DOLAR 32,5302 % 0.23
EURO 34,7900 % 0.12
STERLIN 40,5436 % 0.18
FRANG 35,6886 % 0.22
ALTIN 2.492,22 % 1,22
BITCOIN 2.053.157 2.181

MHP Lideri Bahçeli’den, Yandaş Medya Eleştirisi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yandaş medya ve oradaki besleme programcılarla ve bazı köşe yazarlarıyla yapılan tartışmalarda Türkiye’de bir Recep Tayyip var, bir Abdullah Gül var. Bunun haricinde kimse yok, diğerlerinin de cumhurbaşkanı seçtirme hakkı yok algısı oluşturuluyor.

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Narlı gişelerinden kalabalık bir konvoy eşliğinde şehre gelen bahçeli Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde partililere hitap etti. Pazar günü gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Şimdi yeni yeni bir usul var. Twitter aracılığıyla kuş diliyle konuşuyor. Şu olursa iyi olur, şu olursa iyi olmaz. Şunun olmasında yarar vardır. E mübarek insanlar bu hareketin milletvekiliysen, kuş diliyle konuşacağınız yerde gelip genel başkanınıza ‘ben aday olmak istiyorum’ diye niye söylemiyorsun” dedi.
Bahçeli, partisinin il başkanlığınca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanı seçiminin öneminden söz etti.
Türkiye’de geçmişte Cumhurbaşkanı seçimlerinin sancılı geçtiğini, bu seçimlerin ilk turunun da 10 Ağustos’ta yapılacağını ve ilk defa cumhurbaşkanını milletin göreve getireceğini anımsatan Bahçeli, “Demokrasinin askıya alınması hali Milliyetçi Hareket Partisi’ne zarar verebilecek bir durumdur, buna düşmemek lazımdır. Milliyetçilikle demokrasiyi ikiz kardeş gibi götürerek milliyetçi düşüncenin iktidarının yolunu açmalıyız. Bunun manası şudur. Milli iradenin milliyetçi irade haline dönüşmesi milliyetçiliğin iktidarı demektir. Bu neyle olacak? Demokrasi içerisinde olacak. Yani vatandaşların en etkin değerlendirmesinin yapılacağı bir ortamda olacak. İşte bu anlayışla geçmiş dönemeden bu yana kadar Milliyetçi Hareket Partisi ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim’ anlayışıyla ülkeye hizmet eden bir siyasi kurumdur” diye konuştu.
Devlet Bahçeli Kahramanmaraş Konuşması – İzleyiniz
Herkesin, “Her parti aday çıkartsın. Niye çıkartmıyorlar. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi niye aday çıkartmıyorsunuz. Sizin gibi bir parti aday çıkartmazsa ne olur. Ne için varsınız” sözleriyle partililerinin davaya olan mensubiyet şuurunu ve bu şuur gereği olarak aday çıkarma gereğinin kamçılamaya çalışıldığını ifade eden Bahçeli, her gün “Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı kim olacak” denildiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Şimdi yeni yeni bir usul var. Twitter aracılığıyla kuş diliyle konuşuyor. Şu olursa iyi olur, şu olursa iyi olmaz. Şunun olmasında yarar vardır. E mübarek insanlar bu hareketin milletvekiliyse kuş diliyle konuşacağınız yerde gelip genel başkanınıza ‘ben aday olmak istiyorum’ diye niye söylemiyorsun.”
“Kuş dili sosyal medyası”
Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin “Maaşlı 6 bin kuş dili sosyal medyasını kullanan insanlarının bulunduğunu, bunların twitleriyle ülkücüler arasında ‘şu olursa iyi olur bu olursa iyi olur’ dediğini” ileri sürerek, “30 Mart seçimlerinin sonuçlarını veri alsak, oyumuz 8 milyona yakın, oy oranımız 17,76’dır. Böyle bir durum karşısında bir aday çıkartabiliriz. Şimdi milletvekili arkadaşlarımızdan bir tanesini aday yaptık. Gece gündüz de çalıştık. Milliyetçi Hareket Partisi’nin aday çıkartmasını körükleyenleri bize oy vereceklerini söylerken hiç duydunuz mu ? Peki biz hepimiz kenetlendik oyumuzu kendi adayımıza verdik, bir tanede firemiz olmadı. Alacağımız oy nedir. 8 milyona yakın, 17,76 oy oranı. Bundan Cumhurbaşkanı seçmek mümkün olabilir mi ? Olamayınca diğer partiler arasında en fazla oy alan iki parti bu yarışta, ikinci tura kalacak olursa bunlardan bir tanesi Adalet Ve Kalkınma Partisi bir diğeri de başka parti olsa Adalet Ve Kalkınma Partisi’nin ak kurtları bozkurtların kuyruğuna takılmaya başlar” dedi.
 Başbakan Erdoğan’ın şiir okumasını eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti:
“Bizim ülkücüler akşam eve yorgun argın eve gelmiş, bir tas çorba eşi önüne koymuş. ‘Haberlerde ne var’ diyor. İdama mahkum edilmiş bir ülküdaşımızın şiirini okurken duygulanıyor. Bakıyor ki Bülent Arınç okuyor ağlıyor, Recep Tayyip Erdoğan da boğuk bir sesle konuşuyor. ‘Allah Allah diyor ya şunlara bak. Bizim şehidimiz için ne kadar da ağlıyorlar’ diyor. Gün geliyor bazı konular oluyor diyor ki ‘bunlar faşist, bunlar katil’ diyor. Hangi gün sazı ne çalacaksa ülkücü türküyü ona göre bağlıyor. Siz değerli arkadaşlarım da buna inanıyorsunuz, haklı haksız partinizi eleştirmeye başlıyorsunuz. Şimdi son günlerde çıkmış ‘ülkücüler benim kardeşimdir’ diyor. Recep Tayyip Eroğan, ülkücülerin hiçbir zaman sen kardeşi olamazsın, olmamalısın. Eğer ülkücüler senin kardeşliğini kabul ediyorsa bozulmayan ülkücüler de var ya da sende var demektir.”
Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun hiçbir partiyle organik ilişkisi olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:
“Bizim partimizin üyesi değildir, kapısından da içeri girdiği gün olmamıştır. Ama burayı şereflendiren arkadaşlarımızın değerlendirmelerini dikkate aldığınız vakit milliyetçilik onda da vardır. Muhafazakarlık onda da vardır. Maneviyatçılık onda da vardır. Demokrat vasıf onda da vardır, laiklik onda da vardır. Yani Türkiye’de ne varsa oranları az veya çok hepsinde bulunan bir kişidir. Öyleyse Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlıkta yaptığını Çankaya’da yapıp her gün onun yalanlarını dinleyeceğimiz yerde, daha yalana alışıncaya kadar 5 yılı dolacak olan Ekmel beyi Cumhurbaşkanı yapsak ne olur?”
Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, adaylarla ilgili kamuoyunun etkilenmeye çalışıldığını söyledi. Kamuoyunun yandaş medya ve besleme televizyon programcılarıyla etki altına alınmak istendiğini savunan Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan, kesin aday olmayı düşünmektedir. Hazırlıklarını ona göre çok öncesinden başlatmıştır. Lüzumlu lüzumsuz toplantılar düzenlemiştir. Kamuoyuna kendisini öne çıkartan, toplumsal etkiyi sürekli sağlayan bir konumda olmayı arzulamıştır. Zaman zaman danışıklı olduğu gazeteciler arcılığıyla da karşılıklı zorlaşmalar söz konusu olmuştur. ‘Cumhurbaşkanlığını düşünüyor musunuz?’ ‘Şimdilik erken buluyorum arkadaşlarımızla istişare ediyorum.’ ‘Efendim Abdullah Gül’ün bir 5 yıl daha Cumhurbaşkanı olma hakkı var.’ ‘Onu biz Abdullah Gül beyle görüşürüz, henüz görüşmedik.’ Ve Türkiye’de yandaş medya ve televizyonlarla oradaki besleme programcılarla ve bazı köşe yazarlarıyla yapılan tartışmalarda Türkiye’de bir Recep Tayyip var, bir Abdullah Gül var. Bunun haricinde kimse yok, diğerlerinin de Cumhurbaşkanı seçtirme hakkı yok. Öyleyse bunların içerisinden isim dolaşıklığıyla kendilerini gündeme getirmeye çalışmışlardır.” diye konuştu.
‘DEVLETİN TÜM İMKANLARINI KULLANIYOR’
AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, devletin tüm imkanlarını seferber ederek adaylığını güvence altına aldığını belirten mhp lideri bahçeli, “Toplum özellikle de kamuoyu araştırmaları yapan bazı satılmış kurumlar, Recep Tayyip Erdoğan olursa ne olur? Abdullah Gül olursa ne olur? Bunun haricinde uyduruk bir iki isim ama esasa niyetleri burası. Böyle bir durum karşısında en son Recep Tayyip Erdoğan yapılan baskılara dayanamadı ‘artık aday olayım’ dedi ve aday oldu. Hikaye bu. Bu hikaye karşısında bir takım mekanizmalar harekete geçti. Recep Tayyip Erdoğan aday olduğuna göre, kamuoyu araştırmaları iyi sonuç verdiğine göre Cumhurbaşkanı olması kesindir. Ve başbakan sıfatıyla adaylığını sürdürürken de devletin tüm imkanlarını kullanmak suretiyle adaylığını daha da güvence altına almaya çalışmıştır.” ifadelerini kullandı.
“ADAYLAR ARASINDA HAKSIZ REKABET VAR”
Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde adaylar arasında haksız rekabet olduğuna işaret eden Bahçeli: “Haksız bir rekabettir. Recep Tayyip Erdoğan ileri demokrasiden bahsediyor, insan haklarından bahsediyor, özgürlüklerin genişletilmesinden bahsediyor ama uygulamaya geldiği vakit adil olamıyor, eşit olamıyor. Seçimlerin herkesin hakkını kullanabileceği bir ortamda yapılması bir türlü kabullenemiyor.” şeklinde konuştu.
“KUŞ DİLİYLE KONUŞUYORLAR”
Sosyal medya üzerinden MHP’lilerin bir takım sözlerle davaya olan mensubiyet şuurunun kamçılandığını aktaran Bahçeli, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterme nedenlerini anlattı. MHP lideri şöyle konuştu: “Bunun dışında herkeste bir söz; her parti aday çıkartsın, niye çıkartmıyorlar? Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi niye aday çıkartmıyorsunuz? gibi sözlerle bizim insanlarımızın davaya olan mensubiyet şuurunu kamçılamaya çalışmışlardır. Efendim soruluyor; Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı kim olacak? Şimdi yeni bir usul var; Twitter aracılığıyla kuş diliyle konuşuyor. Şu olursa iyi, şu olursa olmaz, şunun olmasında yarar vardır. Mübarek insanlar, bu hareketin milletvekiliysen kuş diliyle konuşacağınıza gelip genel başkanınıza ‘ben aday olmak istiyorum’ diye niye söylemiyorsunuz? Adalet Ve Kalkınma Partisi’nin 6 bin maaşlı kuş dili sosyal medyasını kullanan insanların tivitleriyle, ülkücülerimizin arasında polemik yapıyorlar. Şimdi gelin Kahramanmaraşlılar olarak hep beraber düşünelim. 30 Mart seçimlerinin sonuçlarını geri alsak oy oranımız 8 milyona yakın. Bizim oy oranımız 17,76’dır. Bundan Cumhurbaşkanı seçmek mümkün olabilir mi? Şu salonda duran arkadaşların hepsi aday olmaya layık arkadaşlarımız. Gece gündüz çalıştık. Milliyetçi Hareket Partisi’nin aday çıkartmasını körükleyenler, bize oy vereceklerini hiç söylerken duydunuz mu? Biz hepimiz kenetlendik oyumuzu kendi adayımıza verdik. Diğer partiler arasında en fazla oy alan 2 parti bu yarışta ikinci tura kalacak olursa bunlardan bir tanesi Adalet Ve Kalkınma Partisi diğeri de bir başka parti olsa Adalet Ve Kalkınma Partisi’nin Ak Kurtları, Bozkurtların kuyruğuna takılmaya başlar.”
“HİÇBİR ZAMAN ÜLKÜCÜLERİN KARDEŞİ OLAMAZSIN”
Başbakan Erdoğan’ı sahtekarlıkla suçlayan Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan yeri geldiğinde milliyetçidir, yeri geldiğinde muhafazakardır, yeri geldiğinde de ülkücüleri kandırmak için bir tür sahtekardır. Hemen bir mektup okuyor. Bir de ağlamadan sorumlu genel müdür var. Bizim ülkücüler de akşam eve gelmiş, bir tas çorba eşi önüne koymuş tam bunları yerken haberlerde ne var diyor, idama mahkum edilmiş bir ülküdaşımızın şirini okurken duygulanıyor. Bakıyorki Bülent Arınç okuyor, ağlıyor. Recep Tayyip Erdoğan da boğuk bir sesle konuşuyor. Allah Allah diyor ‘şunlara bak bizim şehidimiz için ne kadar göz yaşı döküyorlar’ diyor. Hangi gün sazı ne çalacaksa ülkücü türküyü ona göre bağlıyor. Siz değerli arkadaşlarım da buna inanıyorsunuz. Haklı haksız bizi eleştirmeye başlıyorsunuz. Son günlerde çıkmış ‘ülkücüler benim kardeşimdir’ diyor. Recep Tayyip Erdoğan, ülkücülerin hiçbir zaman sen kardeşi olmazsın.” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’NİN HARAMZADELERİ HAVUZU DOLDURMUŞLAR İHALE KAPMACASI YAPIYORLAR”
AK Parti’ye oy veren vatandaşların sözlerini dikkate almasını isteyen mhp lideri bahçeli, “Bir de 17-25 var arkadaşlar. 17-25’e baktığımız vaki birisi bir bakan ve çocuğu, ikincisi bir başka bakan ve çocuğu değil mi? Üçüncüsü kolundaki saatiyle beraber bir başka bakan ve çocuğu değil mi? Dördüncüsü ‘bakara makara’ diye İslamiyet’le alay eden bir başka haysiyetsiz değil mi? Şimdi bunu böyle yaparken şunu saklıyorsun; peki bu neyin nesi? Bunlar 17 Aralık’ın mahsulüyse şurası 25 Aralık’ın mahsulüdür. Burada Recep Tayyip Erdoğan, Bilal oğlan var. Bunun içerisinde ayakkabı kutuları var. Şimdi gördük ki ayakkabıdan ziyade kutular kıymetliymiş. İçinde dolar euro var. Bir de havuz var. Havuzun içerisinde su olması lazım. Türkiye’nin haramzadeleri havuzu doldurmuşlar, ihale kapmacası yapıyorlar. Her şeyi bir kenara bıraktık ama şu 17-25’ten aklanmayan, paklanmayan Recep Tayyip Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı olur mu?” dedi.
“EKMEL BEY YALANA ALIŞINCAYA KADAR 5 YIL GEÇER”
Konuşmasının son bölümünde Ekmeleddin İhsanoğluna destek isteyen Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlıkta yaptığını Çankaya’da yapıp her gün onun zırvalarını, yalanlarını dinleyeceğimiz yerde daha yalana alışıncaya kadar 5 yılı dolacak olan Ekmel beyi Cumhurbaşkanı yapsak ne olur? Yarın cumartesi yatın kalkın ama pazar günü dimdik ayağa kalkın. Kahramanmaraşlılar, bir kahramanlıkta, hırsıza, yolsuza, soysuza karşı bir millet evladında buluşun ve gösterin.” diyerek sözlerini tamamladı.
“ALACAĞIMIZ OY 8 MİLYONDU” 

Konuşmasında CHP ile birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: “Peki biz hepimiz kenetlendik, oyumuzu kendi adayımıza verdik, bir tane de firemiz olmadı. Alacağımız oy nedir? 8 milyona yakın, 17 bin 76 oy oranı. Bundan Cumhurbaşkanı seçmek mümkün olabilir mi? Olamayınca diğer partiler arasından en fazla oy alan 2 parti, bu yarışta ikinci tura kalacak olursa bunlardan bir tanesi Adalet Ve Kalkınma Partisi, diğeri de bir başka parti olsa; Adalet Ve Kalkınma Partisi’nin ak kurtları, bozkurtların kuyruğuna takılmaya başlar. Bak gardaş, görüyorsun sizin çıkarttığını adaya bizim itirazımız olmadı, çok da iyi bir kardeşimizi aday çıkarttınız ama ikinci tura kalacak bir oy oranınız yok.

“ERDOĞAN BİTİRİM BİR SAHTEKÂRDIR” 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ülkücüleri kandırmak için ‘bitirim bir sahtekârdır‘ sözüyle suçlayan Devlet Bahçeli, şöyle konuştu: “Öbürleriyse şöyle yapıyor. O zaman Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermemiz gerekmez mi? Çünkü nedir? Recep Tayyip Erdoğan, milliyetçidir yeri geldiği zaman yeri geldiğinde muhafazakârdır, yeri geldiğinde de ülkücüleri kandırmak için bitirim bir sahtekârdır. Umuma çıkıyor hemen bir mektup okuyor, bir de ağlamadan sorumlu genel müdür var. Kamera bir Recep Tayyip Erdoğan’ı, bir de ağlamadan sorumlu Başbakan Yardımcısı’nı gösteriyor. Bizim ülkücüler de akşam eve yorgun argın gelmiş, bir tas çorba önüne koymuş ‘Haberlerde ne var?’ diyor. İdama mahkûm edilmiş bir ülküdaşımızın şiirini okurken duygulanıyor. Bakıyor ki Bülent Arınç okuyor, ağlıyor. Recep Tayyip Erdoğan da boğuk bir sesle konuşuyor. ‘Allah Allah’ diyor.’ ya şunlara bak, bizim şehidimiz için ne kadar gözyaşı döküyorlar’ diyor. Gün geliyor bazı konular oluyor, diyor ki; ‘Bunlar faşist, bunlar katil, bunlar şudur’ diyor. Hangi gün sazı ne çalacaksa, ülkücü türküyü ona göre bağlıyor. Siz değerli arkadaşlarım da buna inanıyorsunuz, haklı haksız partinizi eleştirmeye başlıyorsunuz. Şimdi son günlerde çıkmış ‘Ülkücüler benim kardeşimdir’ diyor. Recep Tayyip Erdoğan! Ülkücülerin hiçbir zaman sen kardeşi olamazsın, olmamalısın. Eğer ülkücüler senin kardeşliğini kabul ediyorsa, bozulmayan ülkücüler de var ya da sende var demektir.”

“HEM MARAŞ’IN, HEM GÂVUR DAĞI’NIN UŞAĞIYIZ”

Devlet Bahçeli, konuşmasının devamında 17 ve 25 Aralık operasyonlarına değinerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı suçladı. Bahçeli, şöyle dedi: “Her türlü mücadelesini kabul edip onu gün geldiğinde ‘Bunlar benim kardeşimdir’ diyeceksin ve aklınca, zerre kadar beyninle bizi kullanmaya çalışacaksın. Mezhep temelli çatışmayı körükleyeceksin, yeri geldiği zaman da ‘Bunların bir kanadı ülkücülerdir’ diyerek soruşturmayı hatırlatacaksın, sorgulamayı teşvik edeceksin. Böyle bir dolambaç içerisinde bir de 17-25 var değerli vatandaşlar. 17-25’te elini şöyle tutuyor. Nedir bu? Rabia. Aklına gelen isim Esma. Nerde kaldı Ayşalarımız? Bu beşkardeş ise bunun birini niye saklıyorsun? Bunu Mursi yapıyor diye sen yapmak mecburiyetinde misin? Ama 17-25’e baktığınız vakit; birisi bir bakan ve çocuğu, öyle değil mi? İkincisi bir başka bakan ve çocuğu değil mi? Üçüncüsü kolundaki saatiyle beraber bir başka bakan ve çocuğu değil mi? Dördüncüsü Bakara, makara diye İslamiyet ile alay eden bir başka haysiyetsiz değil mi? Böyle yaparken şunu saklıyorsun. E peki bu neyin nesi? Bunlar 17 Aralık’ın mahsulüyse, (başparmağını göstererek) şurası 25 Aralık’ın mahsulüdür. Burada da (başparmakta) Recep Tayyip Erdoğan ve Bilal oğlan var. Bunu açtığın zaman bunun içerisinde ayakkabı kutuları var. Biz de hem Maraş’ın, hem Gavur Dağı’nın uşağıyız. Allaha şükür bir ayakkabı sahibi olduk da, olamayan binlerce kardeşimiz vardı, Yalın ayak dolaşırlardı. Altı kamyon lastiği, üstü çok af edersiniz öküz derisinden bir yemeni yapılırdı, çocuklar bunu giyerdi. Bunun kutusu yoktu. Ama şimdi ayakkabıdan ziyade kutular öne çıktı. Yere geldi bir ayakkabı sahibi olduğu zaman, ben bu yörenin uşağı olduğum için söylüyorum; yeni bir ayakkabı alındığında akşam yastığın yanına konur. Öyle değil mi? Sabah olsa da şunu giyeyim diye sabaha kadar uykusuz kalınır mı? Kutusunu sen hiç merak etmezdin. Ama şimdi gördük ki ayakkabıdan daha fazla kutu kıymetliymiş. İçinde Euro var, bir de havuz var. Havuzun içinde bizim bildiğimiz en aziz şey sudur, suyun olması lazım. Ama Türkiye’nin haramzadeleri havuzu doldurmuşlar, ihale kapmacası yapıyorlar ve dünyanın rezaleti ve hırsızlığı. Şimdi soruyorum Kahramanmaraşlılar; hadi her şeyi kenara bıraktık. AKP’ye oy vermiş kardeşlerimizin bugüne kadar verdikleri oylar, gösterdikleri gerekçeyi de saygıyla karşılıyoruz. Fakat şu 17-25’ten aklanmayan, paklanmayan, temizlenmeyen Recep Tayyip Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı olur mu? Recep Tayyip Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz.

İHSANOĞLU’NA DESTEK İSTEDİ

Devlet Bahçeli, partisinin de destek verdiği Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun hiçbir partiyle organik ilişkisi olmadığını ifade ederek, destek istedi. Bahçeli, “İhsanoğlu’nun hiçbir partiyle organik ilişkisi yoktur. Bizim partimizin üyesi değildir, kapısından da içeri de girdiği gün olmamıştır. Ama burayı şereflendiren arkadaşlarımızın değerlendirmelerini dikkate aldığınız vakit, milliyetçilik onda da vardır. Muhafazakarlık onda da vardır, Maneviyatçılık onda da vardır, demokrat vasıf onda da vardır, laiklik onda da vardır. Yani Türkiye’de ne varsa; oranları az veya çok hepsinde şişliescort bulunan bir kişidir. Öyleyse Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık’ta yaptığını, Çankaya’da yapıp her gün onun zırvalarını, yalanlarını dinleyeceğimiz yerde, daha yalana alışıncaya kadar 5 yılı dolacak olan Ekmel beyi Cumhurbaşkanı yapsak ne olur?” diye konuştu.

‘SANDIĞA GİDİN’ ÇAĞRISI

Bahçeli, pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa gidin çağrısında bulunarak, “Pazar günü dimdik ayağa kalkın. Sandığa gitmek için gereğini yapın. Komşu var ‘Nereye gidiyorsun oğlum?’ Cumhurbaşkanı seçeceğim.’ Benim de oyum var ama yürüyecek avrupayakasıescort halim yok. Bu dede ve neneyse sırtınıza alacaksınız, onu da sandığa götüreceksiniz. Kahramanmaraşlılar, bir kahramanlık da hırsıza, soysuz, yolsuza kadar bir milliyetçi evlat götürelim” dedi.

MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, ziyaretinden dolayı Devlet Bahçeli’ye konuşmasının kadıköyescort ardından hediye verdi.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort