DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.104.658 1.731

Olcay Kılavuz İstanbul’da, Gönül Seferberliğinde

Yayınlanma Tarihi :

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz yoğun bir ziyaret programı çerçevesinde İstanbul’a gitti.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT CENGİZ AKYILDIZ’IN AİLESİNİ ZİYARET
 
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ilk olarak kahpece düzenlenen bir saldırı sonucu şehadet mertebesine erişen Ülkücü Şehidimiz Cengiz AkyıldızAğabeyimizin ailesini ziyaret etti. Aileyle bir süre sohbet eden Ülkü Ocakları Genel Başkanı, “Şehidimiz Cengiz Akyıldız Ağabeyimiz Ülkücü Hareketin cefakar ve fedakar neferlerinden biriydi. Şartlar ne olursa mücadele asla yılmadı, asla atalete kapılmadı. Ülkücü Hareketin her anını fotoğraflayarak adeta geçmişimize ışık tutarak hafızalarımızı sürekli olarak tazelememizi, acı tatlı tüm hatıraları hatırlamamızı sağladı. Türkiye’nin neresine hangi sebeple giderse gitsin Ocaklarımızı mutlaka ziyaret ederek oradaki gençlerle sohbet eder; onlara birikimini ve tecrübelerini aktarırdı. Kısacası Cengiz Abimiz harekete mâl olmuş, herkesin sevgisini ve saygısını kazanmış, çok sevilen biriydi. Tüm bu sebeplerden ötürü hakkı ödenemeyecek bir ağabeyimizdir. Aramızdan ayrılışı bizi oldukça üzse ve derinden sarssa da Cenab-ı Allah onu şehadet makamına eriştirmiştir. Allah rahmet eylesin. Sizler de ondan bize emanetsiniz. Emaneti emanetimiz, ailesi ailemizdir.” İfadelerini kullandı. Misafirperverliğinden ötürü aileye teşekkür eden Genel Başkanımız ne zaman bir ihtiyaçları olsa yanlarında olacağını belirttikten sonra iyi dileklerle buradan ayrıldı. 
 
DOĞU TÜRKİSTANLI AİLELERİ ZİYARET
 
İstanbul’da Doğu Türkistanlı ailelerimizi de ziyaret eden Kılavuz,  “Soydaşlarımızın acısı acımız, derdi derdimizdir. Doğu Türkistan’da Çin zulmü altında yaşayan soydaşlarımızın uğradığı zulme karşı dünya sessiz kalmakta, hatta el altından destek dahi verilmektedir. Söz konusu Türk olunca dilleri lal, gözleri görmez olanlar bunun hesabını hem ahirette hem de fani dünyada mutlaka verecektir. Ülkü Ocakları şartlar ne olursa olsun soydaşlarımızın yanında olacaktır, yaptığımız faaliyetlere de bakıldığı zaman bu durum açıkça görülecektir. İhtiyaç duyduğunuz noktalarda Ülkü Ocakları samimiyetle yanınızdadır. Mevcut siyasal iktidarın temsilcileri Doğu Türkistan’da, Kerkük’te, Musul’da, Suriye’de soydaşlarımızın uğradığı zulmü gizleme çalışsa da, medya organlarını sustursa da bizler yaşanan olayların takipçisi olacağız. Soydaşlarımızın feryatlarını kula ardı edip sınırlarımızın ötesindekilere yardım etmek adına eşkıya birliklerini geçişine izin verenler tarihe kara bir leke olarak geçeceklerini unutmasın.” dedi.
 
ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİN ADLARINI TAŞIYAN YURTLARA ZİYARET
 
Ülkü Ocakları Genel Başkanı daha sonra Ülkücü Şehidimiz Levent Baykay Öğrenci Yurdu’nu, İstanbul Teknik Üniversitesi’ni ve Ülkücü Şehitlerimiz İrfan-Orhan Öğütçü’nün adını taşıyan Öğütçü Kardeşler Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti. Ocaklı Gençler bir araya gelen Genel Başkan Olcay Kılavuz sıcak bir atmosferde sohbet etme fırsatı da buldu. Kılavuz eğitimin önemine değinirken yaptığı konuşmada “Eğitim bir milletin geleceğini tayin eden yegane güçtür. Askeri güce veya genç nüfus yoğunluğuna bağlı olarak bir milletin gücü tespit edilemez, belirlenemez. Çağlar açıp kapatan Osmanlı Devleti yalnızca sahip olduğu askeri güçle üç kıtaya hükmetmemiş bunun yanında tıptan sanata pek çok alanda dünyanın öncüsü olmuş, çok sayıda bilgin yetiştirmiştir. İyi eğitim almışlar bireyler içinde bulunduğu topluma yön verir. İlkel düşünceleri yıkarak, kalıplaşmış fikirlerin dışına çıkılmasını sağlar. Eğitim kurumlarımızda özverili bir şekilde çalışan gençlerimiz kim olduğumuzun hatırlatılması, Türk Milleti’nin tarihteki rolünü, önümüzdeki dönemde dünya devletlerinin öncüsü olmak adına neler yapmamız gerektiğini bizlere gösterir. Ülkü Ocakları bizler eğitim almak isteyen her kardeşimizin yanındayız. Önümüze türlü engeller çıksa da elimizde olan en küçük imkânı dahi gençlerimizin eğitimi adına kullanmaktan asla geri durmayacağız. Çünkü biz daha önce de olduğu gibi çok sayıda başarılı şahsiyetin Ülkü Ocakları’ndan yetişeceğine inanıyoruz. Sizlerin de bizim attığımız bu adımlara karşılık vereceğinize, yolunuzdan alıkoymaya, üniversitelerimizi amacından saptırmaya çalışanlara aldırmadan samimiyetle çalışacağına inanıyor ve güveniyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Ülkü Ocakları’nın Uyuşturucuyla Mücadele bağlamında başlattığı kampanyaya da değinen Kılavuz “Gençlerimizin pırıl pırıl beyinlerini bulandırmak, Türk’ün damarlarındaki asil kanı kirletmek adına özellikle ülkemizde uyuşturucu denilen illeti çeşitli şekillerde yaygınlaştırma çalışmaları yürütülmektedir. Gençlik bizim en büyük hazinemizdir. Uyuşturucu batağında yok olup gitmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu kapsamda Ülkü Ocakları olarak Uyuşturucuyla Mücadele Platformu kurduk. Etkin bir şekilde tüm İl-İlçe temsilciliklerimizle birlikte saha ve sosyal medya çalışması yürüteceğiz. Sizlerden üniversitelerde çevrenizle iletişim halinde olmanızı, yaptığımız çalışmaları anlatmanızı ve kampanyamıza destek olmanızı istiyorum. “dedi.
 
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz yurt ziyaretlerinden sonra İstanbul programının ilk gününü tamamladı.
 
İKİNCİ GÜN
 
Program kapsamında Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Başakşehir, Hadımköy, Esenyurt, Silivri, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Avcılar Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti. Ülkü Ocakları Genel Başkanının ziyaretleri esnasında İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, İl Ocak Yöneticileri eşlik ederken ziyaret edilen yerlerde İlçe Ocak Başkanları ve Yöneticileri tam kadro hazır bulundu. Gittiği ilçelerde sıcak bir atmosferde yoğun bir katılımla karşılanan Kılavuz gençlerle istişare toplantıları gerçekleştirirken çeşitli değerlendirmeler bulundu. Eğitim ve öğretim hayatının önemine dikkat çekerken yaptığı konuşmada “Eğitim ve öğretimin hayatımızın her anında olduğunu aklımızdan çıkarmadan kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. İçinde bulunduğumuz çağda gelişmiş toplumlar incelendiği zaman bugünkü durumlarına eğitimli nesiller ile geldiği görülecektir. Bunun yanında bilgiye değer vermeyen, bilimsel gelişmelere kapalı olan toplumlar zamanla dışa bağımlı gelmekte, bir süreden sonra ise sömürgeye dönüşmektedir. Var olan bu gerçeğin bilincinde Ülkü Ocakları’nın eğitim ve kültür faaliyetleri tüm hızıyla sürmektedir. Geçen yıl başlattığımız Ülkü Evleri, Erol Güngör Gelişim Programı gibi projeler ilk yıllarında büyük bir ilerleme göstermiştir. Önümüzdeki dönemde daha başarılı sonuçlar alacağımıza dair inancımız da tamdır. Ülkücü Hareket olarak en büyük savaşımız Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de belirttiği gibi “ cehalete, bozgunculuğa ve riyakârlığa karşıdır. Dolayısıyla imanlı ihlaslı ahlaklı eğitimli bir gençlik yetiştirmek ülküsüyle hiç durmadan bıkmadan yorulmadan kararlı bir şekilde çalışmaya devam edilecektir. Atalarımızdan aldığımız miras ve kutlu misyonumuz gereği milletimizin refahının artmasında, devletimizin muasır medeniyetler seviyesinde öncü rol oynamamız sağlayacak yolbaşçılar yine Ülkücülerdir. Eğitim hayatınız süresinse kendinize hedefler belirlemelisiniz. Bir bakıma hepinizin kişisel bir kızıl elması, varmak istediği bir eğitim düzeyi olmalıdır. Siz bu hedeflerinize varmadıkça, kızıl elma ülküsünü gerçekleştirmemiz de mümkün değildir. Bizim bu çabalarımıza karşılık vereceğinizden, eğitim hayatınızda daha başarılı olmanız için gösterdiğimiz fedakarca çalışmayı boşa çıkarmayacağınızı biliyorum. Fikirlerimizi iktidar yaparak devletin yetkili kadrolarına geleceğinize, özlemini duyduğumuz milli ve bağımsız Türkiye’nin inşasını gerçekleştireceğinize de yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Ülkü Ocakları’nın başlatmış olduğu Uyuşturucuyla Mücadele kampanyası hakkında da bilgi veren Kılavuz “Bugün gençliğimizi bekleyen en büyük tehlikelerden biri uyuşturucu belasıdır. Terör örgütlerinin ve herkesin malumu güçlerin en büyük finans kaynakları olan uyuşturucunun kullanımı maalesef ilkokul seviyesine inmiştir. Ülkü Ocakları olarak kurumsal bir bütünlük sağlamak ve daha etkin çalışabilmek adına Uyuşturucuyla Mücadele Platformu’nu kurduk. Uyuşturucunun zararlarının anlatıldığı “Cehalet” isimli tiyatro oyunumuz yurdun dört bir yanında sahnelenmeye başladı ve yurt genelinde izleyicisiyle buluşacak. Bunun yanında AMATEM vb. sivil toplum kuruluşları ve devletin bu konuda yetkili makamlarıyla iş birliğine gidilerek Uyuşturucuya yönelik önlem alma anlamında fikir alışverişinde bulunulacak. Ayrıca “Sağlıklı Nesiller Umutlu Yarınlar” sloganıyla başlattığımız “Sağlık Yürüyüşleri yapılacak”. Gençlerimizin yoğun bir şekilde kullandığı sosyal medya yoluyla bilgilendirmeler yapılacak. Yurt genelinde tüm il ve ilçe temsilciliklerimiz tarafından uyuşturucunun zararlarının anlatıldığı seminerler düzenlenecek. Sizlerden de isteğim bu kampanyaya dahil olmanız, elinizi taşın altına koymanızdır. Bir kişiden ne olur demeden arkadaşlarınızdan başlamak üzere çevrenizi bilinçlendirmelisiniz. Bir hiç uğruna gençliğimizi toprağın altına girmesine göz yummamalıyız.” dedi.” dedi.
 
Ülke gündeminde yaşana meselelere değinen ve Ülkücü Hareketin üzerine düşen görevlere de değinen Kılavuz “Ülkemiz son derece karanlık bir dönem içerisindedir. Devletimiz eli kanlı terör örgütünün sözde ileri geleni aslında bir eşkıyadan ibaret insan müsveddelerinin karşısında diz çöktürülmeye çalışılmaktadır. Açılım denilen ne olduğu belirsiz süreç adeta yoldan çıkmıştır. Birinci Habur rezaletinden utanmayanlar, aynı rezaleti ikinci kez yaşatmış pişkinlikten geri durmamıştır. Mukaddes saydığımız hangi değer varsa el uzatılmış, hafızalarımızdan silinmeye çalışılmıştır. Mevcut siyasal iktidarın temsilcileri ise yandaş mikrofonlara samimiyetsiz beyanatlarının dışında adım atamaz hale gelmiştir. Çünkü dış güçlerin kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesi noktasındaki baskısı ile boylarını aşan yolsuzlukların ortaya çıkacağına dair taşıdıkları korkunun arasında sıkışıp kalmışlardır. Acziyet içeren bütün bu durumlara rağmen şaşırtıcı olan hala gösteriş yapma; hanlar-saraylar yaptırma derdinde olmalarıdır. Yalan ve riya çukurundan etrafına zehir saçan ihanet timsallerine karşı Türk Milleti’nin sabrı tükenmiştir. Ülkücü Hareket olarak yaşanan bu gelişmeler karşısında sessiz kalmamız beklenmemelidir. Medya organları tarafından sansür uygulansa da gerçekler gerekirse kapı kapı dolaşılarak halkımıza anlatılacaktır. İçinde bulunduğumuz ihanet sürecinde provokatif eylemlere de dikkat edilmelidir. Düştükleri bataklıkta çırpınanlar hain emellerini gerçekleştirmek adına son bir hamle yapmak istemektedir. Ülkücü Hareketin neferleri kavganın ve kaosun bir tarafı haline getirilmek istenmektedir. Kışkırtmalara karşı dikkatli olunmalı, içimize sızarak kardeş kavgası yaratmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir. Provokatörler tespit edildiği vakit hemen uzaklaştırılmalıdır.” Dedi.










YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort