Ayakkabı Bot ve çizme Günlük ayakkabı Bot ayakkabı modelleri Çizme ayakkabı Terlik ayakkabı Sandalet Babet Spor ayakkabı Topuklu ayakkabı İç giyim Mayo Çorap Fantezi giyim İç çamaşır takımları Sütyen Gecelik Pijama takımı Gece elbisesi Plaj giyim Giyim Büyük beden Tesettür Etek Trenckot tarz eşofman takımları bayan Mont Gömlek Pantolon T-shirt Sweatshirt Kırmızı elbiseler Ceket Çanta Çanta aksesuarlar Bebek bakım çantası Spor çanta Okul çantası Laptop çantası Portföy çanta Bel çantası Postacı çantası El çantası Sırt çanta Bebek bakım çantası Omuz çantası
Tuzla azeri escort Alanya azeri escort Kayseri azeri escort Antalya azeri escort Diyarbakır azeri escort Anadolu yakası azeri escort Adana azeri escort Ataşehir azeri escort Şirinevler azeri escort Beylikdüzü azeri escort Halkalı azeri escort Maltepe azeri escort Ümraniye azeri escort Samsun azeri escort Avcılar azeri escort Pendik azeri escort Beylikdüzü azeri escort Maltepe azeri escort Ümraniye azeri escort Mersin azeri escort Avrupa yakası azeri escort Kocaeli azeri escort Bodrum azeri escort Bakırköy azeri escort Kadıköy azeri escort İzmir azeri escort bayan Beşiktaş azeri escort Eskişehir azeri escort Bursa azeri escort Şişli azeri escort Şişli escort bayan azeri escort İzmir Gaziantep azeri escort Ankara azeri escort Denizli azeri escort Samsun escort kızlar Malatya azeri escort İzmir azeri escorts Samsun azeri escort İzmir eskort bayanlar
Volkan Yaşar BERBER
Geçmişten gelen idealler insanların yaşam felsefesi olsa da halen gerçekliliğini korumaktadır. Almanların müttefik gibi yaklaşarak Anadolu’yu ele geçirme isteği, İngilizlerin Ortadoğu’yu parsellemeleri, Rusya’nın yüzyıllarca emeli olan Anadolu’yu aşarak sıcak denizlere inmesi, Amerika’nın tüm dünya ülkelerini vesayet altına alması, Fransa’nın sömürge devletleri isteği, Çin’in ekonomik gücüyle baskısını sürdürebilmesi ve daha neler neler..! Ama Yahudilerin arzusu diğerlerinden çok farklı idi literatürde onlar her şeyi istemekteydiler ve de her fedakarlığa hazırdırlar.Her insan vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip bilinen bir dünya da yaşadığımızı zannetsek de öyle olmadığına şahit olduk.
Dünya da varlıklarını sürdükleri andan itibaren Yahudiler daim devlet kurma telaşındaydılar ilk önce Afrika kıtasında Uganda toprakları ve çevresi düşünülse de dini ve jeopolitik önemi daha fazla olana Filistin, Kudüs çevresi yoğunluk kazanır. Tarihte pek adı geçmeyen ama İsrail devletinin kurulmasına çok emeği olan Teşkilat-ı Mahsusa dan ayrı olarak yabancı azınlıkların oluşturduğu casuslar topluluğuydu ki Birinci Dünya savaşı sırasında Almanca, Fransızca, İngilizceyi çok iyi bilen ve yetiştirilmiş gerçek ismi Weizmann ‘’Mina’’ olup ‘’Gerta’’ ismiyle anılan Yahudi kadın idi.
Osmanlı tarafından Filistin’e görevlendirilerek bilgi ve belge toplayan Gerta, Yahudi kökenli olmasının verdiği arzuyla siyonizm’den etkilenerek savaş sonrası, İsrail devletinin kuruluşuna destek vermeye başlamıştır. Kendisinin farkında olup başkalarının farkına varmadığı, Alman istihbaratçılarının müttefikleri olduğu Osmanlı’ya elde ettiklerini paylaşmayıp sonrası Anadolu’yu kendilerine sahiplenmek arzusunu öğrenmişti. Bu demektir ki bizler neden aynısını uygulamayalım ileriye yatırımlarımızı kişiselleştirelim..
Gerta bilgi sızdırma amacıyla yakınlaştığı Alman istihbaratının ünlü subayı Kurt Preuffer ile yakın ilişkiler neticesinde derin kaynaklara sahip olarak bu bilgilerini İsrail’in kurulmasına istifade ettirdi. Bu kadar risk ve harcanan fedakarlıklar neticesin de otuz yıl sonra İsrail’in ilk Cumhurbaşkanı erkek kardeşi Chaim Weizman olmuştur. Sonrasın da Gerta 1925 senesinde vefat ettiğinde henüz bir yaşında olan torunu Ezer Weizman ise 1980’lerde İsrail’in Cumhurbaşkanı olacaktı.
Birçok ajan ve casus Anadolu ve Mezopotamya’da çalışmalar yürütmüşlerdir ki bugün dahi derin izler bırakanlardan Almanların Erzurum konsolosluğu kurması sonrası, Max Erwin Schaubner-Richter adlı Alman subayı Erzurum’a peynir tüccarı olarak gönderilerek orada birçok Ermeni cemaatleriyle ve de Kürt aşiretleriyle istişareler de bulunarak yalan haberler yayarak birbirlerine düşmesine sebep olmuştur. 1914-18 yıllar arası ajan provokatör olarak çalışan Max Erwin, Erzurum, Samsun ve İstanbul’dan 57 şifreli telgraf çekerek Türklerin, bir milyon Ermeni’yi öldürdüklerini yalanını yaymıştır. Almanlar savaştan yenik ayrılınca Generl Ludendorff’un yaveri yapılır. Sonrasın da Adolf Hitlerle yakın dost olarak ‘’Türkler, Ermenileri kestiler, bunu anımsayan var mı ki Yahudiler yok edilirse anımsasınlar?’’ ideolojisiyle Hitler’in daim destekçisi olmuştur. Sonunda polise karşı sokaklarda kol kola hitlerle yürürken kendini siper ederek kurşunların hedefi olmuştur.
Aslen 1873 Odessa doğumlu Yahudi asıllı Rus asıllı vatandaşı ‘’Salomon Rosenblum’’ bir çok ülke hesabına çalışarak kimlik değiştirmiş bilinen en azılı ajan idi. Osmanlı topraklarına 1912 yılında MI5’in ilk direktörü William Melville tarafından ‘’Mister Constantine’’ ismiyle Osmanlı vatandaşı Rum olarak İstanbul’a gelerek Kafkas petrolleri ve Osmanlı’nın Alman ‘’Blohm und Voss’’ firmasıyla gizli yürüttüğü gemi sipariş bilgileri peşindeydi. Gemilerin tesliminin gecikmesini sabote etme girişimlerinde emeği çoktur.
jurnalcılık artık sosyal medyaya düştüğü gibi global alanda bilmeksizin yapanlarımız da az değildir. Anlamak zor değildir kripto deyimler bir anda tüm linklerde algı yöntemi vb. Casuslar, genellikle diplomatik telaffuzları tercih ederlerken ajanlar elde ettikleri bilgilerin kaynakların ne anlam taşıdığını bilemezler mamafih asli değerlendirmeleri daha deneyim ve tecrübe sahipleri yaparlar. Uykuya yatırılmış toplumlardan oluşturulduğumuzun farkında olabilme temennisiyle…!,