Necil Topuz grubunun içinde yer aldı. İlk ANAP Seyhan ilçe Başkanlığı seçimlerini, Ersin Koçak ile giren Durak ekibi kazandı. Fakat Ahmet Ünal’ı aday gösteren ekip de fevkâlade oy topladı. Hatta bu seçimlerde Sayın Abimiz delegasyonu elinde bulunduran MHP’li gurubtan bazılarını kandırarak meşhur ”En Ucuz Delege Ülkücü Delegedir” vecizesini söyledi..

 

Kongreden sonra büyük siyâsi adam hüviyetini öne çıkaran Aytaç Durak, seçimi kaybeden ekibin MHP’li ileri gelenlerine kılçık atarak onlara, ”Kaybettiniz ama gelin İl Başkanlığını da size teslim edeyim” teklifini götürdü. Tabii bu ayak oyunu onu  kendini “Genel Başkan” gibi görmek ve “Özal”ı beğenmemek gibi bir hastalığa sürükledi. İşte son görevden alınışı, yargılanışı, arkadaşlarını ihbar etmesi ve  sanki dünyada tek dürüst kendisiymiş gibi pozlara bürünmesi  o yıllarda ve zikredilen hadiselerden sonra başladı..

 

İlk seçimlerden sonra Abimiz yanında amcaoğlu ve E.Koçak gibi Karaisalılar’ı, ileride ne olur ne olmaz ayağına bağ olur diye ve yine yüksek siyâsı zekâsı ile tasfiye ederek   büyük bir  akli maharet imiş gibi  İl Başkanlığı’na getirdiği  yüzde yüz kendi kulu olan Rahmetli Murat Yılmaz başkanlığındaki yeni ekiple devâm etti. Murat Yılmaz  belki temizliğindendir o güne kadar yaptığı hiçbir işte başarılı olamadığı için  “Bavulu kapı önüne” konan, Yüreğir’in zengin topraklılarının “İç Güveğisi” idi. 12 Eylül’den önce tanırsınız, meşhur MHP’li uzman Muzaffer Badraslıoğlu’nun da  bacanağı idi. Fakat Murat Abi ekibi MHP’li olmasına rağmen kendisi de okul hayatından beri hep o çevrelerle dostlukta bulunmasına karşılık hiçbir şekilde  ülkücü olmamış ve hep AP’li kalmıştır. Bir iktidar partisine İl Başkanı olacağını da belki hayatta aklından geçirmemişti. İl Başkanı olduktan sonra  valizi ile yeniden yuvasına  dönmüş  sanıyorum hayatındaki boşluğu da  doldurmuştu.

 

Ahmet Ünal ekibine Aytaç Durak ile beraber olmamak için  çok ısrar edip de bunda başarılı olamayan Av. Coşkun Ak, önce “Elvedâ” dedi. Mustafa Tuncel ise o günden itibaren Aytaç Durak’ın en sağlam taraftarı ve yegâne savunucusu olmuştu. Ahmet Ünal-Yaşar Yenice mesafeli idi. Uçar Erdal ve Necip Topuz kendi kabuklarına çekildiler. Zaman içinde ve Ahmet Ünal – Yaşar Yenice de sona doğru ters düşmüş olmasalar da herhalde Abi’den soğudular. Ünal MHP’li oldu ve Yüreğir’e başkan da seçildi.. Rahat dursaydı şimdi “Abi”nin yerindeydi ayrı mesele..

 

Eski arkadaş olarak son seçimlerde Aytaç Durak’ın yanında, sanıyorum Mustafa Tuncel ve Zihni Aldırmaz’dan başka yol arkadaşı kalmamıştı. Artık ekip arkadaşı  ve avukatı Necip Topuz’dan Uçar Erdal’a, hatta daha evvelinden kayın birader Faruk’a kadar  herkes onu terketmiştir. Neye biliyor musunuz? Sırf tutarsızlığı ve başta söylediğimiz “Herkesi ahmek sadece kendini akıllı“ sanmasından ötürü.. Ha bir de epeyce kendine benzeyen  ülkücü Ali Ulukanlıgil.. Ulukanlıgil’i Aytaç Durak 80 öncesinde Hergün Gazetesi’nin Çelik İş Sendikası reklâmları ve taraftarlığından tanıyordu..

 

Esasında Mustafa Tuncel zeki bir adamdır. Ama politkanın gerektirdiği cambazlıklardan habersizdi.. Fakat ne de olsa  “Ocak Başkanlığı” yapmış eski bir ülkücü ve Bay Durak’ın güçlü sağ koluydu. İşte   bir yanda Aytaç Durak’la çok benzer yönleri olan; meselâ o da kendini akıllı başkasını ahmak sanan bir kasaba politikacısı Ulukanlıgil, bir yanda da ona hiç benzeyen tarafı olmayan “Cengaver Mustafa” kol-kola  birkaç günde CHP’den adaylık için yüz bulamayan Abi’yi MHP’li yapıverdiler. Tabii olarak Zihni Aldırmaz hep bu işlerin dışında kaldı. Esâsında Zihni’nin Abi’ye yakınlığı “pamuk ipliği ile bağlılık”dı. Çünkü mimar zekâsı ve yeğen Cengiz Dinçer hocası aklı ile Aytaç’ın kendisine karşı yakınlığının samimi olmadığını biliyordu. Tabii bunda da haksız ve yanlış değildi. Çünkü Abi önceki dostları da öyle okşayarak tasfiye etmiştir.

 

Sayın Devlet Bahçeli Mustafa’dan ziyâde Ali’nin  ballandırması ile ve biraz da Aytaç Abi’nin mazlum imajından etkilenerek  onu belki tertemiz geçmişine ortak etmedi amma her zerresi şüheda kanına  ile sulanmış MHP’ye kabûl etti. Canım “patron” bu kadar MHP’nin dışında mıydı? diyeceksiniz. Tabii ki değil. Aksine âilede Remzi Durak gibi her zaman MHP’de ağırlığını  hissettiren biri de vardır.. Bu kişi üstelik “İslâm”ı aile hayatında yaşayan, üniversitede “ülkücülük” yapmış tefekkür sahibi bir insandır. Şu meşhur “Ferhat Olayı” da Remzi Abi ile ilgilidir ve o zaman “kim bu kişiler” diye Aytaç Abi göklere çıkmıştı. Aytaç Abi’nin “Aytaç Yalmancı”olduğunu o zamandan herkes biliyordu..

 

Netice olarak  “Derinler”in mağduru olduğumuz için ”Derin” işlerle fazla uğraşmayalım da güyâ MHP’li Aytaç’ı tâkibe devâm edelim. Tabii olarak MHP ile işbirliği Adana’da Büyükşehirde seçimi alacaktı. Hele karşıdaki adaylar tam dişe göre olunca iş daha da kolaylaştı. Ve bütün keramet kendisindeymiş gibi  Abi daha ilk günden böbürlenmeye, insanoğluna hiç yakışmayan mağrurluğa başlamıştır.. Aslında keramet kendisinde ise neden İlçe belediyelerinin kaybedildiğini hesabını vermesi gerekmez miydi? Verebildi mi? Zamanın MHP il Başkanı Ahmet Erdoğan  hayatta.. Listeleri kim yapmış Aytaç Abi? Bugün bile ülkücülerin can düşmanı olan PKK sempatizanı ve solcu eski kurtları kim ilçe belediye meclislerine aday yapmış? Denizli ve Narlıca mahallesinde her sokakta birkaç evden ülkücü şehid çıkmıştır. Yani son seçimde buradan Aytaç Abi’nin aday gösterdiği Kürtçü Askeri Dağlı için mi Karaisalılar MHP’ye rey verdi? Nerede Kaşobalılar, nerede “Yunus Uzun Ruhu” Allah’dan korkmazlar..

 

Oh be.. Aytaç Abi Ülkücüler’le PKK’lıları MHP listelerinde altlı üstlü yazarak memleketin büyük meselesini  halledecek.. ”DerinFikir”.. Ne oldu hangi seçtirdiği muhterem MHP’nin kapısını bilir? Söylesin Ahmet Erdoğan, söylesin Mustafa İzgi? Ne yazık ki vallahi ve billahi rey verdik, kendimiz ve partimizle birlikte memleketimizi de rezil ettik..

 

Aytaç Abi bir daha gel.. Ne olursun gel.. Hatta “Ne olursan ol  gene gel”.. Başımızın üstünde yerin var.. Hatta başına bu işler gelmeseydi aklından MHP’ye  Genel Başkan olmak bile geçiyordu ama.. Ama kendini başkalarına ezdirdi ve ondan sonra da ”Devlet Bey bana sahip çıkmıyor” diye tezvirât yaptı. “Beceriksizliğime, cambazlığıma ve tutarsızlığıma  kurban oldum” demedi.. Geçen seçiminde İl Genel Meclisinde ve Milletvekili seçimlerinde Karaisalılar kime rey verdi? Yani akrabaların, ”Şu kutsal topraklar”ın insanları.. El cevap Ak Parti’ye.. Öyle ya kendisi de yıllarca da Akparti’li kalmadı mı? Allah aşkına şimdi çağırsalar koşa koşa gitmez mi? Güle güle Aytaç Abi.. Yaktın bizi yaktın.. Adana’yı Roma’yı ateşe veren  “Neron” gibi yaktın.. Aslında seni  Rahmetli Ayhan Songar ile tanıştırsaydık mutlaka ondan “Neron” raporu alırdın.. Güle güle.. Şahsen ben seni istemiyorum. Zihni bile senden iyi. İstersen yoklamacılara sor.. Pek meraklısın… Boş ver Aytaç Abi güle güle.. Daha Mustafa da yanında değil.. Sağlıcakla.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetsahabetjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetsahabetjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayan
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort