DOLAR 32,3332 % 0.24
EURO 35,0919 % -0.13
STERLIN 40,9232 % -0.23
FRANG 35,7155 % 0
ALTIN 2.301,21 % 1,04
BITCOIN 2.281.749 0.271

MHP’NİN TAVRI HER ZAMAN AÇIK VE ANLAŞILIR OLDU

Yayınlanma Tarihi :
MHP’NİN TAVRI HER ZAMAN AÇIK VE ANLAŞILIR OLDU

MHP Milletvekili Mehmet Parsak, “Ali Özkaya, ustasına özenmeyi bırakıp, algı yönetimi üzerinden MHP’yi suçlu ilan etmekten vazgeçmelidir” dedi.

Önceki gün birçok yerel medya kuruluşunda yer alan haberde, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali ÖZKAYA’nın, AKP-MHP koalisyon görüşmeleri üzerinden yaptığı yorumlara, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet PARSAK’tan sert yanıt geldi. ÖZKAYA’nın, MHP’nin uzlaşmaz ve AKP’nin her teklifine hayır diyen bir tavır içerisinde olduğunu ifade ettiği açıklamasına detaylı açıklamalarla cevap veren PARSAK, ÖZKAYA’yı net bir dille uyardı.

MHP’NİN TAVRI HER ZAMAN AÇIK VE ANLAŞILIR OLDU
7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde, AKP’nin 13 yıllık tek başına iktidarının sona erdiğini hatırlatan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet PARSAK, MHP’nin seçim gecesinden itibaren tavrının her zaman anlaşılır, uzlaşmaya yönelik ve net olduğunu belirtti. 
MHP Lideri Devlet BAHÇELİ’nin, seçim sonuçlarını en doğru okuyan lider olduğunun altını çizen PARSAK, koalisyon kültürü olmayan ve tek başına iktidardan başka bir şey bilmeyen AKP iktidarının büyük bir ukalalık içerinde, sorumsuzca hareket ettiğini, erken seçim başta olmak üzere ortaya çıkan sonuçlardan ise diğer partileri ve özellikle de MHP’yi sorumlu tutmaya çalıştığını kaydetti.

AKP, TÜRK MİLLETİ’NİN MESAJINI ALAMADI
AKP’nin, uzun yıllar tek başına iktidarın vermiş olduğu rehavet ve keyfilik içerisinde hareket etme alışkanlığının 7 Haziran seçimlerinden sonra da anlaşılmaz bir şekilde devam ettiğini belirten PARSAK, AKP’yi, Türk Milleti’nin seçimlerde kendilerine verdiği mesajı anlamamakla ve yanlışlarında ısrar etmekle suçladı.
AKP’nin, oylarındaki düşüş ile ilgili hiçbir değerlendirme yapmadığını kaydeden Mehmet PARSAK, AKP’nin oylarındaki düşüşün temel nedenlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ıntek adamlığa oynaması, “Çözüm Süreci” adı altında yürütülen ihanet süreci ve hesabı sorulmayan yolsuzluklar şeklinde özetledi.

ANAYASA TANIMAYAN, BİR CUMHURBAŞKANI VAR
AKP oylarındaki düşüşün nedenlerini detaylandıran PARSAK, Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın gerek Başbakanlığı gerek Cumhurbaşkanlığı döneminde Anayasa’yı tanımadığını ve yasalara uygun hareket etmediğini söyledi. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, Cumhurbaşkanlığı seçildikten sonra AKP Kongresi’ne Genel Başkan sıfatı ile katıldığını hatırlatan PARSAK, “Dün partili Cumhurbaşkanı kisvesi ile Parti Kongrelerini yöneten Erdoğan, bugün de hükümeti kurma görevini istediğine veriyor, istediğinden alıyor, istemediğine vermiyor, koalisyon görüşmelerinin baş aktörü gibi davranıyor ve AKP ile Davutoğlu üzerindeki tahakkümünü sürdürüyor” dedi.
Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “tek adam” yönetimine dayalı Başkanlık Sistemi ısrarının, AKP oylarındaki düşüşün önemli nedenlerinden birisi olduğunun altını çizen PARSAK, 7 Haziran seçimleri sonrasında Başkanlık Sistemi’nin Türk Milleti tarafından reddedildiğinin AKP yetkililer tarafından da dile getirildiğini hatırlattı. “Başkanlık sistemi ile Türk Milleti arasındaki doku uyuşmazlığı, yapılan seçimler ile net bir şekilde ortaya çıkmıştır” şeklinde konuşan PARSAK, MHP’nin koalisyon sürecinde bu konuyu gündeme getirmesinin siyasi bir zorunluluk olduğunu söyledi.
mehmet_parsak-11
“ÇÖZÜM SÜRECİ” ADI ALTINDA YÜRÜTÜLEN İHANET SÜRECİ PATLADI
AKP oylarındaki düşüşün bir diğer önemli nedeninin ise çadır mahkemelerinde Atatürk fotoğraflarının indirildiği ve teröristlerin sevgi gösterileri ile karşılandığı Habur rezaleti ile başlayıp, Türk Ordusu’nun kışlalara hapsedilmesi, ordu karargâhlarından şanlı Türk Bayrağı’nın indirilmesi ile devam eden ve nihayet terör örgütü ve siyasi uzantısı HDP ile önce müzakere ve sonra da “Dolmabahçe Mutabakatı” ile mütareke yapılması yoluyla zirveye çıkan “Çözüm Süreci” adı altında yürütülen İhanet Süreci olduğunu söyledi. “Adı, tarafları, yöntemi ve amacı baştan beri belli olmayan, şeffaflıktan uzak bu sürecin, karanlık eller tarafından yürütüldüğü ortadadır.
Bir zamanlar terörün cirit attığı dağlarda piknik yapılacağını söyleyip Türk Milleti’ni kandıranların, bugün ağızlarını bıçak açmıyor” şeklinde konuşan PARSAK, “Teröre ve teröriste güvenerek yola çıkanlar bugün sorumluluğu başka partilerin üzerine atmaya çalışıyor” dedi.

AKP İÇİN SONUN BAŞLANGICI OLDU
17-25 Aralık yolsuzluklarına adı karışan 4 AKP’li bakan ile Cumhurbaşkanı ERDOĞAN ve oğlu Bilal ERDOĞAN’ın yargıdan kaçırılmasının, AKP oylarındaki düşüşün bir başka nedeni olduğunu kaydeden Mehmet PARSAK, “17-25 Aralık yolsuzluklarını tüm milletimiz izledi, dinledi.
Bu süreçte olanlar, ortaya saçılan pislikler, bakanlara hediye edilen 700 bin dolarlık saatler, yatak odalarındaki kasalar, ayakkabı kutularından çıkan balya balya dolarlar, takım elbise kılıfları ve çikolata kutularında taşınan rüşvetler herkesin hafızasında iken, tüm sorumluları yargıdan kaçıran bir tavır, AKP için sonun başlangıcı oldu” dedi.

MHP’NİN KIRMIZIÇİZGİLERİ, TÜRK MİLLETİ’NİN HASSASİYETLERİDİR
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri gecesinden bu yana devam eden ilkeli ve tutarlı tavrının temel kaynağının Türk Milleti’nin hassasiyetleri olduğunu vurgulayan Mehmet PARSAK, “Türk Milleti, az önce belirttiğimiz nedenlerle AKP’yi tek başına iktidardan düşürmüştür. MHP’nin ise, Türk Milleti’nin bu tavrını görmezden gelmesi düşünülemezdi dolayısı ile burada uzlaşmaz olan, Türk Milleti’nin kendisine verdiği mesajı almak istemeyen AKP’dir” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ HAYALİNDEN VAZGEÇMESİDİR
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin 7 Haziran gecesi yaptığı açıklamayı hatırlatan PARSAK, MHP’nin koalisyona ilişkin görüşlerini şu şekilde özetledi:“Sayın Genel Başkanımız, AKP’nin yıllardır “çözüm ortağı” olan HDP ile bir koalisyon kurmasının, bu mümkün değil ise birçok konuda benzer düşündüğü CHP ile bir araya gelmesinin, hatta bu 3 partinin bir araya gelerek AKP-CHP-HDP hükümetini kurmasının uygun olacağını söylemiş,bu seçeneklerin tüketilmesi halinde, belirli ilkelerin esas alınması şartıyla ülkenin geleceği için üzerimize düşecek sorumluluğun yerine getirileceğini ifade etmiştir.
Genel Başkanımız, AKP-MHP koalisyonunun mümkün olabilmesi için açık, net, anlaşılır ve Türk Milleti’nin hassasiyetlerini içeren genel ilkelerini, bir başka deyişle kırmızı çizgilerini, kamuoyu ve AKP’li yetkililer ile birçok kez paylaşmıştır. Aslında Türk Milleti’nin AKP’ye verdiği uyarılardan ibaret olan bu ilkelerin birincisi,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, anayasal sınırlarına çekilmesi, keyfi yönetim anlayışına son vermesi, tek adamlığa dayalı Başkanlık Sistemi hayalinden vazgeçmesidir.
Diğer ilkemiz,“Çözüm Süreci” adı altında yürütülen ihanet pazarlıklarının ve terörle müzakerenin sona erdirilmesi ve şımaran terör örgütü ile müzakerelerin ortadan kaldırılarak terörle etkin mücadelenin sağlanmasıdır. Son ilkemiz ise, başta 17-25 Aralık Süreci ile AKP’li 4 bakan
olmak üzere tüm yolsuzluklardan hesap sorulmasını ve temiz bir siyaset için gerekli düzenlemelerin yapılmasıdır.”

YANLIŞLARINIZDAN VAZGEÇİN DEDİK
AKP’nin, MHP’nin bu kırmızı çizgilerini, uzlaşmaz tavrın bir göstergesi olarak sunduğunu ve kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını kaydeden PARSAK, “Türk Milleti AKP’yi bu konularda net birşekilde uyardı ve tek başına iktidarlarına son verdi. Seçim sonrasındaki süreçte de biz uyardık, değişin, yanlışlarınızdan vazgeçin dedik. Ülke kan gölü olmuş, PKK Türkiye’nin her yerinde yol kesmiş, her gün şehitler geliyormuş, umurlarında bile değil, yanlışlarına inatla devam ediyorlar” dedi.

UZLAŞMAZ DAVRANAN AKP OLMUŞTUR
7 Haziran gecesi AKP Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı balkon konuşmasını hatırlatan Parsak, “İlk geceden balkona çıkıp “ya AKP azınlık hükümeti ya da erken seçim” diyen Davutoğlu’nun kendisidir. AKP, ilk günden bu yana hiçbir parti ile koalisyon kurmak istememiştir.
Her partiye uğrayıp erken seçim veya azınlık hükümeti senaryosu gibi teklifler sunan AKP’nin, hiçbir partiye koalisyon teklifinde bulunmamasına rağmen koalisyonun kurulmaması ve erken seçime gidilmesinden MHP’yi sorumlu göstermeye çalışması, en nazik ifade ile “siyasi uyanıklıktır.” Koalisyonu bir an bile aklından geçirmeyen AKP, böyle kritik bir süreçte, terörün azması ve ekonomik göstergelerin bozulmasına aldırmadan Türk Milleti’nin 45 gününü heba etmiştir” dedi.

MHP ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRDI
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ, ilk günden başlayarak AKP-MHP koalisyon görüşmelerine kadarki süreçte elini değil gövdesini taşın altına koymaya hazır olduğunu defalarca vurguladığının altını çizen Mehmet PARSAK, AKP’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve İmralı canisi-bebek katilinden bağımsız olarak, hür iradesi ile hareket edemediğini kaydetti.

MHP BU ŞARTLAR ALTINDA KOALİSYON KURAMAZDI
Açıklamalarına sert ifadelerle devam eden Mehmet PARSAK, “Türk Milleti’nin kırmızı çizgilerini görmezden gelen, seçimlerde kendisine yapılan uyarıları dikkate almayan, özellikle terör konusunda Türk Milleti’nin vazgeçilmez şartlarına itibar edip kendisine çeki düzen vermeyen ve çözüm masalını, ileride tekrar ısıtıp önümüze sunmak üzere buzdolabına kaldıran AKP’nin, bu haliyle bizim gözümüzde HDP’den bir farkı yoktur” dedi.

GEREKLİ CEVAP SANDIKTA VERİLECEKTİR
Erken seçim üzerinden partisine yapılan eleştirilere, ilginç bir benzetme ile cevap veren PARSAK, “Bizim hırkamız bin yamayı kabul eder ancak bir lekeyi kabul etmez. Biz şehitleri, gazileri, mağdurları olan, 46 yıllık şerefli bir hareketin partisiyiz. Türk Milleti’nin hassasiyetlerini, koalisyon masalarında bakanlık pazarlıkları yaparak satamayız.
MHP, kendisine yakışanı yaparak, koalisyon görüşmeleri sırasında Türk Milleti’nin 7 Haziran seçimlerinde verdiği mesajı masaya taşımıştır.” dedi. MHP Lideri Devlet BAHÇELİ tarafından erken seçimin zehir olduğunun defalarca ifade edilmesine rağmen erken seçimden MHP’nin sorumlu tutulmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan PARSAK, “Türk Milleti, gerçek uzlaşmazları, siyasi şımarıkları, gerçek sorumsuzları biliyor, 1 Kasım 2015 seçimlerinde tüm bu çevrelere gerekli cevap sandıkta verilecektir” dedi.

AKP GÖREVİNİ YAPMAK YERİNE MHP’Yİ SUÇLUYOR
Geçici hükümet olarak halen görev başında bulunan AKP’nin zirveye ulaşan terör olayları ve bozulan ekonomik göstergeleri çaresizlik içerisinde izlediğini belirten PARSAK, “Bugüne kadar hiçbir geçici hükümette görülmemiş şekilde Vali, Emniyet Müdürü ataması yapan, hala tek başına iktidarmış gibi davranan AKP hükümeti, konu terör olunca susuyor. Çünkü kendileri de suç ortağı, kendileri de sorumlu, kendileri de terörle işbirliği yaptılar” dedi.

BU ŞARTLAR ALTINDA SEÇİM, ZEHİRDİR
Türkiye’nin güvenlik sorunu ve iç savaş tehdidi ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Mehmet PARSAK, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yol ve şehir güvenliğini sağlayamayan hükümet, sandık güvenliğini nasıl sağlayacak? Bu şartlar altında, demokratik bir seçimden nasıl söz edilebilir? Seçimin dolaylı maliyeti 10 Milyar doların üzerinde iken, tek bir adamın hevesi için ülke seçime götürülüyor. Bunun hesabını nasıl verecekler?” şeklinde konuştu.

MHP İKTİDAR OLDUĞU GÜN TERÖR YARIYA İNER
Açıklamalarında son dönemde tırmanan terör olaylarına da değinen PARSAK, “Seçim sonrasında terörün tırmanmasının siyasi ve askeri nedenleri vardır. Terörün artmasındaki siyasi nedenler, Habur’da kurulan çadır mahkemeleriyle, meydanlarda okunan apo mesajlarıyla, terörün siyasi uzantıları ile Dolmabahçe’de yapılan “mutabakat”larla terörün şımartılması ve böylelikle bölgedeki psikolojik etkinliğinin arttırılmasıdır.
Terörün askeri nedenleri ise aman çözüm sürecine zarar gelmesin düşüncesiyle birliklerimizdeki bayrağımızın indirilmesi dâhil hiçbir terörist eyleme ses çıkarılmaması, güvenlik güçlerinin savunmasız bırakılarak birliklerine hapsedilmesidir. Bir yandan bu kadar taviz vereceksiniz sonra da kalkıp kahrolsun terör diyeceksiniz. Size kim inanır?” dedi. “Artık diş macunu tüpten çıkmıştır, PKK, Antalya’nın Kepez girişinde bile kimlik kontrolü yapabiliyor. Karar milletimizindir.” Şeklinde konuşan PARSAK, “MHP’nin elinde terörü durduracak sihirli bir değnek mi var diye soruyorlar.
Evet var! 1999-2002 arasında terörü nasıl sıfırladıysak, bugün hortlayan terörü yine biz sıfırlarız. Bu bir irade meselesidir. Siyasi irade çözüm süreci vb bahanelerle ülkesini savunmaktan geri durmazsa, terör biter. Bu irade sadece MHP’de vardır. Teröristler bizim irademizi gayet iyi bilir, gayet iyi tanır. MHP iktidara geldiği gün terörün yarı yarıya azaldığını hep birlikte göreceğiz” dedi.

HDP’YE BAKANLIK VERİLMESİ AKP’NİN SORUMLULUĞUDUR
Koalisyon hükümetinin kurulmaması sonucu kurulacak seçim hükümetinde, HDP’ye bakanlık verilmesinin söz konusu olduğunu belirten PARSAK, “HDP gibi terörün siyasi uzantısı olan bir partinin, İstiklal Marşı’nı dahi okumaktan imtina ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne bakan olmasının tek sorumlusu AKP’dir. AKP, yanlışlarından vazgeçseydi MHP ile koalisyon kurabilirdi ancak AKP Türk Milleti’nin mesajını almamayı ve ülkemizi felakete götürecek yanlışlarına inatla devam etmeyi seçti.
Sonucun böyle olacağını bile bile inat ettiler ve hatalarından vazgeçmediler. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tek adam olması, ihanet sürecinden vazgeçilmemesi ve yolsuzluk yapan bakanların yargılanmaması, ülkenin geleceğinden daha mı önemli? Bu zulmü Türk Milleti’ne yaşatanlar, seçimlerde gerekli cevabı alacaklardır” dedi.

“PİSLİKLERİNİ SAĞA SOLA SIÇRATMA GAYRETLERİ BOŞUNADIR”
AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali ÖZKAYA’nın bu konuda MHP’ye yönelttiği eleştirilere de ayrıca cevap veren PARSAK, “Dün çözüm sürecinden sorumlu Başbakan Yardımcısı atayan, Habur’da çadır mahkemeleri kuran, bölgeyi PKK’ya teslim eden AKP’liler, bugün geçmiş karşımıza HDP’li bakandan, MHP sorumludur diyor. Eleştiri, mantıklı zeminler üzerine oturmalıdır.
Düne kadar terörle, teröristle, apoyla, HDP’yle kucak kucağa olan, aponun mesajlarını meydan meydan okutan, Kandil ile İmralı arasına haberleşme ağı kuran AKP, Türkiye Cumhuriyeti’nde HDP’li bir bakanın bulunmasının baş sorumlusudur. Pisliklerini sağa sola sıçratma gayretleri boşunadır” dedi.

ÖZKAYA, “USTA”SINA ÖZENİYOR
Türk Milleti’nin gözü önünde yaşanan böyle bir süreçte, algı operasyonu yaparak MHP’yi suçlamanın yanlışlığına değinen PARSAK, “Sayın Ali ÖZKAYA, aynı zamanda müvekkili olan “usta”sına özenerek algı yönetimi yapmaya teşebbüs etmiştir. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yılarca görev yapmış ve AKP’nin, Anayasa’nın ilk 4 maddesi de dahil olmak üzere, vatandaşlık tanımı, Türk’lük kavramı ve terörle mücadele gibi konulardaki resmi görüşlerini iyi bilen birisi olarak kendisini uyarıyorum.
Bilmediği konularda konuşmasın ve hiçbir tutar yanı olmayan “usta”sını sadece mahkemelerde savunmaya devam etsin. Eğer Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize saygısı varsa, son dönemdeki terör olaylarında partisinin sorumluluğunu itiraf etsin ve pişmanlığını dile getirsin” dedi.

ÇARŞI KARIŞTI
Kendisine, AKP’li Ali Özkaya’nın “Çarşı, her şeye karşı” benzetmesinin hatırlatılması üzerine Parsak, “MHP, arsızlığa, yolsuzluğa, keyfi yönetime, tek adamlığa, bölücülüğe ve ihanet sürecine karşıdır. Bunlara Türk Milleti de karşıdır. Bence çarşı her şey karşı değil, bence AKP’nin çarşısı karıştı” dedi.

1 KASIM 2015’DE TARİH YENİDEN YAZILACAK
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, 1 Kasım 1922’de saltanatı kaldırdığını hatırlatan Mehmet PARSAK, “Türk Milleti, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimlerle de, tek başına iktidardan düşürdüğü AKP iktidarının, tek adamlığa, sultanlığa, saltanata özenen zihniyetine büyük bir ders verecek” dedi.

HODRİ MEYDAN
MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, açıklamaların sonunda AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’yı TV ekranlarına davet ederek, “AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’yı, bu konular da dahil olmak üzere tüm iddialarını Türkiye ve Afyonkarahisar kamuoyu önünde konuşmak üzere televizyon ekranlarına davet ediyorum. Hodri Meydan! Karşı karşıya oturup, herkesin gözü önünde tartışalım. Bakalım milletimiz neye karar verecek” dedi.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetakcebet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort