DOLAR 32,3767 % 0.16
EURO 35,0559 % -0.16
STERLIN 40,9829 % 0.16
FRANG 35,9249 % 0.19
ALTIN 2.325,03 % 0,20
BITCOIN 2.281.184 0.006

Yeniçeri: Öcalan’ın Silah Bırakma Çağrısı AKP’nin Seçim Gemisinin Yelkenlerini Şişirmek

Yayınlanma Tarihi :
Yeniçeri: Öcalan’ın Silah Bırakma Çağrısı AKP’nin Seçim Gemisinin Yelkenlerini Şişirmek
Özcan Yeniçeri: “Öcalan’ın silah bırakma temelli toplantı çağrısı AKP’nin seçim gemisinin yelkenlerini şişirmekten başka bir işe yaramayacaktır. On emirle silah bırakma bir PKK oyunudur. Bu PKK oyununu Türkiye karşı AKP değil Damat Ferit gelse bile oynayamayacaktır!”

.

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Öcalan’ın silah bırakma temelli toplantı çağrısının  AKP’nin seçim gemisinin yelkenlerini şişirmekten başka bir işe yaramayacağını söyledi. “On emirle silah bırakma bir PKK oyunudur. Bu  PKK  oyununu  Türkiye’ye karşı AKP değil Damat Ferit gelse bile oynayamayacaktır!” ifadelerini kullandı.

Yeniçeri, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Dolmabahçe’deki manzaranın 1. Dünya Savaşı sonrasında Agamemnon zırhlısında Osmanlı İmparatorluğu adına Bahriye Nazırı Rauf Bey ile İngiliz Amiral Galthorp arasında 30 Ekim 1918 akşamı imzalanan Mondros Ateşkes Anlaşması’na benzediğini dile getiren Yeniçeri, Mondros’ta İngiltere’nin ateşkes şartlarını dikte ettiren Amiral Galthorp iken Dolmabahçe’de Öcalan’ın on emrini dikte ettirenin de Öcalan adına Sırrı Süreyya olduğunu ifade etti.

Yeniçeri’nin açıklamaları şu şekilde:

Mondros ya da Dolmabahçe!
  
Dolmabahçe’de PKK’nın sivil uzantılarıyla T.C’nin Başbakan Yardımcısı ve İç İşleri Bakanının huzurunda açıklama yapıyor. Sırrı Süreyya, terörist başı Öcalan adına T.C hükümetinin yapması gerekenleri on madde halinde sıralıyor. T.C’nin bakanları bir çeşit ültimatom niteliğinde olan ve kendilerine dikte ettirilen şartları büyük bir huşu içinde dinliyor.

HDP’liler Öcalan’ın, “Baharda silahsızlanma konferansı başlatın” çağrısını okuyor. Öcalan, “bu davet, silahın yerini siyasetin alması için niyet beyanıdır” diyor.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, silahsızlanma çağrısıyla ilgili olarak, “silahın devre dışı kalması, demokratik gelişime hız katacaktır” diyor.

Bu manzara 1. Dünya Savaş sonrasında Agamemnon zırhlısında Osmanlı İmparatorluğu adına Bahriye Nazırı Rauf Bey ile İngiliz amiral Galthorp arasında İngiliz Agamemnon zırhlısında 30 Ekim 1918 akşamı imzalan Mondros ateşkes anlaşmasına benziyor.  Mondros’ta İngiltere’nin ateşkes şartlarını dikte ettiren Amiral Galthorp’tu, Dolmabahçe’de Öcalan’ın on emrini dikte ettiren de Öcalan adına Sırrı Süreyya’ydı. 
 
Utanç Verici ve Aşağılayıcı Manzara!

Hükümetin ve PKK’nın uzantılarının Dolmabahçe’de Türk Milletine karşı verdikleri fotoğraf kabul edilemez, utanç verici ve aşağılayıcıdır.

Bu toplantı devletin Öcalan’ı muhatap alınmasının da ötesine geçmiştir. PKK ve Öcalan’ı meşrulaştırıcı resmi bir hükümet tavrı olarak ortaya çıkmıştır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu manzarayı aşağıdaki biçimde tarif ederken hiç de haksız değildir. Bahçeli Dolmabahçe’de Öcalan’nın dikte ettirdiği görüşler için şunları söylüyor: “Bugün Türkiye’yi, vatanını satmış, topraklarını terk etmiş, milletini bölmeye azmetmiş bir sefiller grubu idare etmektedir…Bugün yeniden milli mücadele şartları oluşmak üzeredir…Başbakanlık ofisinde AKP-PKK şebekesi müşterek açıklama yapmıştır. 10 maddelik ihanet belgesi pişkince, mahcubiyet hali gösterilmeden ilan edilmiştir”.

Aslında Dolmabahçe’de söylenenler içinde yeni bir şey de yoktur. Demokratik Açılım adıyla başlatılan ve PKK’yı uçurumun kenarından çıkarıp, bölgeye hâkim konuma getiren çözüm sürecinde Öcalan çok daha ileri ve benzer açıklamalar yapmıştı.

PKK “Adım At”, AKP “Silah At” Diyor!
  
Kaldı ki, “Öcalan silah bırakın” da demiyor. Yalnızca bunu görüşmek üzere toplanın diyor. Hatırlatalım 21 Mart 2013 Nevruz mesajında Öcalan şunları söylemişti: 
 
“Artık silahlar sussun, fikirler ve siyasetler konuşsun noktasına geldik. Ben, bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğinde diyorum ki, artık yeni bir dönem başlıyor; silah değil siyaset öne çıkıyor. Artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir.”

PKK, Öcalan’ın bu çağrısını asla silah bırakın talimatı olarak anlamamıştı. Bu açıklamadan iki gün sonra… Murat Karayılan, “Doğrudur, bize göre de silahın zamanı geçmiştir.” Karayılan silahın kullanım tarihinin dolduğunu vurguladıktan sonra “Ama dağa piknik yapmak için çıkmadık” demişti.

PKK çekilme, AKP hükümeti ise PKK’nın taleplerini yerine getirme konusunda birbirlerine karşı taahhüt altına girdiklerini yaşanan olaylar kanıtlıyor.

26 Haziran 2013’de Tayyip Erdoğan PKK’lıların sadece yüzde 15′inin çekildiğini açıklamıştı. BDP’nin ‘Hükümet adım at’ sloganıyla Diyarbakır’da miting düzenlemesi bunun kanıtıdır. PKK hükümete “adım at”, hükümet de PKK’ya ‘silah at’ diyordu.
 
PKK Çekilmedi Kentlere Yerleşti!

25 Temmuz 2013’de Bülent Arınç, PKK’nın sınır dışına çekilme oranının yüzde 20 olduğunu söyledi.  Öcalan da sürekli, tehdit etti. “Yeni adım atılmazsa süreci geliştiremeyiz’’ demişti.

Sonuçta 15 Ağustos 2013’de Murat Karayılan ‘profesyonel gerilla’ya geçiş hazırlığında olduklarını açıklamıştı. 19 Ağustos 2013’de Cemil Bayık, Türkiye’nin barış süreci konusunda ciddi olmadığını savunarak, “Süreç çökerse PKK’nın geri çekilmesi bir yana güneye çekilenler kuzeye dönebilir. O zaman daha büyük bir savaş olabilir.” açıklaması yaptı. Dedikleri gibi de olmuştur.

Bugün ifade edildiğine benzer bir senaryo iki yıl önce de sahneye konmuştu. AKP tarafından “Çözüm süreci” adı altında PKK’nın sınır dışına çıkması, silah bırakması ve sivil hayata dönmesine yönelik olduğu söylenen proje büyük bir kampanya eşliğinde yürürlüğe sokulmuştu. PKK, bu projeye ve AKP ile vardığı mutabakata rağmen Türkiye’den çekilmeyi durdurduğunu bir süre sonra ilan etmişti.

Bu süreç, PKK’yı kırsaldan kente indiren, alenen yargı yapan, yol kesen, vali atayan, özerklik ilan eden bir otorite haline getirirken T.C Devletini köşeye sıkıştırmıştır. AKP ve PKK’nın “Çözüm Süreci” bölgede devleti küçültürken PKK’yı da büyütmüştür. 6/7 Ekim olayları da PKK’nın çözüm sürecinden yararlanarak ülke genelinde sokakları nasıl mobilize etme yeteneğine kavuştuğunu ortaya koymuştur. Gerçek budur.
 
Türkiye Cumhuriyeti İmralı’nın Rehinesi Hali Getirilmiştir!

Silah bırakmak için on madde halinde Öcalan tarafından ortaya konan şartlar, T.C devletini PKK’nın talepleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti devleti olmaktan çıkarmayı öngörüyor. Öcalan resmen devleti hem AKP hem de PKK talepleri yönünde yeniden dizayn edilmesini dayatıyor. Öcalan bu talepleri dile getirirken AKP’nin “Yeni Türkiye” kavramından cesaret aldığı anlaşılıyor.

Öcalan’ın dayattığı on madde devlet içinde devlet, anayasa üstünde anayasa, millet içinde millet inşa etmeyi öngörüyor.

“Demokratik cumhuriyet”, “ortak vatan”, “milletin demokratik ölçütlerle tanımlanması”, “yasal ve anayasal güvence”  gibi masum görünen kavramlar bölücülüğün anayasal, ideolojik ve kültürel teminat altına alınmasını sağlayacaktır.

Bu kavramların hepsi netameli, bozguncu ve kirli amaçlar yüklüdür. Mesela Ortak vatan kavramını ele alalım.Türkler, Kürtler ve diğerleri hangi ölçütlerle ortak vatanı kabul edecekler? Hangi yasal haklarla ve nasıl bir anayasal sistem içinde kendi yasal kimlikleriyle bu “ortak vatan”a katılacaklar? Öcalan’ın ifade ettiği kavramların hepsi bir “kimlikler ülkesi”, federatif parçaların bir araya gelip “ortak vatan”da birleşmesi önermesini içerir. Bu kavramlar açıkça Türkiye’yi Türkiye olmaktan çıkarmaya yöneliktir. Türkiye zaten bugün bütün yurttaşlarının vatanıdır.

Silahı bırakma çağrısı hükümetle “asgari müştereken sağlandığı ilkelerde” geçerli olacağı şartı dayatılıyor. Öcalan’ın dayattığı on maddenin yanında Pervin Buldan’ın HDP için talep ettikleri de var. Buldan diyor ki, Öcalan“..eğer bu 10 madde üzerinde bir mutabakat sağlanırsa ‘ben PKK’yi kongre toplamaya davet edeceğim ya da davet ediyorum’diyor.” 
 
AKP’nin ölümüne geçirmeye çalıştığı ve sekiz milletvekilinin hastanelik eden İç Güvenlik Paketinin Öcalan’ın baskısıyla değiştirileceği Pervin Buldan tarafından ifade edilmiştir.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, açıklanan on maddelik belgenin ardından hükümetin İç güvenlik paketinden geri adım attığını söylüyor. Pervin Buldan bu konuda aynen şunları söylüyor: “İç güvenlik paketiyle ilgili bazı değişiklikler yapılacaktır. Geçen maddeler tekrar ele alınabilecek ve değiştirilebilecek. Bizim itiraz ettiğimiz haliyle çıkmayacak. Ortak açıklamaya yeni bir yol haritası diyebiliriz. Üzerinde müzakere yapılması için mutabakat sağlanan 10 madde konusunda anlaşma sağlanırsa PKK kongresini toplayacak. Ondan sonra yeni bir Türkiye‘den söz edebiliriz” dedi.

Bu durum yasası, anayasası, devleti ve iktidarıyla Türkiye Cumhuriyetinin Öcalan’ın rehinesi haline geldiğinin kanıtıdır.

PKK’da Her Kafadan Ayrı Bir Ses Çıkıyor!
 
AKP’nin ve bölücü cenahın PKK’yı silahlı mücadeleyi bırakma temelli toplantı yapmaya çağırmasına olağan üstü anlamlar yüklemektedir. Ancak Öcalan, içinde bulunduğu şartlardan dolayı “silahlı mücadeleyi bırakma temelinde” PKK’yı olağanüstü kongre toplamaya davet ederken, silahı elinde bulunduran terör örgütünden bambaşka sesler gelmektedir. PKK’da her kafadan ayrı bir ses çıkmaktadır.

Mustafa Karasu: “AKP Hükümeti Önderliğin ortaya koyduğu 10 başlıkta müzakere edip sorunu çözecek midir, çözmeyecek midir? Bu sorun çözülmeden PKK silah bırakacak, PKK Kongresini yapıp silah bırakma kararı alacak biçimindeki yaklaşımlar demagojidir, aldatmak ve sorunu çarpıtmaktır”.

KCK’lı Bese Hozat, yol haritasındaki 10 maddenin, Öcalan’ın serbest bırakılması, çözüm süreci müzakerelerine bir izleme heyetinin katılması, “hakikatleri araştırma komisyonu” toplantısında Öcalan’ın konuşmasını öngördüğünü söylüyor. Bese, ancak bundan sonra düzenlenecek PKK kongresinde Öcalan’ın “tarihi karar”ı açıklayabileceğini söylüyor. Aksi takdirde ‘çok daha kapsamlı ve derinlikli yeni bir savaş’ yaşanacak…halk kendi demokratik sistemini kuracak ve savunacaktır” tehdidini yapıyor.

Nitekim AKP’nin PKK’ya karşı bütün alttan almalarına karşın HDP lideri Demirtaş, “Hükümetin Politikaları barış için zerrece ümit vermiyor” diyor.

Tayip Erdoğan ise olanı biteni şöyle açıklıyor: “İkili bir durum söz konusu. İmralı’ya gidenlerin açıklaması başka, eş başkanın açıklaması başka…Bunların oturmuş bir ilkesi yok…Ne istedi de verilmedi?… Samimiyet testini göreceğiz!

Başbakanından, cumhurbaşkanına, HDP’nin eş başkanından, İmralı’ya oradan Kandil’e kadar her kafadan ayrı bir ses çıkmaktadır.
 
PKK İstese de Silah Bırakamaz!
 
Bütün gelişmeler PKK’nın gerçekte her şeyini borçlu olduğu silahı bırakmak gibi bir niyeti olmadığını göstermektedir.

Öcalan’ın silah bırakma temelli toplantı çağrısı AKP’nin seçim gemisinin yelkenlerini şişirmekten başka bir işe yaramayacaktırOn emirle silah bırakma bir PKK oyunudur. Bu PKK oyununu Türkiye karşı AKP değil Damat Ferit gelse bile oynayamayacaktır!

Gerçekçi olmak lazım, PKK istese de silah bırakamaz. PKK son zamanlarda iyice uluslar arası enstrüman haline gelmiştir. Bunu görmek gerekir. İsrail/ABD bölgede neyi istiyorsa PKK da onu istiyor. 
 
Diğer yandan IŞİD ile çatışmalar ve Kobani’den IŞİD’in çekilmesi sonrasında PKK bölgedeki gücünü de tahkim etmiştir. PKK açıktan Fransa ile ABD tarafından desteklenmektedir. Örgüt, kadrosunu diri tutmak ve elindeki gücü bırakmak istememektedir. Gelinen aşamada PKK, ABD’den aldığı destek, kurduğu ilişki ile Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı verdiği mücadele sayesinde kendini tarihinde olmadığı kadar güçlü hissediyor. PKK ile Batı arasındaki ilişkiler gittikçe güçleniyor. PKK ve PYD, ABD ve AB nezdinde, terör örgütü değil IŞİD adlı canavarlar çetesine karşı savaşan bir kurtuluş ordusu olarak görülüyor.

PKK, İsrail’in en iyi dostlarından biri olma yolunda büyük mesafe almıştır. 
 
Bu durumda PKK’nın gerçek anlamda silah bırakması ya da Türkiye’yi terk etmesi için hiçbir neden yoktur! 
 
Öcalan’ın talepleri gerçekte İsrail/ABD talepleridir. Kandil, Öcalan’ın görüşlerini ABD/İsrailli danışmaların gözetiminde kontrolden geçirip HDP vasıtasıyla AKP hükümetine göndermektedir. Kandil’de üçüncü el değil dördüncü göz vardır. İsrail istemeden PKK silah da bırakmaz, Türkiye’den de çekilmez. Bunu görmek ve anlamak gerekir.

Silah Kullanmadan Kürdistan İnşa Etmek!
 
Mevcut şartlar altında PKK Türkiye’den silahlı mücadeleye gerek kalmadan da istediklerini alabilmenin hesabını yapıyor.

PKK, resmen tanınmak ve silahlı olarak meşru bir yapıya dönmek istiyor. Kürdistan özerk bölgesini ilan etmek ve yönetmek arzusundadır. Kürdistan adını verdiği bölgeye ayrı bir parlamento ve yasa yapma gücü kazandırmaya çalışıyor. Örgüt bu isteklerini yeni bir anayasayı, yeni kanunlar, siyaset ve vatandaşlık kavramları çerçevesinde hayata geçirmek istiyor. On maddelik taleplerinin arkasında da bu amaç vardır. PKK gerçekte yeni Türkiye’yi kendisi yeniden kurmak istiyor.

Kandil silah kullanmadan, terör yapmadan Kürdistan inşa amacındadır. Bütün gelişmeler bu amaçla ilgilidir.

AKP iktidarı seçim ve çözüm sürecini bir kazaya kurban gitmeden atlatmak amacındadır. Bu nedenle bu zilleti sineye çekmektedir.

Çözüm süreci zarar görür gerekçesiyle hükümet, alttan alma ve PKK’nın eylem ile tehditlerini sineye çekme politikası izlemektedir.

Terör örgütü AKP’nin seçim ve çözüm süreci gibi iki yumuşak karnını kullanarak bölgeye yerleşmek, özerklik alanlarını genişletmek, paralel örgütlenmesini tamamlamak gibi faaliyetlerine alabildiğine hız vermiştir. İmralı’nın on maddelik kabulü mümkün olmayan şartları ileri sürmenin anlamı da budur.

AKP ile HDP arasında bir oyun oynanmaktadır ve bu oyun Kürt oyları üzerine oynanmaktadır! 
 
Sorular – Cevaplar

10 maddelik taleplere ilişkin bir soruya Yeniçeri, “Sınırı belli olmayan, esnek, her anlama çekilebilecek kavramlarla doludur. Bu kavramların her biri sorunlu kavramlardır. Emeller bu kavramlar üzerinden gerçekleştirilmek isteniyor. Bu, şerefli ve onurlu bir milletin, onun iktidarının kabul edebileceği bir durum değildir.” karşılığını verdi. Yeniçeri, Türkiye’nin PKK’dan daha çok hükümetin tehdidiyle karşı karşıya olduğunun altını çizdi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Kandil’de petrol araması yapılacağı açıklamasına sert tepki gösteren Yeniçeri, “Önce Türk bayrağını Kandil’e dik; sonra petrol arama fırsatları orda kalsın. Cin olmadan çarpmaya kalkışıyorlar…” dedi. Başka bir soru üzerine Yeniçeri, “Bu hükümetin Meclis’ten değil İmralı’dan yönetildiğini gösterir. Teröristler bu hükümete diz çöktürmüştür. Öcalan’dan talimat geldi, şimdi bu talimatı dinlerlerse Meclisin İmralı’ya ve silaha tabi olduğunu gösterir.” diye konuştu.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbistrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomvenüsbethilbetjasminbetpiabetartemisbetmaltcasinoasyabahisbetorspinbettiltmarkajbetbetkombelugabahisrestbetbetpercasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort