DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.100.855 -1.769

Bilecik’te MHP’ye Katılanlara Rozetleri Takıldı

Yayınlanma Tarihi :
MHP Bilecik Milletvekili Bahattin şeker, gündeme dair yaptığı açıklamada, hükümeti bombaladı ve yolsuzluk yapanları topa tuttu..

bilecik_2684747577
Adalete büyük bir darbe vurulduğunu, savcı ve polislerin sürgüne dildiğini belirten Şeker, vatandaşa “kuşa bak” denilerek büyük yolsuzluklar yapıldığını söyledi.
AK parti tarafından moda olan Rabia işaretinin gerçek anlamının da 4,5 trilyon olduğunu belirten Şeker, ülkenin büyük bir karanlığa sürüklendiğini, KCK’nın paralel devlet haline getirildiğini ve tüm bunların faturasının ise millete kesildiğini söyledi.
İşin ucunun Başbakanın oğluna kadar dayandığını ve bu konuda savcıların çağrıda bulunduğunu kaydeden Şeker, “Artık mızrak çuvala sığmıyor” şeklinde konuştu.
Bilecik siyasetinin en sert açıklamalarından birisini yapan Şeker, AK Partiyi çok zor durumda bıraktı.
İşte Şeker’in açıklamaları:
BAHATTİN ŞEKER’İN KONUŞMASININ TAM METNİ

“Türk milleti son derece sancılı ve karanlık bir sürecin içindedir. Yaşanan bu süreç, beraberinde getirdiği siyasi krizlerle milletimizin sırtına yük olarak yansıyacak ve milletimizin bu dönemin bedelini ağır şartlar ödemeye maruz kalacaktır.
Bu AKP’nin AK’ı gitmiştir.  Bu gemi artık karaya vurmuştur; artık gemicikler gelse de kurtaramaz.
MHP kadroları olarak bizler yapıcı, onarıcı ve iyileştirici bir muhalefetle, ülkemizin gelişmelerini takip ettik. Her zaman uyarılarımız oldu. Gelişmelerin hiç de iç açıcı olmadığını, ülkemizin içinde bulunduğu ve maruz kaldığı bu düzenin ağır kayıplar yaşattığını, siyasetin artık giderek kirletildiğini söylemeye gayret ettik.
Bu zamana kadar bizler, her ortamda milletimizden gerçeklerin saklandığını, gerçek gündemin ülkemizde süregelen bu karanlık ilişkiler yumağının kararlarında olduğunu dile getirdik.
Ve işte herkesin önünde, bahsetmiş olduğumuz bu gerçekler ortaya çıktı.
Bakınız, göz göre göre, aziz milletimizin iradesi ve vicdanı su yüzüne çıkan bunca hadiseye rağmen başka mecralara yönlendirilmeye çalışılıyor.
Göz göre göre hukuk devleti ilkeleri suikaste uğruyor. 100 milyar dolarlık bir yolsuzluk davasında savcılar görevden alınıyor.
Bağımsız Türk yargısına ve soruşturmanın selametine açık açık müdahale ediliyor. Emniyet güçleri, tarihte eşi görülmemiş ithamlar altında bırakılıyor. Yapılan baskılar ve görevden almalar sonucunda, Türkiye’de hukuk iptal edilmiştir.
Fedakâr ve vefalı bir şekilde, vatansever ve millete sevdalı bir şekilde görevini yapan emniyet mensuplarımıza türlü iftiralar atılıyor. Bu zamana kadar, her türlü zorluğa rağmen hakikatin ortaya çıkması için cesaret gösterip, adaletin tecellisi için mücadele veren savcılara görevleri yaptırılmıyor; savcı siyasi iradenin baskısıyla soruşturmayı yürütemiyor, polisi operasyona sevk edemiyor.
Soruyoruz, bu efendiler cevap versin, hangi ileri demokraside böyle bir uygulama vardır. Yoktur efendiler yoktur. Bunun hesabını elbette vereceklerdir.
Kul hakkının ne olduğunu bilerek, fakir fukaranın rızkını koruyarak, milleti bütünleştirici ve birleştirici olarak iktidar olacaklarını söylediler. Ancak ne kul hakkı, ne fakirin ekmeği ne de ülkenin bütünlüğü kalmıştır. Vaziyet ortada…
Bu parti, adalet kavramını zaten deniz feneri hadisesinde bitirmiştir. Artık bu rüşvet ve yolsuzluk konusu öyle bir duruma gelmiştir ki, üstü örtülemeyecek vaziyettedir.
Bunlar Suriye, Mısır, Libya ve Irak’ta zaten batağa saplandılar. Ülkemizi yanlış yönlendirdiler. Türkiye ağır bedeller ödemeye başladı. Daha sonra da gezi olayları ve dershane tartışmaları derken; şimdi rüşvet ve yolsuzluk batağına saplandılar. Pusulayı şaşırdılar.
Reyhanlı’da 50 vatandaşımızın bombalı saldırıda can vermesinin ardından ABD’yi regaib kandilinde ziyarete gidenler, ABD ortağımız, müttefikimiz, BOP’ta patronumuzdur, biz de eşbaşkanız diyenler; GEZİ’de ABD yaptı dediler, İsrail dediler, Dış mihraklar, karanlık odaklar dediler, faiz lobisi dediler. Sonra da insanlarımızı tahrik ettiler; “milyonları evde zor tutuyoruz” dediler. Gördük, milyonlarca doları evde zor zaptetmişler… Kasalara sığdıramamışlar, para sayma makineleri bile yetmemiş saymak için, hatta saklamak için ayakkabı kutularına koymuşlar milyonları…
Şimdi görüyorsunuz, bu yolsuzluk operasyonu başladığından beri de aynı şeyleri söylüyorlar…
Son 12 yıldır hükümette olan, bu zaman zarfında, bütün kararların altında (kendi bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da ifade ettiği gibi) imzası bulunan, aydınlatılması gereken bu olaylarda apar topar görevden almalarla itibarına gölge düşüren bir başbakanla ve hükümetle karşı karşıyayız.
Sormak gerekmez mi değerli arkadaşlar; vicdanı olan, idraki olan ve olayları akl-ı selim değerlendiren herkes cevap versin:
Olaylarda kendisinin ve oğlunun adı geçen bir bakan istifa ederken, baskı altında olduğunu ve başbakanın da istifa etmesi gerektiğini söyledi. Kardeşim bunu senin bakanına faiz lobisi mi söyletti? Dış mihrakların ajanı mıydı yoksa bu bakan? Yoksa istifa metnindeki o konuşmaları İsrail mi hazırladı? Yoksa bu bakan gezicilerin mi adamıydı?
Peki bu kadar para sayma makinesini ve bunca kasayı ne yapacaklardı? Ayakkabı kutularındaki milyonlar kimin işiydi?
Bakın eski bakan Ertuğrul Günay, Haluk Özdalga, Erdal Kalkan 3 akp milletvekili, partisinin disiplin kuruluna sevk edildi. İstifalar ardı ardına geliyor.
Bu mızrak çuvala sığmaz beyler…
Başbakan, bir revizyon yaparak 10 bakan değiştirmiştir. Allah aşkına Cumhuriyet tarihin en büyük yolsuzluk vakası, böyle bir makyajla mı kapatılacak?
“Paralel devlet” deniyor. Yazıklar olsun. 12 yıldır bu ülkenin iktidarındasınız, işinize gelen, siyasi olarak sebeplendiğiniz davalarda “kahraman” ilan ettiğiniz, hatta yargıya saygı duymak lazım, bırakın savcılar işini yapsın, ben de bu davanın savcısıyım dediğiniz, hatta “kahraman” ilan edilen savcıya bizzat başbakanın araba tahsis ettiği o günler şundan 3-4 yıl öncesidir. Bugün aynı savcı, malum operasyondan dolayı “hain” olarak nitelendirilmektedir.
Yahu böyle hukuk devleti mi olur? Türkiye Cumhuriyeti bir kabile, bir hanedan, bir saltanat, bir diktatörlük devleti değildir. Türkiye Cumhuriyeti, muz cumhuriyeti değildir. Büyük Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyet, gelinen nokta itibariyle içler acısı ve son derece vahim bir noktadadır. Bu hale getirenler utansın. Devran utansın. Utanmayan arsız suratlar utansın.
Bakan çocuklarının yatak odalarından fışkıran milyon dolarlar, çelik kasalar, para sayma makineleri, bakanların kolundaki 700 liralık saatler, envayi çeşit hediyeler, inanılmaz boyuttaki para transferleri; bütün bunlar yaşanmış ancak örtbas edilmeye çalışılmıştır. (“Rabia” dedikleri meğerse 4 buçukmuş…)
30 yaşına girmemiş Rıza SARRAF adında biri, bakanlarla oyuncak gibi oynamış, çocuklarıyla al takke ver külah yapmış, milyon dolarlar havada uçuşmuştur. Resmi ortamlarda, yüksek mevkilerde bulunanların bile oturamadığı bu protokollerde, bu kişi, başbakanla, bakanlarla beraber oturmuştur. Başbakanın etrafındaki zevatla adeta kanka olmuştur.
Bakınız, en büyük rant kapısı haline getirdikleri İstanbul’da, seçilmiş belediye başkanları umursanmayarak, en üst seviyede, bakan ve başbakan seviyesinde işler yürütülmüştür. İmar planları ve emsaller bunu göstermiştir.
Şimdi bunlar kapatılarak, halkımıza “cambaza bak” denilmeye çalışılıyor. Ancak görüyorsunuz işte, sapır sapır dökülüyorlar.
Şaşırdılar iyice, başbakan bir gün ayrı, diğer gün ayrı konuşuyor. Bakanların ayrılmasının ardından “çürükleri ayıkladık” demiştir. Yahu sormak lazım, sen bu zamana kadar çürüklerle çalışıyordun madem, başka kimin çürük olduğunu nereden bileceğiz?
Öyle 10 tane bakan değiştirmeyle, revizyona gitmeyle, makyaj yapmayla, her gün ayrı kıvırmayla bu iş yürümez.
Şimdi değişen kabinede yer alan bakanların, toplamda 26 çocuğu varmış. Buna duyan millet eyvah diyor eyvah…
3 çocuk dediler, işte gördük 3 çocuğu…
Bakın dünyada bu yolsuzluk ve rüşvetin yaşandığı yerlerde örnekler var: İspanya’da yaşandı. Japonya’da rüşvet olayı ortaya çıktı, derhal istifalar geldi. Yunanistan’da Ulaştırma bakanı cipte sahte plaka bulunduğu için istifa etti. Uruguay’da Ekonomi bakanı, adı karışan yolsuzluk davasında “yargı önünde sıradan bir vatandaş olarak yargılanmak için” istifa ettiğini açıkladı.
İtalya’da ise, başbakanın çok yakın ahbabaı olan ve oğlunun da nikah şahidi olan Berluskoni ve bakanları, yolsuzluk iddiaları üzerine istifa ettiler, vekillikleri düşürüldü. Yargılanacaklar.
Ülkemizde ise bunca iddialara rağmen, 9-10 gün sonra, üstelik adı geçen İçişleri Bakanı Muammer Güler’in görevden alma talimatlarının ardından koltuktan ayrılmışlardır.
İstifa etmemişler, görevden alınmışlardır. Bu bile yüz kızartıcıdır.
Artık bu mızrak çuvala girmez. Güneş balçıkla sıvanmaz.
Artık bu millet sizin yalanlarınıza kanmaz. Bu gerçekler birer birer ortaya çıkacaktır.
Çırpındıkça batar hale geldiniz. Kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor, kirli ilişkiler ortaya çıkıyor, kirli paralar aklanmaya çalışılıyor, milyon dolarlar ortaya çıkıyor; bu iş böyle gitmez.
Bunun bedelini millet vergisiyle, faturasıyla, ekonomik, siyasi ve sosyal krizlerle mi ödeyecek?
Bu ülke ve bu millet size mecbur ya da mahkûm değildir.
Artık millet “hırsız var” deyip sokağa dökülse, hırsızı yakalayacak polis bırakmadınız.
İstifa ediniz ve bu milleti rahatlatınız.
Bu ülkede başbakan, kaset komplosuna kurban giden Baykal için seçim meydanlarında “bunlar özel hayat değil ahlaksızlık. Bu özel değil genel,genel…” diye bağırmıştır. Kimse unutmamıştır. Şimdi de “aynı şeyi Baykal’a da yaptılar” diyor. Yahu bundan haberin vardı da, neden takipçisi olmadın. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu…
Paralel devlet mi arıyorsunuz siz?
Paralel devlet, KCK adı altında pkk’yı ülkemizde meşrulaştırmak adına, devletimizin, milletimizin, cumhuri,yetimizin ve demokrasimizin kazanımlarına sirayet ederek, kendi yasama, yürütme ve yargı organlarını kurduğu; özerklik ilan etmeye kalktığı doğu ve güneydoğu illerindedir.
Bakınız KCK operasyonlarını bizler her ortamda desteklediğimizi, devam etmesi gerektiğini, sonuna kadar bu yapılanmanın içinde olanların takipçisi olunması gerektiğini söyledik. O döenm, operasyonların başlatılmasına vesile olan ve milletimizin takdirini kazanan eski içişleri bakanı idris naim şahin; bu yaşanan gelişmelere daha fazla sessiz kalmayarak, hukuksuz görevden almalar ve yargıya müdahale karşısında partimden istifa ediyorum demiştir.
KCK yapılanması ile ilgili operasyonların devam etmesi, bu bakanın değişmesine sebep olmuştur. Ardından da pkk’nın talepleri birer birer yerine getirilerek, KCK operasyonları durdurulmuş,”çözüm süreci” altında hem imralı ile hem kandil’le müzakereler yapılmış, barzani ve şivan perver Türkiye’ye getirilerek yıllar boyu Türk milletinin varlığına kast edenlerle şov yapılmıştır.
Kimse bu yaşlananları unutmamaıştır. Unutmayacağız ve unutturmayacağız.
Paralel devlet budur, KCK orada özerklik faaliyetlerine devam etmektedir.pkk ülkemizde elini kolunu sallamaya, palazlanmaya ve her fırsatta milletimizi tehdit edip şov yapmaya devam etmektedir. Üniversitelerdeki yapılanmalarıyla olaylar çıkarmaya devam etmektedir.
Türk milleti gözünü açmalıdır. Artık bu gidişata “osmanlı tokadını” vurma vakti gelmiştir.
Bu rüşvet ve yolsuzluk düzeni, bu bölücülerin ve hırsızların düzeni son bulmalıdır. Milyon dolarlarla yapılan yolsuzluğa rağmen, 800 lira maaşa talim eden vatandaşımız hala akp’ye oy vermeyi mi düşünecektir? Ayyıldızlı bayrağımızın tahrik, milli kimliğimizin, Türklüğümüzün ırkçılık, kafatasçılık,faşistlik olarak suçlandığı zamanlardayız…Genci-yaşlısı, kadını-erkeği, bütün bir millet buna dur demelidir.  Açık açık söylüyorum Türk milleti bayrağı eline almalıdır, egemenliğine sahip çıkmalıdır, demokratik haklarını kullanmalıdır, meşru müdafa hakkını kullanmalıdır.
Bakın değerli arkadaşlar, her şey konuşulur, ancak akla ziyan açıklamalarla bu konulardaki sis perdesi kalkmaz. Ortada olan ve peşinden başka gerçekleri de ortaya çıkaran hadiseler var. Bu gerçekler gölgelenmek istenebilir, hatta milletimizin zekâsına hakaret edercesine çeşitli yayınlar yapılabilir, yandaş medya buna alet olabilir. Ancak güneş balçıkla sıvanmaz.
Milletimiz, bu karanlık dönemden başını kaldıracak güçtedir. Bu karanlık günlerde umudumuzu kaybetmeyeceğiz. İşte MHP ayaktadır. Gelin bu çatı altında, milletimizin, ülkemizin, devletimizin, bayrağımızın bekasını savunalım. Gelin MHP çatısı altında fukaranın rızkını savunalım, yetim hakkı yiyenin gırtlağını sıkalım, hırsızdan, rüşvetçiden, bölücüden hesap soralım.”

MHP’ye katılan 55 kişiye rozetleri takıldı, aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

MHP İl Başkanlığı’nda aday tanıtım toplantısı ve rozet takma töreni gerçekleştirildi.

Parti il binasında gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına katılan MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, konuşmasının ardından Vezirhan Belediye Başkan adayı Hasan Ocak’ı tanıttı.

Daha sonra Şeker, MHP Bilecik İl Başkanı Sabri Erarslan, MHP Bilecik Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy tarafından partiye yeni üye olan 55 kişiye rozet takıldı…
Bilecik MHP’ye, 55 kişi katıldı. Katılanların rozetini Milletvekili Bahattin Şeker taktı.

     Yaklaşan yerel seçimler öncesi Bilecik’te büyük çekişme yaşanıyor. Seçimlere erken başlamanın avantajını kullanan MHP hız kesmiyor. Bugün de MHP’ye 55 kişi katıldı. Katılanlar arasında AK Partili, CP’li ve DP’liler de yeralıyor.
     İşte katılanların isimleri: CENGİZ ERDİNÇ  (Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi), AYTAÇ YILMAZ (İnşaat Mühendisi-Eski İl Genel Meclis Üyesi), ERDEM SÜTÇÜ  (Yüksek Maden Mühendisi), GÖKSEL VURAL  (Özel Kuvvetlerden Emekli Ast Subay), FATİH SAN (Harita Teknikeri), AHMET TOKU (Harita Teknikeri), MEHMET KÖSE  (6 No lu Minübüsçüler Koop. Başkanı), SEYFİ ÜNLÜ, CEM ÇEVİK, H.TÜRKER ÇOBAN (Gazete Muhabiri), MİTHAT SERT  (Esnaf), YÜCEL GÖKŞİN (Esnaf), BARIŞ ŞENSOY (Esnaf), ATAKAN SARIGÜL (Esnaf), ÜZEYİR YILDIRIM (Emekli), NERMİN ÜSTÜN (Esnaf), BEKİR ÜSTÜN (Esnaf), SEVGİ POÇACI, RAİFE MERCAN, BİROL ÖZTÜRK, MÜCAHİT ŞENSOY, NURCAN İNCE, ELİF BERBER, HARİKA ONAT, ERDAL ŞENSOY, VİLDAN İÇÖZ, ESİN KISA, DAVUT SÖNMEZ, HAVVA SÖNMEZ, MİNE SÖNMEZ, NURULLAH GÜL, ORHAN GÜNGÖR, KAAN KÖPRÜLÜ, TUNCAY BOZKURT, ARZU OYAR, MÜJDAT ŞENSOY (MALİ MÜŞAVİR), SERDAR GÜRÇAY, İRFAN ÇEVİK, ALİ BAYSAL, OSMAN BAYSAL, MEHMET BİÇER, H.İBRAHİM ÇOŞGUN, SEMİH KÖSE, SELMAN AYDENİZ, OSMAN EROL, ALAADDİN URUN, SERDAR ÜNLÜ, RAMİ ÖZDEMİR, EŞREF KOYUN, BAYRAM SAĞLAM, SEMRA PAKEL, MEHMET ZENGİN, BAYRAM BAYSAL, RAFET ASLAN VE SEZGİN ŞAHİN.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort