DOLAR 32,5366 % 0.23
EURO 34,7891 % 0.09
STERLIN 40,6357 % 0.34
FRANG 35,6898 % 0.22
ALTIN 2.490,92 % 1,16
BITCOIN 2.064.442 2.768

“YENİ KILIÇARSLANLAR NÖBET BEKLİYOR”

Yayınlanma Tarihi :
“YENİ KILIÇARSLANLAR NÖBET BEKLİYOR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin seçim barajıyla ilgili kararının görülmesi gerektiğini belirterek, “Ondan önceki davranışlar, spekülasyonlar, istismarlar yine bilinen AKP klasiğidir” dedi. Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçim barajıyla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Bahçeli, genel seçimlere bir yıl kala, seçim mevzuatı ve üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasının, bugüne kadar Türk siyasetinde görülmediğini söyledi. Anayasa Mahkemesi’nin kararının görülmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, “Ondan önceki davranışlar, spekülasyonlar, istismarlar yine bilinen AKP klasiğidir. Basın da buna yardımcı olmaktadır” diye konuştu. Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Tunceli ziyaretinden sonra kendisine Hakkari’ye gitmesi çağrısında da bulunduğunun anımsatılması üzerine, “O Türkiye’nin her tarafını gezsin biz kendisini koruruz” dedi. Devlet Bahçeli, “Son MGK toplantısında ülkücülerin de paralel yapılanma olarak kayda alındığı ortaya çıktı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Ülkücüler hiç kayıt dışı kalmadılar ki” cevabını verdi. MHP lideri Devlet Bahçeli, “Bizim kalbinde kilise ağzında cami olanlara verecek vatanımız yoktur” dedi. TBMM Grubunda konuşan Bahçeli, “MHP Türklüğün ölüm ve sürgünü demek olan her tehdite sonuna kadar karşı duracak Türkiye’yi tüm güzellikleriyle muhafaza edecektir. Biz ekümenik nedir bilmeyiz, görünmez kilise havarilerinin tezgahına düşmeyiz. Kilisede ayin yapmak isteyen varsa buyursun. Fakat ezanı susturmayı Türk milletini esir almayı düşünenler varsa yeni Kılıçarslanların nöbet beklediğini hatırlatmayı tarihi bir görev sayarız” dedi. HaberRes_39118

DAVUTOĞLU, DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN GİBİ SES ÇIKARIYOR

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na yüklenirken, Papa Francis’i de sert sözlerle eleştirdi. Partisinin Meclis Grubunda konuşan  Bahçeli, ”Kadın erkek eşitliğini fıtrata ters bulan Erdoğan sanıyorum 17-25 soygununu fıtrata ve fıtratına tam olarak uygun bulmuştur” dedi. Başbakan Davutoğlu’nu da eleştiren Bahçeli, ”Her fırsat ve zeminde Doğan görünümlü Şahin otomobil gibi ses çıkarmaktadır” ifadesini kullandı. Bahçeli “Papo Françesko” diye telafuz ettiği Papa’yı da Ermenistan sınırı ve Ekümeniklik konusunda eleştirdi. Bahçeli, “Kilisede ayin yapmak isteyen varsa buyursun. Fakat ezanı susturmayı Türk milletini esir almayı düşünenler varsa yeni Kılıçarslanların nöbet beklediğini hatırlatmayı tarihi bir görev sayarız.” dedi. Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

Devlet Bahçeli, Grup Konuşması, 02/12/2014 – İzleyiniz

“KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ..”

“Kadın erkek eşitliğini fıtrata ters bulan Erdoğan sanıyorum 17-25 soygununu fıtrata ve fıtratına tam olarak uygun bulmuştur. Sonra da 301 madencimizin kaybı işin fıtratıdır. Çalış çırpmak rüşvet almak fıtrata müzahirdir. Erdoğan sıkıştı mı gündem değişikliğine ihtiyaç duydu mu ya paralele, ya başörtüsüne, ya fıtrata ya da maneviyat istismarına soyunmaktadır. Fakir fukaranın hakkından kesip kaçak ve karanlık saray yapmak ve bu sarayın millete ait olduğunu söyleyip komandolara teslim etmek heralde fıtrattandır. Konu kadın erkek olunca fıtratçı fesatlar birden kendini göstermektedir. Kimse gücenmesin biz böyle bir fıtratı tanımayız böyle bir fıtratın fitne olduğunu söylemekten de hicap duymayız.

“KADINA ŞİDDET”

Kadına şiddet revaç bulmuştur. Kadınlar mazlum ve mağdurdur. Medeniyet ölçüsü kadınlara yönelik davranışta gizlidir. Kadınları öldüren bir ülkenin kalkınmışlığından bahsetmek saflık ve ahmaklıktır. Türkiye hiçbir dönemde bu kadar kadına yönelik vahşet ve saldırılara sahne olmamıştır. Bu zulmün önüne geçilmesi mutlaka sağlanmalıdır. Kadına yönelik şiddeti bir kez daha lanetliyorum.

“CUMHURBAŞKANI BAŞBAKAN ÇOCUKLARI SALTANAT SÜRÜYOR”

AKP’nin bizzat mihmandarlığı ile kutuplaşmalar kesinleşmiş siyasi ve ahlaki kirlilik yaygınlaşmıştır. Adalete darbe vurulmuş rüşvet ve rüşvetçilik yaygınlaşmıştır. Bunların yanında ekonomik tablo ise tam bir yıkım ve enkazı işaret etmektedir. İşsiz kardeşlerimizin sayısı 5,5 milyonu geçmiştir. Villada para eritemeyen yatak odalarına para santralleri kuran gemi yüzdüren milyarlar içinde yüzen evlatlar talihlidir de milletimizin milyonlarca pırıl pırıl gencinde beş kuruş para yoktur. Başbakan cumhurbaşkanı çocukları saltanat sürmektedir de Erzurumlu Mehmet yolsuzluk içindedir. Yozgatlı küçücük Ali çikolatayı bayramdan bayrama görürken, haysiyetsiz bir bakan çikolata kutusunda milyon dolarlar rüşvet almıştşır. Bu bakan hediyenin türk geleneği olduğunu söylemiştir. Acaba bakara makara soytarılığı hangi edepsiz geleneğin ürünüdür. Türk geleneğinde hırsızlığın hediyeleşme ile örtülmesi mümkün değildir. Bu firavun, nemrut geleneğidir. Türk milletinin geleneğinde beytülmala el uzatmak yoktur.

“CUMHURBAŞKANI GÖRDÜĞÜ HER MİKROFONDA ATIP TUTUYOR”

Evet hediye alıp vermek sünnettir fakat rüşvet alıp vermek insanlık suçudur, dinen haramdır ve yasalarımızca da suçtur. Bunların vicdan dikişleri sökülmüş utanma perdeleri yıkılmıştır. Utancından kulaklarını saklayan Midas’tan asırlar sonra koyulaşan yüzünü saklamaya gerek duymayan bir iktidar bu topraklarda ortaya çıkmıştır. AKP’li eski bakanlarla ilgili soruşturma komisyonuna yayın yasağı konulmuştur. Başbakanın bu gelişmelerden haberim yok demesi kendisi kadar kara mizahtır. AKP yolsuzluk, yoksulluk yalan ve yasakla bütünleşmiştir. Cumhurbaşkanı’nın gördüğü her mikrofonda atıp tutması AKP’yi kurtarmayacaktır. Çevre ve şehircilik eski bakanı Erdoğan’ı suçlamıştı. İmar planlarının Erdoğan’ın talimatıyla yapıldığını ve Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğini açık açık söylemiştir. Bu eski bakan o zamanki sözlerini tevil etmiştir ve diğerleriyle aynı çuvala konmaktan şikayet etmiştir. Bilmeyen varsa söyleyelim bu çuval rüşvet çuvalıdır, hırsızlık çuvalıdır. AKP’nin başına geçen 17-25 sıra sayılı hortum çuvalıdır. Bu şahıs çuvalın içine atılmaktan rahatsızsa asıl faillerin de rahatsızlık duyması gerekir. Sözkonusu faili önce suçlayıp sonra allayıp pullamak ancak korkaklık ile susturulmanın göstergesidir.

“DAVUTOĞLU DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN GİBİ”

Davutoğlu, Doğan görünümlü Şahin otomobil gibi ses çıkarmaktaıdr. Ses tonu özenti, vücut dili kopyadır. Ezberlediği klişeleri millete yedirmeye çalışmaktadır. Binbir gece masallarını aratmayan beyanlarına rağmen gerçek acıdır. Kredi kartını ödemeyenlerin bunalımı saklanamayacak düzeydedir. Vatandaşlarımız çaresizliğin pençesine itilmiştir. Kişi başına düşen borç 2002 3402 dolardan bu yılın ikinci çeyreğinde 7782 dolara fırlamıştır. Doğan her yavru gözlerini borçla açmaktadır. Vatandaşın cebindeki her 100 liradan 60 lirası borçtur. Petrol fiyatları düşüşteyken benzindeki komik indirimler vatandaşla alay etmektir. Putin’in 1 ocaktan itibaren doğalgaz fiyatında yüzde 6’lık indirime gideceklerini açıklaması bunun neyin karşılığında olduğu ve vatandaşa ne şekilde yansıyacağı ilerleyen tarihlerde görülecektir.

“RUSYA EKONOMİK AÇMAZINI TÜRKİYE ÜZERİNDEN HAFİFLETİYOR”

90 milyar dolarlık zarara uğrayan Rusya’nın ekonomik açmazları hafifletmek için batının ambargolarını Türkiye üzerinden etkisizleştirme niyeti dikkatten kaçmamıştır. Erdoğan ve Putin’in mizaçlarındaki benzerlik ön plana çıkmaktadır. Ekonomik büyümenin çarşıya pazara katkısı yoktur. Erdoğan hala galataport ihalesi ile uğraşmakta Oferlerin eline avcuna bakmaktadır. AKP’nin ekonomik politikaları neticesinde kazanan yabancı para babaları büyüyen faiz ve rant lobisidir. Fırsatçılardır vurgunculardır ekonomi sömürü düzeninin baş aktörleridir. Erdoğan’ın küresel sermayenin avukatlığını yapıp yargıyı suçlaması bir korkunun tezahürüdür. Ya Galataport’ta büyük bir komisyon alınmış ve bunun geri gitmesi Erdoğan’ı korkutmaktadır ya da bunun karşılığında ailesi ile ilgili başka bir söz almıştır. Zİra bu yüsek doz başka şekilde izah edilemez. Mütedeyyin kitlelere seslenen AKP iktidara gelince Allah korkusunu silmiştir. Menfaat çetelerinin ümidi haline gelmiştir. Sokaklarda simit su limon satıp buraya geldiğini söyleyen Erdoğan ile çamurlu sokaklardan geldiğini söyleyen Davutoğlu’nun icaraatleri bu söylemlerinin aleyhindedir. Rüşvet soygun hanedanlığı kurmuşlardır. Yolsuzluğu kestik yaygaraları şimdilerde yerini bambaşka bir söyleme bırakmıştır. Yolsuzluğu kestik diyenler çalarken yakalanmış hortumları kapadık diyenler hortum döşerken yakalanmıştır.

“17-25 ARALIK’TAKİ EN BÜYÜK RÜŞVET VE YOLSUZLUĞU KİMSE UNUTMAYACAK”

Ülkemiz sıcak ve kara paranın mahkumu olmuştur. Haram helal ayırt etmeden her sermayenin ülkemize akmasına göz yumulmuştur. Milli kaynak ve tesisler birer birer yok pahasına yabancılara teslim edilmiştir. AKP’nin aldatma vaatleri bununla da sınırlı kalmamış inançlara yönelik iki yüzlülük de bu zihniyetin siyasi sabıkaları içinde yer almıştır. Bu şahıs fakirlik sömürüsüyle millete hizmetten başka amacı olmadığını pişkinlikle söylemiştir. Fakir istismarlarına biçare derviş, çağrışımlarına karşılık bilinmelidir ki bu millet 17-25 Aralık’taki tarihin en büyük rüşvet ve yolsuzluk vakasını unutmayacaktır. İtibar için yapıldığı söylenen 1 katrilyon 370 milyon liraya mal olan sarayı ve 400 milyon dolara mal olan uçağı unutmayacaktır. Veren el alan elden üstündür parolasıyla eşe dosta hazineyi peşkeş çeken vicdansızları unutmayacaktır. Dünün adil düzencilerinin bugünün batıl düzencileri olmasını kimse unutmayacaktır. Vatandaşa yırtık ayakkabı giydirip ayakkabı kutularına milyon dolarları dizen bugünkü iktidarı bu millet unutmayacaktır.

“KATOLİKLERİN MANEVİ LİDERİ PAPO FRANÇESKO”

Katolik dünyasının manevi lideri Papo Françesko ülekmizi ziyaret etmiştir. Erdoğan ile Papa’nın karanlık sarayda buluşması dikkate değerdir. Yeni sarayının açılışını papayla birlikte yapan Erdoğan’ın sanki günah çıkarmak için sabırsızlık çekmesi ayrı bir analiz konusudur. Papa’nın İstanbul’da fener rum patriği ile bir araya gelmesi ve Ermenistanla sınır kapısının açılmasını önermesi bizce en önemli gelişmedir. Papa sanki 2015’in haberini verir gibi konuşmuş üstüne vazife olmayan bir konuda yorum yapmıştır. Katolik ve Ortodokslar arasındaki 960 yıllık ihtilafın giderilmesi için yoğun bir temas olduğu anlaşılmaktadır. Yüz yıllarca biribirni aforoz edenlerin Müslümanlar parçalanırken birleşmekten bahsetmeleri kuşku vericidir. Ilımlı İslam projeleriyle üzerimizdeki operasyonun şekil ve muhtevası deşifre olmuştur. Fener Rum Patriği’nin Ekümenik sıfatını kullanması manidardır. Papa’nın ekümenik ünvanı devletimizin kurucu anlaşması Lozan’a aykırıdır. Kimseyi ötekileştirmeden hor ve hakir görmeden milletin bekasını savunuyoruz. Ancak Anadolu’da bir Hıristiyan üstünlüğü hedefinin Türkleri bu topraktan çıkarmak çabasına refakat ettiğini görüyoruz. İstanbul’un ele geçirilmesi amacının ısrarla sürdüğünüğ görmemek için kör olmak gerekir.

“YENİ KILIÇARSLANLAR NÖBET BEKLİYOR”

Bizim kalbinde kilise ağzında cami olanlara verecek vatanımız yoktur. MHP Türklüğün ölüm ve sürgünü demek olan her tehdite sonuna kadar karşı duracak Türkiye’yi tüm güzellikleriyle muhafaza edecektir. Biz ekümenik nedir bilmeyiz, görünmez kilise havarilerinin tezgahına düşmeyiz. Kilisede ayin yapmak isteyen varsa buyursun. Fakat ezanı susturmayı Türk milletini esir almayı düşünenler varsa yeni Kılıçarslanların nöbet beklediğini hatırlatmayı tarihi bir görev sayarız.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort