DOLAR 32,3245 % 0.21
EURO 35,1555 % 0.02
STERLIN 41,0370 % 0.02
FRANG 35,7849 % 0.18
ALTIN 2.300,19 % 0,99
BITCOIN 2.288.589 -0.332

BAHÇELİ: MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ OLARAK BİR ÇATI KURALIM

Yayınlanma Tarihi :
BAHÇELİ: MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ OLARAK BİR ÇATI KURALIM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Haziran’da seçimlerin yenileneceği 13 yerden 4’ünde seçimi MHP’nin kazandığını hatırlatarak, “Şimdi arkadaşlarımız yeniden başarı sağlamak için gayret göstermektedir. Ancak seçimler iktidar baskısı altında yapılmaktadır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Haziran’da seçimlerin yenileneceği Kastamonu’nun Çatalzeytin İlçesi’nde yapacağı miting öncesi, 30 Mart’ta seçimleri MHP’nin kazandığı Ağlı, Küre, İnebolu, Bozkurt ilçe belediyelerini ziyaret etti.

KARŞILAMA KUYRUĞU

Bahçeli’yi ilk ziyaret ettiği yer olan Ağlı Belediyesi önünde partililer ve vatandaşlar karşıladı. Yoğun ilgi gören Bahçeli, Belediye önünde uzun kuyruk oluşturan onlarca kişiyle tek tek tokalaştı. Bazı kişiler de Bahçeli’nin elini öptü. Bahçeli, ardından Belediye Başkanı Şahin Çolak’tan belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çıkışta belediye önünde toplanan halka hitap eden Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin çok zor şartlar altında gerçekleştirildiğini, seçim sonuçları üzerinde uzun süren tartışmalar olduğunu söyledi.

Çok sayıda itirazın seçim kurullarında karşılık bulduğunu ve 13 yerde seçim yenilemeye gidildiğini, bunlardan 4’ünde MHP’nin seçimi kazandığını hatırlatan Bahçeli, şöyle devam etti:

“İtirazlarla, haksız yorumlarla, sayımlarla seçim yenilenmesine doğru sürüklenmiştir. Bazı illerde de çok az oy farkıyla seçim kaybedilmiştir. Şimdi arkadaşlarımız 1 Haziran’da yapılacak olan seçimde başarı sağlamak için gayret göstermektedir. Ancak seçimler iktidar baskısı altında yapılmaktadır. Seçimler halkımızın önünde birçok engeller çıkartılarak yapılmaktadır. Buna rağmen Ağlı’da olduğu gibi arkadaşlarımız ve halkımız bütün bu baskılara rağmen inşallah hayırlı sonuçlar elde edeceklerdir. Kastamonu Çatalzeytin’de de bu seçim gerçekleştirilecektir. İnşallah orada belediye başkanlığını tekrar kazanmak suretiyle yolumuza devam edeceğiz.”

30 Mart seçimlerinin çok zor geçtiğini, her imkanın iktidar lehine kullanıldığını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

“Bütün bunlara rağmen, bütün bu engellere, baskılara, yanlış uygulamalara rağmen halkımız yaşanan olayları iyi değerlendirdiği içindir ki AKP’yi 2 milyon 100 bin oy kaybına uğratmıştır. Bu baskılar altında siz değerli halkımızın desteğiyle, dava arkadaşlarımızın üstün gayretleriyle MHP 30 Mart seçimlerinin tek galibi olarak çıkmıştır. Ve 2 milyon 300 bin oy artışıyla, yüzde 17.76 oy oranıyla Türkiye’de seçim sonuçlarında belirleyici olmuştur.”

Kastamonu’da da MHP’nin önünü kesmek için her yolun denendiğini savunan Bahçeli, “Sonuçta çok az bir farkla Kastamanu Belediye Başkanlığı başka bir siyasi partiye geçmiştir. Bunlar bizi yıldırmayacaktır. MHP’nin hizmetleri unutulmayacaktır. Bir gün gelecek, ‘Siz haklıydınız, siz layıktınız siz tekrar Kastamonu’nun emanet edileceği siyasi anlayışa sahipsiniz. 5 yıllık hizmetten sonra şimdi tekrar hakkınızı iade ediyoruz’ diyeceklerdir. Böylelikle Kastamonu’daki MHP’nin siyasal başarıları devam edecektir” diye konuştu.

Bahçeli, daha sonra Küre’ye geçerek belediye ve esnaf ziyaretinde bulundu. Ardından da İnebolu’ya geçen Bahçeli, Belediye Başkanı Engin Uzuner’i ziyaret etti ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bahçeli, burada da belediye önünde toplanan halka hitaben kısa bir konuşma yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hangi partiden olursak olalım cumhurbaşkanlığı seçimlerini önemsemeliyiz. Türkiye’yi yüzde 51 ile yüzde 49 arasında bir kıskaca sokmanın anlamsız olduğunu düşünmeliyiz” dedi.

Bahçeli, Kastamonu’nun Bozkurt ilçe Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş’i ziyaretinin ardından belediye binası önünde vatandaşlara hitap etti. Bahçeli, her siyasi parti gibi partilerinin de yaptığı toplantılarda seçimler sonrası iki önemli siyasi olayla karşı karşıya kalacağını söylediklerini belirterek, “Bu siyasi olaylarla Haziran 2015’ten itibaren Türkiye’nin siyaseten geleceğinin belirleneceği ve yeniden şekilleneceği bir ortamın oluşacağı kanaatiyle cumhurbaşkanlığı seçimi ve en geç 7 Haziran 2015, 25. dönem milletvekilliği genel seçimlerinin önemi üzerinde durarak, bir yönüyle mahalli idareler seçimlerindeki hizmetin nasıl olacağı, diğer yönüyle ülkenin sosyo ekonomik sorunlarının neler olduğu, nasıl oluşacağı” diye konuştu.

Mahalli İdareler Seçimlerinin bittiğini ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

“Tartışmalar devam etmektedir. Ama Mahalli İdareler Seçim sonuçları üzerinden önemli bir vurguyu yapmakta da hiç bir mahsur yoktur. Bunlardan bir tanesi devletin tüm imkanlarını kullanarak her yolu deneyerek cumhurbaşkanlığı seçimini her şeyden daha fazla önemseyerek, Türkiye’de yine kamplaşmayı, cepheleşmeyi, tartışmayı ve gerilim stratejisini öne çıkartarak sürdürülen bir mücadele… Aziz milletimiz özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş kardeşlerimiz küçük de olsa bir uyarıda bulunmuş. Mevcut siyasi iktidarın oyunu 2 milyon 100 bin aşağı çekerek, ‘gelin bu seçimden bir ders çıkartın, gelin önümüzü daha aydınlık, daha huzur ve daha barış içerisinde görebilme fırsatını bulabilelim’ diye yapmış olduğu uyarı Sayın Başbakan tarafından fark edilmez ve görmezden gelinmez bir şekilde yine bildiğini okurcasına bir davranışın devamına sebebiyet vermiştir.”

Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tam aksine 2 milyon 300 bin oy arttırarak yüzde 17,76 oy oranıyla neredeyse toplumda ana muhalefet olarak algılanabilecek bir sonucu elde etiklerini savunarak, “Bunu küçümseyemeyiz. Ancak bu başarıyı da yeterli bulamayız. Tek başına iktidar elde etmemiş bir siyasi parti olarak daha büyük başarıları sağlayarak yolumuza devam etmek durumundayız” ifadesini kullandı.

– Cumhurbaşkanlığı seçimi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partilerinin her konuda hassas olduğunu vurgulayarak, “Her konuda önce ülkem ve milletim sonra partim diyerek düşünmeye ve çalışmaya mecburdurlar. İşte bu açıdan cumhurbaşkanlığı seçimlerine diğer partilerden çok daha farklı yaklaşarak daha kucaklayıcı, daha bütünleştirici, cumhurbaşkanlığı makamını birçok konuya istismar etmeyecek bir anlayışla, yüzde 51’le değil yüzde 60-75 oyla bir vatan evladının hangi partiden olursa olsun cumhurbaşkanı olmasını düşünmektedir” şeklinde konuştu.

Türkiye’de kamplaşma ve cepheleşmelerin devam ettiğini öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:

“Yüzde 51 oranını vurgulayarak yüzde 49’u yok sayan zihniyetin cumhurbaşkanlığı seçiminde de ‘biz yüzde 51’le geldik, yüzde 49 yoktur’ demesi, yüzde 49’u öfkenlendirir. Yüzde 51’i şımartır. Türkiye’de gerilim ve çatışma hız kazanır. Ülkemizde toplumsal hareketlilik kontrol edilemez hale gelebilir. Hangi partiden olursak olalım cumhurbaşkanlığı seçimlerini önemsemeliyiz. Türkiye’yi yüzde 51 ile yüzde 49 arasında bir kıskaca sokmanın anlamsız olduğunu düşünmeliyiz. Bu konuda parti olarak siyasi iktidar hala hırsla, kararlılıkla, kendilerinin her şeyi bildiği iddiasıyla cumhurbaşkanlığında ısrarlı olması hali ve bunu da ‘bugüne kadar aldığımız oylarla en azından ikinci turda yüzde 51’le gerçekleştiririz, çünkü biz aynı zamanda demokratik açılımla PKK’ya ve onun siyasallaşma unsurlarına yol verdiğimize göre onların ikinci turda alacağımız oylarla cumhurbaşkanı oluruz’ düşüncesine saplanırlarsa Türkiye’nin önünü kesemezler. Türkiye’de var olan sosyal hareketliliği daha da kamçılarlar, tahrik ederler.”

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak bir çatı kuralım” diyen Bahçeli, “Bu çatının altında 76 milyonu kucaklayalım. Hangisinden ne kadar gönül sevgisi sağlanırsa yüzde 60-75 aralığında bir cumhurbaşkanlığının etrafında bütünleşerek Türkiye’yi yumuşatmaya, normalleştirmeye, cumhurbaşkanlığı konusunu daha da fazla kaşımaya gerek olmadığını ortaya koymalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçileceğine dikkati çeken Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

“Onun için devletin başını sizler seçeceksiniz. Bu hakkınızı en adil, hukuki, geleceği kavrayacak vatan evladıyla cumhurbaşkanlığını Anayasa çerçevesinde cumhurbaşkanlığı yemininin özüne uygun, Türkiye’yi bütünleştirecek, kaynaştıracak, mezhep ve etnik temelli ayrımcılığa ve parçalanmaya fırsat vermeyecek bir şahsiyetle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yoluna devam etmesini sağlamalıyız. Partiler üstü bakın. ‘Ben partiye bir genel başkan, başbakan ve milletvekili değil devletin başına bir adam istiyorum’ deyin. Cumhurbaşkanlığı seçimini önemseyerek, Türkiye bu kamplaşmadan ve dar boğazdan kurtarmanın bir yolunu bulun. Hangi partiden olursanız olun sevgilerimi sunuyorum. Seçilecek kişi adamdır, Türkiye’ye de adam gerektir deyin.”

BAHÇELİ: HEPİMİZ BU AZİZ MİLLETİN EVLATLARIYIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Değişik partilere gönül vermiş olabiliriz. Değişik partilerin kurucusu, savunucusu olup onun kazanması için her türlü gayret verebiliriz ama biz bu ülkenin insanlarıyız. Aramıza seçimler münasebetiyle nifak sokamayız. Bir belediye başkanlığı seçimi için aramıza düşmanlık yayamayız” dedi.

Bahçeli, partisinin Çatalzeytin İlçe Başkanlığınca düzenlenen mitingde, 30 Mart’ta bin 394 seçim çevresinde Mahalli İdareler Seçimlerinin gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu seçimler zor bir seçim olmuştur. Bu seçimler çetin geçmiştir. Bu seçimler geçmiş dönemde yapılan seçimlerden çok daha farklı olmuştur” ifadesini kullandı.

“Milletimiz çok sabırlı ve soğukkanlı hareket ederek, bu seçimlerin kazasız belasız atlatılmasını arzulamış, seçimlerde mümkün olduğu kadar hilenin olmamasına, şaibe altında bir seçim sonucunun bulunmamasına özen göstermeye çalışmıştır” diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

“Fakat seçim sonuçlarının belli olduğu andan itibaren sonuçları üzerinde tartışmalar giderek artmış, itirazlar çoğalmış, ilçe seçim kurullarından Yüksek Seçim Kurullarına kadar bu itirazlar sürdürülmüş, Türkiye’de seçim sonuçları en son teknoloji kullanılmasına rağmen kısa sürede sonuçlandırılamamış ve birçok itirazlar reddedilmiş, bazıları kabul edilmiş ve bazılarının da yenilenmesi istenmiştir. Çatalzeytin de bunlardan bir tanesidir. Şimdi 13 yerde seçimler yenilenecek. İkisi il, kalanlar ise ilçe ve beldedir. Dikkat edilirse Almanya’ya giden Sayın Başbakan orada Türkiye’deki kamplaşmaya, cepheleşmeye nasıl şahit oluyorsak, aynısını Avrupa Türklüğü olarak nitelendirilen Avrupa ülkelerindeki vatandaşlarımız üzerinde yapmaya çalışmış ve etnik temelli ayrımcılığı, mezhep temelli parçalanmaya doğru sürükleyerek Türkiye’nin birliğini ve dirliğini nasıl burada sarsmışsa Almanya’da da yapılan toplantılarda oradaki vatandaşlarımız yani 1963 yılından bu yana çocuğunun rızkını kazanmak için gurbete çıkmış olan birinci nesilden kalan ikinci ve üçüncü nesil üzerinde öyle şiddetli bir baskı oluşturarak bir ayrımcılığa gitmiştir. Türkiye’nin birçok zehrini oraya da akıtmıştır.”

Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Yalova’daki konuşmasını eleştirerek, “Acaba bir seçim hazırlığında mıyız? Yoksa 1 Haziran’da bazı gruplara ayrılmış Yalova savaşına mı hazırlanıyoruz. Bu nasıl bir anlayıştır. Şimdi bu seçimleri de bu hale getirmek istiyorlar. Hepimiz bu aziz milletin evlatlarıyız. Değişik partilere gönül vermiş olabiliriz. Değişik partilerin kurucusu, savunucusu olup onun kazanması için her türlü gayret verebiliriz ama biz bu ülkenin insanlarıyız. Aramıza seçimler münasebetiyle nifak sokamayız. Bir belediye başkanlığı seçimi için aramıza düşmanlık yayamayız” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, seçim nedeniyle gelen bazı siyasilerin 1 Haziran’dan sonra bir daha uğramayacağını ileri sürerek, şunları kaydetti:

“Artık içinde vicdanı olanlar buradaki dostluklarını sürdürmek isteyenler gelerek halinizi ve hatırınızı sorabilir. Ama seçimi kazanmak hırsıyla gelmiş, devletin her imkanını seferber etmiş, yetimin, öksüzün ve kimsesizin rızkını seçim için buralarda akıtan insanları arasanız da bulamazsınız. Onun için bu tahriklere kapılmayınız. Bu kışkırtmalara alet olmayınız. Yoksul olan kardeşlerim, kimsesiz olan kardeşlerim. Bu toplum içerisinde muhtaç kalmış olabilirsiniz. Bu milletin aziz evlatları olarak yoksulluk içinde kıvranabilirsiniz. Ama yoksulluğunuzu seçimin kölesi haline getirmek isteyenlerin ve her seçimde yoksulluğu bağımlılık haline getirerek iradenize kement atanlara karşı artık bir terbiye veriniz. ‘Beni satın alamazsın, kandıramazsın, 4 yılda veya ara seçimlerde bana gelip aldatamazsın. Zaten benim olanı bana veriyorsun. Belki de hamuduyla götürenlere bir parça veriyorsun…’ Siyaseten de bir çöküntü içerisindeyiz. Siyasileri de terbiye etmek, siyasileri ilkeli, dürüst bir halde çalışmasına fırsat verebilecek edebe davet etmek sizin elinizde olmalıdır.”

Konuşmasının ardından Bahçeli, 1 Haziran’da yenilenecek seçimlerde partisinin Çatalzeytin Belediye Başkan adayı Ahmet Demir’i yanına çağırarak vatandaşları selamladı.

Bahçeli, daha sonra Sinop’un Türkeli ilçe Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan’ı ziyaret etti.

DEVLET BAHÇELİ SİNOP – TÜRKELİ’DE
 
Bahçeli: Seçimler İktidar Baskısı Altında YapılmaktadırMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kastamonu’nun Çatalzeytin İlçesi’nden sonra Sinop’un Türkeli İlçesi’ne de ziyarette bulundu. Vatandaşlar tarafından karşılanan MHP Lideri Bahçeli, ilçe belediye binası önünde toplanan halka konuşma yaptı. Gündemlerinin Cumhurbaşkanlığı Seçimi olduğunu dile getiren MHP genel başkanı bahçeli, “Demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olarak hepimiz farklı düşünceye sahip olarak değişik siyasi partilere destek verir, yönetiminde görev alır veya kurucuları olabiliriz. Onlar bu milletin aziz evlatlarının şekillendirdiği siyasi kurumlardır, ama bunlar içerisinde öyle bir kurum vardır ki o Türk Devleti’nin ve milletinin Cumhurbaşkanı olan makamdır. Cumhurbaşkanlığı makamı önemlidir. Cumhurbaşkanlığı makamı tarafsız olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı makamı herkesi kucaklayabilmelidir. Cumhurbaşkanlığı makamında etnik ayırım, mezhep temelli ayrım olmamalıdır. Fakirdi, zengindi diyerek farklı gözle millete bakmamalıdır. Hangi partiden olursa olsun herkesi kucaklayabilmelidir. Doğulusu batılısı, kuzeylisi güneylisiyle bu ülkede yaşayan her insanımızın Cumhurbaşkanı olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı milleti hem yurt içinde ve yurt dışında temsil kabiliyetinde bulunmalıdır. Bu çerçevede bütün milletimizin arzusu bulunmaktadır” dedi.
 
Devlet Bahçeli konuşmasını şöyle tamamladı:  “Onun için 10 Ağustosta 76 milyonun içerisinden Cumhurbaşkanlığını yapabilecek çok aziz millet evlatları vardır, çıkabilir. Bunlara bakacaksınız. Cumhurbaşkanlığı vasfını taşıyor mu taşımıyor mu? Bunların içerisinden bu vasıfları taşıyor ise adil dürüst devletin başına layık bir adamı arayıp bulacaksınız ve Cumhurbaşkanınızı böyle seçeceksiniz. Burada bir yanlış olursa bu yanlış durgun suya atılmış bir taş gibidir. Daireler halinde bütün yurdu kapsar. Bir siyasi parti yanlış yapabilir. Bir iktidar yanlış yapabilir, bir başbakan yanlış yapabilir, bir siyasi partinin genel başkanı yanlış yapabilir, ama Cumhurbaşkanı yanlış yaparsa bunun altından kalkınmaz. Diğerlerinin tedbiri alınması mümkündür fakat bu mümkün olmaz. O sebepten dolayı önümüzdeki Cumhurbaşkanı seçimini önemsemeliyiz. Ben inanıyorum ki sağduyunuz ile sabrınızla soğuk kanlılığınızla ve olaylara yaklaşım şeklinizle Cumhurbaşkanlığı seçiminde de hayırlı bir adım atacaksınız.
 
Devlet Bahçeli konuşmasının ardından İlçe Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan‘ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Özcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye plaket verdi. Bahçeli daha sonra karayolu ile Ankara’ya hareket etti.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetakcebet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort