DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.112.797 -0.336

MHP içe dönük hesaplaşmayla meşgul edilmek istenmektedir

Yayınlanma Tarihi :
MHP içe dönük hesaplaşmayla meşgul edilmek istenmektedir

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, partisinin politikalarının yeterince kamuoyuna duyurulamadığını ve millete anlatılmadığını ancak bunun için yeni bir MHP ya da yeni bir genel başkana değil, seçmene ulaşarak doğruları anlatabilecek yeni metotlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

ÇETİN yazılı açıklamasında, MHP’yi eleştirenler, hangi politikasına itiraz ettiklerini, hangisini yanlış bulduklarını neden söyleyemiyorlar? HDP’li bir hükümete girmemenin neresini yanlış buluyorlar? Çözüm sürecine karşı çıkmak mı hatalıdır? Anayasanın değiştirilemez maddelerine sahip çıkmanın ve Cumhurbaşkanını meşru sınırlarına davet etmenin hangisine itiraz edilmektedir? Neyi yanlış yaptığımızı söyleyemeyen, ancak meseleyi kişiselleştirerek kendilerine fırsat yaratmaya çalışanların her birinin bu kutlu harekete varlıklarıyla bugüne kadar ne kattıkları ortadadır. Bugün itiraz ettikleri hususlara, dün oturdukları makamlarda ses çıkarmayanlar, hangi cesaret ve samimiyetle ülkücü camianın karşısına çıkıyorlar?”diye sordu

630xNxHaberRes_46355.jpg.pagespeed.ic.L_qVabMHRL

ŞEFKAT Çetin, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, ülkücü adap ve terbiye ölçülerinin dışındaki eleştirileri hak etmediğine değinerek, ülkücü dünya görüşüne sahip bir dava adamının hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmadığını vurguladı. Çetin, “İnandığımız bütün dava arkadaşlarımız gibi bizler de gerektiğinde sorumluluğu aldığımız gibi bırakmasını da biliriz. Ancak bırakıp gidilmesini isteyenlerin niyetleri görüldüğü halde, kurultayın verdiği yetkiden vazgeçerek davamıza zarar verilmesini seyretmemizi kimse beklemesin. Milliyetçi iradenin Kurultay ile verdiği yetki, elbette ki hiçbir tehdit, şantaj ya da manipülasyonla devredilemez. MHP üzerinde gayrımilli ve gayrıahlaki hiçbir ameliyata izin verilemez” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, Milliyetçi Ülkücü Hareket ve temsil ettiği değerlere yönelik saldırılar hakkındaki yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Çetin, ”Terörü ve ekonomik istikrarı bir silah olarak kullanan toplum mühendisliğinin sonuçlarını tayin ettiği 1 Kasım seçimleri geride kaldı. Fakat Milliyetçi Hareket Partisi’ni seçim öncesinde görmezden gelen medya kanallarının fazlasıyla kullanıldığı bir tartışma ve kaos ortamı körüklenerek canlı tutulmaya devam edilmektedir. MHP’nin 7 Haziran ile 1 Kasım’da aldığı seçim sonuçları üzerinden yapılan bel altı vuruşlarla belirsizlik ortamı yaratılmaya çalışılmaktadır. Başta Milliyetçi Ülkücü camia mensupları olmak üzere kamuoyunda MHP’ye ve temsil ettiği değerlere karşı güvensizlik pompalanmaktadır. Milliyetçi Ülkücü camia yapay gündemlerle meşgul edilerek içe dönük hesaplaşmalarla meşgul edilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

 

”ERDOĞAN’IN POLİTİKALARI, ŞİRAZESİNDEN ÇIKMIŞTIR”

 

 

”Milliyetçi Ülkücü camiaya ve aslında bütün kamuoyuna cambaza bak metodu uygulanırken, Türkiye hem içeriden hem dışarıdan yürüyen olağanüstü ve karanlık bir süreçten geçmektedir” diyen Çetin, ”Cumhurbaşkanı Türkiye’yi tek başına yönetebilmek uğruna, federatif başkanlık sistemine geçişi önceleyecek bir programın esiri olmuştur. Kişisel çıkarlarıyla Türkiye’nin çıkarlarını karıştıracak kadar gözünü karartan Erdoğan’ın politikaları, devlet başkanlarıyla siyasi parti liderleriyle yaptığı türden kavga yapacak kadar şirazesinden çıkmıştır.

Türkiye’nin milli ve üniter yapısını zedeleyecek gelişmeler, tıpkı şehit haberleri gibi gündelik sıradan haberler seviyesine inmiştir. Devletimizin egemen topraklarında kanton benzeri kurtarılmış bölgeler oluşturulmasına hükümetin engel olacak dermanı ve duyarlılığı yoktur. Bir zamanlar BOP’un yıldızı olacağını söyledikleri Diyarbakır’ı merkez alan ihanet projesinin halen yürürlükte olduğu, sokağa çıkılamayan mahalleler ve Tahir Elçi cinayetinin dahi o büyük kaos planına hizmet ettiği idrak edilememiştir” açıklaması yaptı.

 

”BÖLGEMİZDE KİM MÜTTEFİKİMİZ, KİM DÜŞMANIMIZ, HEDEF ÜLKE NERESİ BİRBİRİNE KARIŞMIŞTIR”

 

Çetin, şunları söyledi: ”Türkiye’ye yıllardır Kuzey Irak’taki dört kampta Barzani peşmergelerini eğittirenlerin, Irak’tan Suriye’ye uzanan Kürt koridorundaki son parçanın kapatılmasında ABD ile birlikte hareket etmeleri manidardır. Sınırımızın IŞİD’e mi kapatıldığı, yoksa Türkiye’nin bölgeyle irtibatının önüne mi duvar örüldüğünü MHP’den başka soracak yerli ve milli bir güç ortalarda gözükmemektedir.

 

En son milli mücadele yıllarında Boğaz’da gördüğümüz yabancı savaş gemileri, yeniden ülkemiz sınırlarına yığılmaktadır. ABD, Fransa, Rusya, İngiltere, Çin ve Almanya gibi ülkeler savaş gemileri ve bombardıman uçaklarıyla adeta yeni bir Haçlı Seferi için etrafımızda hazırlık yapmaktadır. Sanki Birinci Dünya Savaşında İngiliz-Arap ittifakına karşı Osmanlı askerinin kahramanca savunduğu Kudüs’ü kaybetmemiz üzerine, müttefikimiz Almanların dahi İngiliz ve Araplarla birlikte bayram ettiği günler geri gelmiştir. Bölgemizde kim müttefikimiz, kim düşmanımız, hedef ülke neresi birbirine karışmıştır.

 

Rusya ile başlayan uçak krizi, her an soğuk savaştan sıcak savaşa dönebilecek küresel bir kapışmada Türkiye’yi cephe ülkesi haline getirmiş vaziyettedir. AKP hükümeti henüz uçak krizinin ardını toparlayamamışken, füze tehdidini gözümüze sokarak boğazdan geçen Rus gemisi, planlı bir provokasyonla gerginliği tırmandırmayı amaçlamaktadır. Bu tür girişimlerle Montrö Sözleşmesinin tartışılması için kapı aralanmaya çalışıldığı, Türkiye’nin kuruluş senedi Lozan’ı masaya yatırma hazırlıklarının da hemen arkasından getirileceği uyarımızı altını çizerek yapıyoruz.

 

KÜRESEL TEZGAHLAR….

Küresel hesaplaşmanın parçası olarak Türkiye’ye askeri, siyasi ve ekonomik operasyonlar çekilirken, AKP hükümetinin henüz ön hazırlıkları yaşanan gelişmelerin peşinden dahi yetişemediği ortadadır. Dünya konjonktürünün bölgemize getirdiği paylaşım kavgasında milli çıkarlarımızı dile getirecek ve tavır alabilecek yegâne yerli ve milli güç Ülkücü Hareket’tir. Ancak ne yazık ki Milliyetçi Ülkücü Hareket’in ülkemizin ihtiyaç duyduğu milli perspektifi ve refleksi sergilemek yerine, enerjisini içe akıtması için kurulan tezgâhlarla uğraşmak zorunda bırakılması Türkiye için bir kayıptır.

 

Türkiye için ne zaman bir program uygulansa, bunun ilk ayağı Milliyetçi Ülkücü Hareket’te devreye sokulmaktadır. 2003 baharında ABD Irak’a girmeden önce, Türkiye’nin direncini sağlayacak milli unsurlar tasfiyeye tabi tutulmuştur. MHP’siz hükümet ve MHP’siz Meclis projesi ve o dönem başlatılan içe dönük mücadelenin çıkışı dış kaynaklı ve oyalamaya yöneliktir. Bugün sıra Suriye’de harita tanzimine geldiğine göre, Türkiye’de milliyetçilerin sesinin kısılması ve içeride karışıklık çıkarılması alışıldık bir durumdur.

 

Türkiye’nin kurucu ideolojisi ve birlik bütünlüğüne adanmış fikri ve siyasi bir organizasyon olarak MHP’nin, yerliliğe ve milliliğe tahammül edemeyen küresel güçlerin hedefinde olması doğaldır. Emperyalistlerin, bölücülerin, hırsızların ihanetlerine ses çıkarmayacak yeni MHP yönetimi olduğunda sorun ortadan kalkacaktır. Türkiye’yi dönüştüren güç MHP’yi de üniter milli devletten ve Türklükten taviz verebilecek, parti eliyle Kürtçe yayın yaptıracak ve paralel örgütlere teslim edecek şekilde yeniden tasarlamanın peşindedir.

 

Mandacı zihniyetin toplumun kılcal damarlarına kadar etkisini gösterdiği, toplumun karpuz gibi ikiye bölündüğü bir zamanda, birlik bütünlük içerisinde problemlerin çözüleceğine inananlar, kendi içerisinde birlik bütünlüğü sağlayamaz hale getiriliyorsa, oyun çok açıktır. Bu tezgâha düşenler ya çok saf, ya da art niyetlidir. TV ekranlarından ve sosyal medyadan sorgulama yaparak her şeyi çözdüğünü zannedenlerin, evvela kendi durumlarını sorgulayarak hangi kirli ve gizli senaryoların figüranlığına alet edildiklerini idrak etmeleri gereklidir.

 

Milliyetçi Ülkücü Hareket’in iktidar mücadelesinde, peş peşe yapılan seçimlerde ortalarda görünmeyenlerin, şimdi bütün yeteneklerini sergilemeleri manidardır. Bu zevata, “madem böylesi bir etki gücüne, medya desteğine ve sosyal çevreye sahiptiniz, seçimlerden önce neden partiniz için imkânlarınızı seferber etmediniz?” diye sormak bütün Ülkücülerin hakkıdır.

 

”ÜLKÜCÜ KİŞİSEL İKBALİ İÇİN DAVASINI VE ÜLKÜDAŞLARINI KULLANMAZ”

 

Geçmişleri ne olursa olsun şimdilerde her platformda dava adamı pozlarıyla Ülkücülük satanlara rağmen, gözünü açtığı bu camianın hizmetinde ömrünü geçirirken her türlü bedeli ödeyen ve ödemeye devam edenlerin Ülkücü duruşları vardır. Rahmetli Galip Erdem’in tarifiyle bir Ülkücüler vardır, bir de Ülkücü geçinenler ve Ülkücülükten geçinenler. Hareket’in her sıkıntılı döneminde Ülkücülüğün çilesini çekenlerle, ülkücü geçinenler geceyle gündüz gibi rahatlıkla ayırt edilmektedir. Bunun için 12 Eylülü fırsat bilip farklı yerlerde saf tutanlara, MÇP-MHP birleşme sürecinde hesapları açığa çıkanlara, 95 seçimlerinde partiyi baraj altı bırakan menfaat çetelerine bakmak yeterlidir.

 

Ülkücü kişisel ikbali için davasını ve ülküdaşlarını kullanmaz. Ülkücü yaptıklarıyla utanç kaynağı olmak yerine, her daim bir bayrak gibi tertemiz kalabilen ve örnek alınandır. Ülkücü başkalarının figüranı değildir. Senaryosunu başkalarının yazdığı hiçbir oyunda yer almaz. Ülkücü programını kendisinin hazırladığı mücadeleyi tek başına kalsa dahi sonuna kadar vermekten kaçmayan inanmış insandır.

 

Evet, Ülkücünün yolu uzundur ve çetindir. Ülkücüye hiç kimse altın tepside ikbal vermez. Başka siyasi partiler kurulduktan bir yıl sonra iktidar olabilirler. Çünkü meşruiyetlerini devletin ve milletin dışındaki güç odaklarına dayandırmışlardır. Hâlbuki Ülkücü Hareket yerli ve milli bir organizasyon olarak mücadelesini tek başına vermek zorundadır. Ülkücünün tek dayanağı millet, tek sığınağı ülküdaşıdır. Gerçek Ülkücüye göre; bırakın okyanus ötesini, Saray’ın kapısından geçen Türk milleti yerine başka efendilere hizmeti seçmiştir. Dava iddiasıyla ortaya çıkan kim olursa olsun herhangi bir güç odağıyla birlikte hareket etmeye başladığı anda, kendi karakterinden ve bütün iddialarından vazgeçmiş demektir.

 

”YÜZDE 4 OY EKSİLİNCE KAYBETMİŞ OLUNMAYACAĞINI BİLİRİZ”

Yaşanan gelişmelere Ülkücü pencereden bakanların kafası nettir. Bizler, Ülkücü Harekete ömrünü vermiş insanlar, olması gerekeni yaparız. Değerlerimizi ve ilkelerimizi siyasetin günlük problemlerine kurban etmeyiz. Seçim sonucuna göre tavır alanların Ülkücülüğünü sorgularız. Kaybetmek ya da yenilmenin, ancak inandığımız değerlerden vazgeçmekle mümkün olacağını idrak edecek kadar şuur sahibiyiz. Yüzde 4 oy eksilince kaybetmiş olunmayacağını biliriz. Bu bir mücadeledir, bazen düşer bazen kalkarız; ancak her şart altında bu kervanın yoluna devam edeceğini biliriz. Yeter ki gözbebeğimiz davamız ve siyasi organizasyonumuz varlığını korusun. En ufak tökezlemede fırsatçılar, yağmacılar, yılgınlar kervanımızı dağıtmasın.

 

Ülkücü Hareket’in iktidarı hepimizin ortak amacıdır ancak iktidar hedefine ulaşmanın yolu Hareket’i ana mecrasından çıkararak başkalaştırmak olmamalıdır. MHP Milliyetçi Ülkücü fikriyatıyla iktidar olmalıdır, herhangi bir merkez partiye dönüşerek değil. Milliyetçi Ülkücü fikriyatın iktidar yolunun ise zor ve dikenli olduğu, sabır ve gayret gerektirdiği iyi bilinmelidir. MHP’nin kapısı bu manada Türk milliyetçiliğine hizmet edecek herkese açıktır. Ülkücü fikriyata inanmış her insanımıza partimizde yer vardır. Ancak sandık başarısı ve iktidar uğruna her yolu mubah gören, her türlü güç odaklarının kullanımına ve siyaset soytarılığına hazır olanların siyaset yapmak için kendi meşreplerine uygun mecralar bulmaları daha doğrudur.

 

Milliyetçi Ülkücü Hareket Türk milleti için, Türk milletinin bekası için vardır. Güce boyun eğen, makama, paraya, şahsi iktidar hırslarına teslim olarak Hareketimizi başka gündemlerle meşgul edenlerin samimiyeti Ülkücüler nazarında şaibelidir.

 

”MHP’YE YAPILACAK HER TÜRLÜ OPERASYON, BİZZAT ÜLKÜCÜLERİN İRADESİNE ÇARPARAK SÖNMEYE MAHKÛMDUR”

 

Milliyetçi Ülkücü Hareket’in mensupları 47 yılda nereden nereye ve hangi şartlarda geldiğimizin hesabını gayet iyi yapacak ferasete sahiptirler. Elbette varsa hataların sorgulamasını yapmak Ülkücü sorumluluğa sahip her ferdimizin hakkıdır. Ancak muhasebenin mecrası tv ekranları ya da sosyal medya platformları olmamalıdır. Eleştiri adı altında atılacak hiçbir taşın kurumumuza zarar vermemesi asıl olandır.

 

Bugün tv ekranlarından ve sosyal medyadan serbestçe atış yapanların niyeti üzüm yemek değil bağcı dövmektir. Hareketimizle ilgili duyarlılıkları göz ardı edenlerin bireysel hezeyanlarını Ülkücülerin hoş görmesini kimse beklememelidir. Türkiye’nin en büyük sosyal bedel ödenmiş siyasi organizasyonu MHP Ülkücülere aittir ve bu gerçeği hiçbir güç değiştiremeyecektir. MHP’ye yapılacak her türlü operasyon, bizzat Ülkücülerin iradesine çarparak sönmeye mahkûmdur.

 

Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminin doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten çekinmediği iyi bilinmelidir. MHP’nin politikalarının yeterince kamuoyuna duyurulamadığı, milletimize anlatılamadığı bir gerçektir. Ancak bunun için ihtiyaç olan yeni bir MHP ya da yeni bir genel başkan değil, seçmene ulaşarak doğrularımızı anlatabilecek yeni metotlardır.

 

MHP’yi eleştirenler, hangi politikasına itiraz ettiklerini, hangisini yanlış bulduklarını neden söyleyemiyorlar? HDP’li bir hükümete girmemenin neresini yanlış buluyorlar? Çözüm sürecine karşı çıkmak mı hatalıdır? Anayasanın değiştirilemez maddelerine sahip çıkmanın ve Cumhurbaşkanını meşru sınırlarına davet etmenin hangisine itiraz edilmektedir? Neyi yanlış yaptığımızı söyleyemeyen, ancak meseleyi kişiselleştirerek kendilerine fırsat yaratmaya çalışanların her birinin bu kutlu harekete varlıklarıyla bugüne kadar ne kattıkları ortadadır. Bugün itiraz ettikleri hususlara, dün oturdukları makamlarda ses çıkarmayanlar, hangi cesaret ve samimiyetle Ülkücü camianın karşısına çıkıyorlar?

 

Bir tarafta uygulanan Türk adını silme programına paralel olarak, kendi içerisinde bir tartışmaya sürükleyerek MHP’yi etkisizleştirmenin ve itibarsızlaştırılmasının anlamı büyüktür. Kalemlerinden kan damlayan sözde muhaliflerin “testiler kırılacak ve sular birleşecek” benzeri sözleri her şeyi anlatmaktadır. Kişilere karşı görüntüsüyle yapılsa bile MHP’ye yönelik ciddi bir kinin dışa vurumu olan bu sözde muhalefetin ve düşmanlığın hedefi çok açıktır ki MHP’nin kurumsal kimliğidir. İki partili sistem ve federatif yapının hayata geçirilmesi ve Türkiye’nin milli refleksinin köreltilmesi için MHP’nin susturulmasına içerden hizmet edilmektedir.

 

”KİMSE ÜLKÜCÜ HAREKETİN HAFIZASINI HAFİFE ALMASIN…”

 

Bir dönem rahmetli Başbuğ’un sağlığında ona edep dışı davrananlar, şimdi Türkeşçilik oynamaktadır. Başbuğumuzun sağlığında yanında dahi olmayanlar şimdi çıkmış “Başbuğumuzu başbakan yapamadık” diyerek Ülkücülüğü sömürmektedir. Kimse Ülkücü Hareketin hafızasını hafife almasın, aklımızla alay etmesin. Başbuğun sağlığında nerede siyaset yaptıklarının ya da kimlere hizmet ettiklerinin hesabını veremeyenlerin onun şerefli koltuğuna talip olmaya hakkı yoktur. MHP’nin genel başkanlık koltuğu Ülkücü geçinen ve Ülkücülükten geçinenlere birkaç beden bol gelir. Topukladıkları kıratlarıyla menziller arasında rabıta kurmakta mahir olabilirler ancak Milliyetçi Ülkücü Harekete lider olmak için bir attan daha fazlasına, bozkurt ruhuna sahip olmak gereklidir.

 

Ülkücülerin liderine davasına bağlılığını sorgulamak kimsenin haddi de değildir, hakkı da olamaz. Lidere ve davaya sadakat kavramını oluşturan değerlerimizin kökleri Türk milletinin kadim tarihine uzanmaktadır. Ülkücüler liderin itibarının partinin ve davanın itibarı olduğunu idrak edecek şuura sahiptir. Milliyetçi Ülkücü iradeyle seçilen lidere sadakat, Ülkücüler için bir şeref meselesidir. Ne Başbuğ Türkeş ne de bizzat Başbuğun ve Ülkü Ocaklıların davetiyle gelerek ömrünü davaya vakfeden Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Ülkücü adap ve terbiye ölçülerinin dışındaki eleştirileri hak etmemektedir. Dün olduğu gibi bugün de her iki liderimizi tartışmaların odağı yapacak art niyetli eleştiriler aynı bildik çevreler tarafından yayılmaktadır.

 

Biz Ülkücüler milletin davası olarak inandığımız Ülkücü Hareketi her türlü mücadeleyi vererek kutsallaştırdık. Davamızın ilkelerini kanlarımızla ve canlarımızla yazdık. Kutlu bir amaca hizmet için kendi yaptığımız, kendi oluşturduğumuz yapının acımasızca taşlanarak yıpratılmasına ve itibarsızlaştırılmasına nasıl müsaade ederiz! Eğer daha iyi yönetmek iddiasıysa, burasının bir kurum olduğu ve her şeyin kendi işleyişinde gerçekleşeceği unutulmasın. Sokaktaki ve sosyal medyadaki edep dışı tartışmaların kime fayda getireceği bir kere daha düşünülsün.

 

”ÜLKÜCÜ DÜNYA GÖRÜŞÜNE SAHİP BİR DAVA ADAMI HİÇBİR ZAMAN KOLTUK SEVDALISI OLMAMIŞTIR”

 

Milliyetçi Ülkücü Hareket’in gerçek sahipleri, bu davadan hiçbir beklentisi olmadan işinden aşından, çocuklarının rızkından keserek, canıyla ve kanıyla her türlü fedakârlığı yapan Ülkücülerdir. Makam sahibi olduğunda Hareket’in emrinde görünüp koltuk gidince muhalif takılanlar, ikiyüzlü tavırlarını evvela ömrünü bu kutlu Hareket’e adamış mensuplarımıza izah etmelidir. Ülkücüler arasına fitne tohumları ekerek birlikte hareket etme kabiliyetimizi yok etmenin, biz yerine beni koymanın adı ne zamandan beri Ülkücülük olmuştur! Keramet sahibi olduklarını iddia edenlere, Ülkücülerin de “bugüne kadar işgal ettiğiniz makamlarda partimizi ve davamızı neden iktidar yapmadınız” diye sorma hakkı vardır. Hiçbir fikir ortaya koymadan yapılan muhalefetin ve ona sessiz kalmanın adı, birilerinin projelerine konu mankeni olmaktır. Bizler için Ülkücülük ve Türkeşçilik, her önüne gelenin şahsi ikbaline paravan olarak kullanmasına müsaade edilmeyecek kadar önemli ve kutsaldır.

 

Ülkücü dünya görüşüne sahip bir dava adamı hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmamıştır. İnandığımız bütün dava arkadaşlarımız gibi bizler de gerektiğinde sorumluluğu aldığımız gibi bırakmasını biliriz. Ancak bırakıp gidilmesini isteyenlerin niyetleri görüldüğü halde, Kurultayın verdiği yetkiden vazgeçerek davamıza zarar verilmesini seyretmemizi kimse beklemesin. Milliyetçi iradenin Kurultay ile verdiği yetki, elbette ki hiçbir tehdit, şantaj ya da maniplasyonla devredilemez. MHP üzerinde gayrımilli ve gayrıahlaki hiçbir ameliyata izin verilemez.

 

Milliyetçi Hareket Partisi, Ülküdaşlık hukuku ve birlikte hareket etme yeteneğimizle geçmişten bugüne olduğu gibi yine bütün engelleri aşarak milletimize hizmet yolunda mücadeleye devam edecektir. Bu arada varsa eksiklikler mutlaka gerekli çalışmalar yapılacaktır. İşi şahsileştirmek yerine ortaya bir fikir koyulduğu müddetçe, Kurultayla yetki almış meşru yönetim herkesi dinlemeye dün de hazırdı, bugün de hazırdır. Aksi takdirde 1 Kasım sonrası oluşturulmak istenen bezginlik, yılgınlık, karamsarlık, yorgunluk virüsünün yılların tecrübesiyle bağışıklık kazanmış bedenimizde daha fazla etkili olmasına hiçbir Ülküdaşımız onay vermeyecektir.

 

Ülkücüler kendi iç muhasebelerini yapmakta sonuna kadar özgürdür. Lakin bu hak, Hareketimize hizmeti geçen mensuplarımıza saygısızlık amacıyla kullanılmamalıdır. Ülkücü Hareket’in geleneğinde saygısızlığa ve hadsizliğe prim vermek yoktur. Ülkücü muhasebe yapılırken muhataplık ilişkisi yerine aidiyetlik ilişkisi üzerinden meselelere bakarak sağlıklı sonuçlara ulaşmak daha doğru olacaktır. Ülkücülük adına söz söyleyenlerden, evvela Ülkücülüğün hakkını vermiş olmalarını beklemek aynı şekilde bir haktır.

 

”BİZ ÜLKÜCÜLER HAKKI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Milliyetçi Ülkücü Hareket ve siyasi organizasyonu MHP, adil olmayan bir mücadele ortamında Türklük davasının fikri ve siyasi misyonunun takipçisi olmaya devam edecektir. Ülküdaşlık hukuku, hak ve adaleti esas alan davamızın kuruluş felsefesiyle rotası tayin edilen yolumuz ve çizgimiz, daima alınacak sonuçtan daha önemli olmaya devam edecektir. Olaylara siyasi hırs yerine akılla, vicdanla ve milli perspektiften bakıldığında hakikat gün gibi ortaya çıkacaktır. Biz Ülkücüler hakkı savunmaya devam edeceğiz. İnsanlarımızın yarın yan yana gelemeyeceği duruma düşürülmesine müsaade etmeyeceğiz.

 

Ülküdaşlık hukukunu esas alarak, sevgiyle, heyecanla, inançla ve mücadele azmiyle davasına sahip çıkan kadrolarımıza sarılarak MHP’yi yeniden iktidar alternatifi yapmanın yollarını mutlaka inşa edeceğiz. Hareketimizin mensuplarının utanacağı hiçbir yanlışa imza atmayan liderimizin ülkemizin ihtiyacı olan milli duruşunun yanında, gururla ve başımız dik durmaya devam edeceğiz. Camianın sosyal medya trolleri üzerinden yönetilmesine, ver kurtulcuların elinde oyuncak yapılmasına fırsat vermeden, titreyip kendimize dönme düsturuyla büyük Ülkü davamızın sancağını en yüksek burçlara elbirliğiyle ve şerefle dikeceğiz.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort