DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
STERLIN 40,9726 % 0.19
FRANG 35,8911 % 0.11
ALTIN 2.325,14 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868

CAMİ DE BİZİM, CEMEVİ DE BİZİM

Yayınlanma Tarihi :

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Alevi kardeşlerimizle ilgili düşünce ve sorunlarına yönelik samimi tutumumuzu devamlı gündeme getirdik. Siyasi kaygılardan uzak bir anlayışla meselelerine eğildik ve dedik ki, cami de bizim cemevi de bizimdir” dedi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dersim olaylarıyla ilgili “Olan olmuş, yaşananlar geride kalmıştır. Türk milleti asilerin hakkından gelmiş bu sayfa kapanmıştır. Hem Osmanlı hem de cumhuriyet devrinde isyana kalkışanlar bedel ödemişler ve cezalandırılmıştır.” dedi.

HaberRes_38985

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İşte Bahçeli’nin açıklamasından satırbaşları:

 

İmralı adası cani başının adı konulmamış karargahı haline getirilmiştir. Hükümet bir teröristi hayalinde bile göremeyeceği tavizlerle diriltmiştir. Recep Tayyip Erdoğan PKK’ya ödünler vererek Türkiye’nin altını oymuş, milli birlik ve kardeşliğimize mezar kazmıştır. Türk milleti AKP, PKK, HDP, Barzani’yle cinayet grupları tarafından ihanet markajına alınmıştır. Daha düne kadar Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP kadroları tarihimizle çelişen plan ve projelerle zehir saçmıştır.

 

DAVUTOĞLU VARINI YOĞUNU İHANET MESAİSİNDE HARCAMAKTA

Şimdi de Ahmet Davutoğlu varını yoğunu ihanet mesaisinde harcamaktadır. Zannedersiniz ki Türkiye’yi yıkmak için özel görevlendirilmiştir. Türk tarihine ne kadar ihanet eden emel varsa AKP’nin kundağında bir kez daha doğmuştur. Hainler Davutoğlu’nun gözüne melek gibi gözükmektedir. Ne Erdoğan’ın, ne de Davutoğlu’nun durduğu ve baktığı yer doğru değildir. Geçmişte Türk milletinin kanını akıtanlar bugünlerde revaçta, namertler el üstündedir.

Yıllardan beri Erdoğan ve yandaşları Türkiye’nin bir bölümünü PKK’ya peşkeş çekmek için uğraşmakta, provokasyon seferleri düzenlemektedir. Ülkemizde çıkan isyanların avukatlığına soyunan Başbakan ve hükümetinin anlayışına göre Türkiye etnik farklılıklar temelinde anlaşılırsa demokratikleşecek, coğrafi eksen bölünürse çağdaş hale gelecektir. MHP tümüyle reddetmektedir. Böyle bir özgürleşme mahvoluşu getirecektir. Türksüz Anadolu özleyenler faal haldedir, AKP’ye yerleşmişlerdir.

 

DAVUTOĞLU, ERDOĞAN’IN KÖTÜ BİR KOPYASI

Başbakan Davutoğlu, tıpkı Erdoğan gibi tarihimizle kavgalı, milli değerlerimizle mesafelidir. Davutoğlu, Erdoğan’ın kopyasıdır, ama inanınız bana çok kötü bir kopyasıdır. Davutoğlu zillette inat etmektedir. Başbakan geçtiğimiz haftanın son gününde Tunceli’ye gitmiştir. Bazı etkinlik ve toplantılarda da bulunmuştur.

Davutoğlu tarihi gerçekleri bir kez daha çarpıtmıştır. Arifleri, erenleri, allah dostlarını hikmet ve keramet sahibi manevi büyüklerimizi istismar ederek, bölücülere yine toz kondurmamıştır. Dersim isyanının ele başı terörist Rıza’yı sözde seyit ünvanıyla anan Başbakan, bir defa İslam’a, kutsal emanetlere kara çalmıştır.

Alemlere rahmet olarak inmiş efendimiz Hazreti Muhammed’i bir teröristle anmak, İngiliz’in, Rus’un oyuncağı olan hainle yan yana getirmek utanmazlık olduğu kadar büyük bir günahtır. Davutoğlu’nun maksadı nedir? Bu şahıs kimlere hizmet etmektedir?

 

Terörist Rıza’yı savunma ihalesi Davutoğlu’na mı kalmıştır?  Ali’siz Alevilik inşa etmeye çalışanlara, terörist Rıza’nın hakkını helal etmeyeceğini söyleyen Davutoğlu, kendisine selefesin.

Millet evlatlarını öldürenleri Allah’ın affedeceğini mi düşünmektedir? Eğer rejime muhalifler millete hasım unsurlar bu şekilde cezalandırılmış olsaydı, Davutoğlu nasıl başbakan olacak, AKP nasıl iktidarda kalacak, Erdoğan hangi güçle cumhurbaşkanlığına yükselecekti?

 

DERSİM İSYANIYLA İLGİLİ YAŞANANLAR GERİDE KALDI

Bize göre Dersim isyanıyla ilgili olan olmuş, yaşananlar geride kalmıştır. Türk milleti asilerin hakkından gelmiş, bu sayfa kapanmıştır. Hem Osmanlı hem de Cumhuriyet devrinde isyana kalkışanlar bedel ödemişler ve cezalandırılmıştır. Erdoğan ve Davutoğlu, Gezi Parkı’ndaki itirazlara bile tahammül göstermeyip şiddetle bastırırken, her ne hikmetse demokrasi akıllarına gelmemişti.

 

TENCERE TAVA ÇALAN HANIMEFENDİLERE DAHİ TAHAMMÜL EDEMEDİ

 

Terörist Rıza’ya sempati duyanlar Türk gençliğine zalimce davranmıştı. TOMA’lı, biber gazlı şiddetle savunmasız hiçbir örgütle bağı olmayan gençleri hedef almıştır. Terörist Rıza’dan özürler dileyip, Ahi Evranı, Baba Mansur’u, Hazreti Mevlana’yı dilinden düşürmeyenler, tencere tava çalan hanımefendilere dahi tahammül edememiştir.

 

SOKAKTA YÜRÜRKEN SİGARA İÇENLERE BİLE HAKARET YAĞDIRAN ZİHNİYET

 

Sokakta yürürken sigara içenlere bile hakaret yağdıran bir zihniyet mi bu ülkede hoş görüden bahsetmektedir? Geçiniz bunları sayın Başbakan geçiniz, bugün isyan etmiş bir hainden özür diliyorsanız, çok yakında 1984’ten itibaren başkaldıran hainden de özür dileyeceksiniz demektir. Bizim erdem tanımımızda ahlakın övdüğü, alçak gönüllülük vardır. Davutoğlu’nun erdem tanımında, ahlaksızlara boyun eğme söz konusudur.

 

AKP’DE TERÖRİSTLERLE DÜŞÜP KALKMAK POPÜLER

 

Erdoğan ile Öcalan ikilisi nasıl kardeş ve dost olmuşsa, Davutoğlu da kendisine yoldaş olarak terörist Rıza’nın iğrenç emellerini seçebilecektir. Nasılsa AKP’de teröristlerle düşüp kalkmak popülerdir. Davutoğlu genel seçimlerden sonra başbakanlığı kaybedeceğinden dolayı, her rezilliğe tamam demektedir. Erdoğan’ı İmralı ve Kandil nasıl kurtaramayacaksa, Davutoğlu’nu da teröristlerin geride bıraktıkları fitne vasiyeti kurtaramayacaktır.

 

ŞAKA GİBİ DURAN DAVUTOĞLU BİR DAHA YERİNDEN KALKAMAYACAK

 

Toroslardan Munzur’a selam götürdüğünü söyleyen Davutoğlu’na, Türk milleti sandıkta öyle bir selam çakacaktır ki, mizah gibi, şaka gibi duran Davutoğlu bir daha yerinden kalkamayacaktır.

 

ALEVİ KARDEŞLERİMİZ DAVUTOĞLU’NUN TEZGAHINA DÜŞMEMELİ

 

İncinen ve hırpalanan Alevi kardeşlerimiz seslerini yükseltmeli Davutoğlu’nun tezgahına düşmemelidir. Alevi – İslam inancına sahip kardeşlerimizin teröristlerle yollarının kesişmesi imkansızdır. Efendimize gönül vermiş hiçbir vatan evladının isyancıların arasında olması düşünülemeyecektir. Edep yahu diyen 12 imamın sevgisiyle hayatlarını geçiren kardeşlerimize Dersim’in iftirasını atmak ayıptır.

 

Terör destekli etnik bölücülük siyaset sahnesine konuşlanmış, PKK’nın stratejisinde yeni bir aşamaya gelinmiştir. Etnik tahrik ve taleplerle ilerletilmeye çalışılan siyasi bölücülük gündemiyle, silahlı terör saldırılarının ortak hedefi ortadadır. Amaç Türk milletine, devletine vücut veren ortak değerleri yıkmaktır. Arkasından ülkemizi parçalayarak çok dilli ortaklık devleti yapılanmasını kabul ettirmektir. Biz bu kapsamdaki uyarılarımızı yıllardır yaptık. Türkiye’de bir Kürt sorunu değil, terör ve bölücülük sorunu olduğunu, İmralı’da yatan caninin Kürt kökenli kardeşlerimizin temsilcisi sayılamayacağını vurguladık. Alevi kardeşlerimizle, Kürt kökenli kardeşlerimizin beklentilerini kaşıyıp, AKP-HDP-PKK boluğunun istismar yarışına girdiğini söyledik.

 

MHP KİMSENİN ANA DİLİNE MERAK SALMAMIŞTIR

 

MHP hiç kimsenin nereli olduğuna, ana diline merak salmamıştır. Geleceğini Türk milletinin içinde gören, ay yıldızlı bayrağın altında yaşayan herkesi Türkiye kabul ettik. Parti olarak tarihi süreç içinde Türk milleti ailesine mensup olarak varlıklarını sürdüren bütün değerlere sonsuz hürmet besledik. Bu konulara yaklaşırken bizim için esas olan birleşmek ve birleşmektir.

 

AKP iktidarıyla işin başında ayrıştığımız nokta da burasıdır. Türk milletinin bin yıllık tarihi süreç içinde çıkardığı dersler bize bunu göstermektedir. Devletin ve hükümetlerin temel görevi vatandaşları arasında onları birbirine bağlayan duyguları hatıraları müşterek değerleri canlı tutmaktır. Tahrik etmek değildir. İşin başından beri siyaset anlayışını ayrılmaya bina etmiş olan AKP’nin çözülme sürecine ısrarla karşı duruşumuzun ana sebebi budur.

 

İLKELERİMİZ NETTİR

 

Partimizin ayrılma, bölünme, ufalanma gibi arayışlarla uzaktan yakından bağı desteği olmamıştır, olmayacaktır. Bu konuda ilkelerimiz nettir. Vazgeçilmez siyasi önerimiz milli kimlik ve kardeşlik üzerinedir. Biz mezheplerin sorununa da aynı ilkelerle bakmaya özen gösterdik. Alevi – İslam inancımıza sahip vatandaşlarımıza bakışımız da buna göre temellenmiştir.

 

Alevi kardeşlerimizle ilgili düşünce ve sorunlarına yönelik samimi tutumumuzu devamlı gündeme getirdik. Siyasi kaygılardan uzak bir anlayışla meselelerine eğildik ve dedik ki, cami de bizim cemevi de bizimdir. Ne var ki 2008 yılından beri attığımız adımlar hükümet nezdinde karşılık bulmamıştır. 2009 haziran ayının başında, hükümet tarafından başlatılan çalıştay adı verilen toplantılarda herkes eteğindeki taşları dökmüş ama somut bir sonuç elde edilememiştir. Partimiz ilk alevi çalıştayının toplandığı hafta da somut tekliflerle birlikte çalıştay sürecine olan açık desteğini göstermiştir. Konunun sürüncemede bırakılarak, yalnızca istismarının yapılmak istendiği az çok belli olmuştur.

 

Çağrıda bulunuyorum, evladı kerbela istismarı yapıyorsunuz, alevi kardeşlerimizi sevdiğinizi söylüyorsunuz. Sahibi olduğunuz demokrasi paketlerinin içine katmadan ilk adımları atalım ve TBMM zeminininde bu konuyu tamamıyla çözelim. Bu kapsamda önerilerimiz şunlardan ibarettir.

 

Aleviliğin nitelikli eğitim ve kadro ihtiyacını karşılayacak, türkiye Alevilik araştırmaları merkezi kurulmalıdır. Bu merkez desteklenmeli ve özerk olmalıdır.  Milli eğitim bakanlığında din kültürü derslerinin müfredatına doğru objektif bilgiler dahil edilmelidir. Alevi islam inancı önderlerinden ilahiyatçılardan oluşan özel ihtisas komisyonu kurulmalıdır. Diyanet işleri başkanlığı ortaya çıkacak külliyatın orijinallerine sadık kalarak yayınlanmalıdır. Alevi islam inancını da bünyesinde temsil edecek şekilde diyanette radikal düzenlemeye gidilmelidir.

 

Cemevi gerçeği ön yargılarına katılmadan, cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden tam olarak kabul edilmelidir. Cemevlerine devlet yardım etmelidir. Biz alevi kardeşlerimizin ihtiyaç ve taleplerine günü birlik siyasetin dışında yaklaşıyoruz. Meclis’te grupları bulunan bütün partilere bu sorunu çözmeleri noktasında teklifle bulunuyor ve işbirliği öneriyoruz. Bu konu kaşınacak bir tahrik alanı değil, bütün samimiyetimizle çözümlenmesini dilediğimiz gerçek milli kardeşlik projesidir. Konunun bekleme tahammülü kalmamıştır.

 

İLKELERİMİZ NETTİR

 

Partimizin ayrılma, bölünme, ufalanma gibi arayışlarla uzaktan yakından bağı desteği olmamıştır, olmayacaktır. Bu konuda ilkelerimiz nettir. Vazgeçilmez siyasi önerimiz milli kimlik ve kardeşlik üzerinedir. Biz mezheplerin sorununa da aynı ilkelerle bakmaya özen gösterdik. Alevi – İslam inancımıza sahip vatandaşlarımıza bakışımız da buna göre temellenmiştir.

 

CAMİ DE BİZİM CEMEVİ DE BİZİM

 

Alevi kardeşlerimizle ilgili düşünce ve sorunlarına yönelik samimi tutumumuzu devamlı gündeme getirdik. Siyasi kaygılardan uzak bir anlayışla meselelerine eğildik ve dedik ki, cami de bizim cemevi de bizimdir. Ne var ki 2008 yılından beri attığımız adımlar hükümet nezdinde karşılık bulmamıştır. 2009 Haziran ayının başında, hükümet tarafından başlatılan çalıştay adı verilen toplantılarda herkes eteğindeki taşları dökmüş ama somut bir sonuç elde edilememiştir. Partimiz ilk Alevi çalıştayının toplandığı hafta da somut tekliflerle birlikte çalıştay sürecine olan açık desteğini göstermiştir. Konunun sürüncemede bırakılarak, yalnızca istismarının yapılmak istendiği az çok belli olmuştur.

 

TÜRKİYE-ALEVİLİK ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KURULMALI

 

Çağrıda bulunuyorum, evladı kerbela istismarı yapıyorsunuz, Alevi kardeşlerimizi sevdiğinizi söylüyorsunuz. Sahibi olduğunuz demokrasi paketlerinin içine katmadan ilk adımları atalım ve TBMM zemininde bu konuyu tamamıyla çözelim. Bu kapsamda önerilerimiz şunlardan ibarettir.

 

DİYANET’TE RADİKAL DÜZENLEMEYE GİDİLMELİ

 

Aleviliğin nitelikli eğitim ve kadro ihtiyacını karşılayacak, Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezi kurulmalıdır. Bu merkez desteklenmeli ve özerk olmalıdır.  Milli Eğitim Bakanlığı’nda din kültürü derslerinin müfredatına doğru objektif bilgiler dahil edilmelidir. Alevi İslam inancı önderlerinden ilahiyatçılardan oluşan özel ihtisas komisyonu kurulmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı ortaya çıkacak külliyatın orijinallerine sadık kalarak yayınlanmalıdır. Alevi İslam inancını da bünyesinde temsil edecek şekilde Diyanet’te radikal düzenlemeye gidilmelidir.

 

CEMEVLERİNE DEVLET YARDIM ETMELİ

 

Cemevi gerçeği ön yargılarına katılmadan, cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden tam olarak kabul edilmelidir. Cemevlerine devlet yardım etmelidir. Biz Alevi kardeşlerimizin ihtiyaç ve taleplerine günü birlik siyasetin dışında yaklaşıyoruz. Meclis’te grupları bulunan bütün partilere bu sorunu çözmeleri noktasında teklifle bulunuyor ve işbirliği öneriyoruz. Bu konu kaşınacak bir tahrik alanı değil, bütün samimiyetimizle çözümlenmesini dilediğimiz gerçek milli kardeşlik projesidir. Konunun bekleme tahammülü kalmamıştır.

 

 

RAPOR ÜÇÜNCÜ GÖZÜN FİİLEN VARLIĞINI KANITLIYOR

 

Türkiye’nin açılım, demokratikleşme sözleriyle sürüklendiği karanlık tünel felaketlerle doludur. Hükümet terör örgütleriyle masaya oturduğu andan itibaren inandırıcılığını hepten kaybetmiştir. Ülkemiz tehlikeli bir girdaptadır. Terör örgütü ne isterse almakta, neyi dayatırsa yaptırmaktadır. AKP ipin ucunu kaçırmıştır. Son zamanlarda gündeme yansıyan haber rapor bilgi ve yorumlar AKP ile PKK’nın Türkiye üzerindeki paylaşım mücadelesine hız verdiklerini göstermiştir. Uluslararası kriz grubunun yayınladığı geçtiğimiz günlerde de Ankara’da duyurduğu Türkiye ve PKK barış sürecini kurtarmak başlıklı raporu tam bir rezalettir. Bu rapor üçüncü gözün fiilen varlığını kanıtlamaktadır.

 

UÇAKTA KONUŞMAK GİBİ AMANSIZ BİR HASTALIĞI OLAN ERDOĞAN

 

Davutoğlu, Türkiye’ye dönüş yolunda süreç ihanetinde üçüncü göz olarak yabancı bir aktörün devrede olmasına izin veremeyeceklerini açıklamıştır. Uçakta konuşmak gibi amansız bir hastalığı olan Erdoğan ise ‘kendi göbeğimizi kendimiz keselim’ diyerek ABD’nin üçüncü göz olarak katılmasına karşı çıkmıştır.

 

TOBB ÜÇÜNCÜ GÖZLÜĞE RAZI GELİRSE…

 

Söz gelimi TOBB Başkanı üçüncü gözlüğe razı gelirse, Anadolu’da üreten Türkiye’nin kalkınması için mücadele veren milli ve manevi değerlerle yönünü çizmiş kardeşlerimiz bu işe ne diyecektir? Onlar PKK’ya göz olan başkana nasıl yaklaşacaklardır? Süreç rezilliği içinde dünya alem vardır, küresel tezgah hükümeti kuşatmıştır. Bize göre Uluslararası Kriz Grubu’nun raporu ihanet sürecine verilen bir ayar, rota gösterilen bir istikamettir. Anayasanın yeniden yazılarak etnik kimliğe dayalı her türlü ayrımcı ifadenin kaldırılması, ceza kanunun ilgili maddelerinin değiştirilmesi, ana dilde Kürtçe tam eğitim verilmesi için çalışmalara devam edilmesi daha fazla yerinden yönetim için planlar açılması, PKK’nın federal özerklik mi yoksa bağımsızlık mı istediğinin açıklığa kavuşturulması dile getirilmektedir.

 

Silahı bırakanların kamuda çalışmalarını, ana dilde eğitimin serbest olmasını, anayasadan Türk ifadesinin çıkarılmasını, yerel parlamentonun kurulmasını, yerel yönetimin eğitim, sağlık, turizm alanında söz sahibi olmasını, teröristlere tazminat ödenmesini, terörle mücadelede aktif rol üstlenen kamu güçlerinin cezalandırılmasını, bazı şehirlerde yerel polis ve öz savunma güçlerinin kamu düzenini sağlamasını, İmralı canisinin ev hapsine çıkarılmasını, sonunda serbest bırakılmasını tehditlerle dayatmaktadır.

 

DÜNYADA HANGİ TERÖRİST VİLLA TİPİ SÖZDE HÜCRESİNDE ÖRGÜTÜNÜ YÖNETMEKTEDİR

 

Dünyanın hangi ülkesinde müebbet hapse mahkum bir terörist iki odalı, bahçeli, televizyonlu villa tipi sözde hücresiyle örgütünü yönetmektedir? Hükümet utanmasa emin olun bin odalı kaçak ve karanlık sarayda İmralı canisinin kullanımı için manzaralı bir oda tahsis etmekten kaçınmazdı. Yargının hakkında kesin bir hüküm verdiği terör ele başısına kanun dışı imkanlar sunmak

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI MİLLETİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA TERÖRİST BAŞINI SAVUNDU

 

Başbakan Yardımcısı, milletimizin gözünün içine baka baka terörist başını savunmuştur. Bu Başbakan Yardımcısı sözüm ona HDP’yi hedef alarak ”Siz Öcalan’ı itibarsız hale getirmeye çalışıyorsunuz” sorusunu sormuştur. Bunun yanı sıra Erdoğan yine dün İstanbul’da KADEM tarafından düzenlenen zirvede hepimizi hayret ettiren bir konuşma yapmıştır. Erdoğan adaletin devreye girmediğini söylemiştir.

 

Peki adalet, bölücü başıyla ilgili devreye girmemiş midir? Adalet devletin ülkesi ve milletini yıkmak ve yok etmek için nifak kusan çevrelere karşı devrede değil midir?

 

17-25 ARALIK’TAN BU YANA YAŞANANLARI ERDOĞAN NASIL İZAH EDECEK?

 

Her şey iyi güzel de 17 -25 Aralık’tan bu yana yaşananları Erdoğan nasıl izah edecektir? Önümüzdeki 17 Aralık’tan 25 Aralık tarihine kadar geçen 9 günlük süreyi rüşvet ve yolsuzlukla mücadele haftası ilan edip, Türkiye’nin 9 ayrı bölgesinde rüşveti, hırsızlığı cesaretle anlatacağız. Bu ve buna benzer faaliyetlerle AKP’nin 12 yılının foyasını bütünüyle ortaya çıkaracağız. Erdoğan ‘adalet mülkün temelidir’ diyor, ‘beyaz adam ve siyah adam ayrımcılığını kaldırmanın yegane yolu adalettir’ diyor. Tamam da Erdoğan’a sormak lazımdır ki, rüşvet ve yolsuzluğun üzerine gitmek adalet değil midir? Vatana ihanet edenin anayasayı çiğneyenin, yakasından tutmak adalet değil midir?

 

ERDOĞAN’I BU KADAR ASABİ YAPAN NEDİR?

 

Sayın Erdoğan söyle bize, Ermenek’li Recep Gökçe’ye yırtık lastik ayakkabıyı reva görenler, sana da haram saraylar layık bulan neresinde adalet neresinde hukuk vardır? Erdoğan daha önemli bir şey söylemiş, şunları ifade etmiştir “Yasalar ne kadar kötü olursa olsun adil bir sultanın elindeyse oradan güzel neticeler doğar . Yasalar ne kadar güzel olursa olsun zalim bir sultanın elindeyse zulüm doğar”

 

Erdoğan bu sözü söylerken kendisini nerede gördüğünü elbette bilemeyiz. Zalimlikle zorbalıkla yasaları tanınmaz hale getirdiği hukuk cinayetleriyle Türkiye’yi ilkel kategoriye soktuğudur. Erdoğan gittiği gezdiği her yerde aklı fikri paralel yapıda kalmıştır.

 

Erdoğan’ın kimleri kast ettiği bellidir. Erdoğan’ı korkutan, ürküten bu kadar asabi yapan nedir? Cumhurbaşkanının tek uğraşı hayali bir düşman yaratıp onunla kavga mı etmektir? Paralel diye suçlananlarla 12 yılın 11 yılında iç içe olurken Erdoğan’ın aklı neredeydi? Afrika’daki paralel safarisine onu bunu davet etmekten başka işi gücü kalmamış mıdır?

 

ERDOĞAN’IN FITRATINDA DOĞRU İŞ YAPMAK YOK

 

Kadın erkek eşitliğinin fıtrata ters olduğunu söyleyerek saygısızlık yapan Erdoğan’ın fıtratında doğru iş yapmak milli duruş sergilemek yoktur ve bundan sonra da olmayacaktır.

 

Geçtiğimiz hafta Cuma günü, Biden Türkiye’ye gelmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşmüştür. ABD’nin belli ki istekleri vardır, bir kısmı da medyaya yansımıştır. Kamuoyuna yansıdığı şeklinde görüşmede Suriye ve Irak görüşmelerinin ele alındığı anlaşılmaktadır. Kanaatimiz odur ki, Başbakan Davutoğlu’nun Irak ziyaretlerinin Biden temaslarıyla bağlantısı vardır. Peşmergeyi eğitmenin kararını alan bu zihniyet bir bakıma PKK’ya silahlı eğitim vereceğinin farkında mıdır? AKP bunun Kürdistan’a çanak tutmak olduğunu bilmeyecek kadar cahil, görmeyecek kadar kör müdür? Davutoğlu ve Erdoğan heyecanla bu vahim gelişmeleri mi yetiştirmiştir?

 

BİR ARA TARİH OLAN BIDEN, CAN CİĞER KUZU SARMASI HALİNE GELDİ

 

Erdoğan için bir ara tarih olan Biden geçtiğimiz cumartesi günü Beylerbeyi Sarayı’nda can ciğer kuzu sarması haline gelmiştir. Deliğe süpürmeyin yalvarmasından, tarih olmuştur diklenmesinin ardından, çark edilmedik sözü kalmamıştır. Erdoğan ne dediyse tersini yapmıştır. Çünkü 17-25’çilerin en temel özelliği yalana batmalıdır.

 

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

 

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kanun ile bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı TBMM’ye intikal etmiştir. Görüldüğü kadarıyla rütbesi olan ve aktif görevde bulunmayan birinci sınıf emniyet müdürleri, ikinci, üçüncü sınıf emniyet müdürleri İçişleri Bakanı tarafından emekliye sevk edilebilecektir. 17-25 Aralık’tan sonra polislerimizin baskıya maruz kalması yetmezmiş gibi şimdi de tehdit edilmeleri insaflı adil değildir.

 

Tasarı baştan savma olup herhangi bir ihtiyacın ürünü olarak değerlendirilemeyecektir. Bu tasarıyla can ve mal emniyetinin temin edilmesi, suçun aydınlatılması, suçluların yakalanması gibi görevleri olan kolluk güçlerinin arama ve gözaltı yetkileri yeniden düzenlemektedir. TSK’nın eli zayıflatılmaktadır. Ülke savunması riske atılmaktadır. AKP polisi güçlendirirken TSK’yı ikinci plana itmektedir. Parti olarak gerekli demokratik müdahale ve eleştirilerimizi sonuna kadar yapacağımızdan hiç kimse şüphe duymamalıdır.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbistrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomvenüsbethilbetjasminbetpiabetartemisbetmaltcasinoasyabahisbetorspinbettiltmarkajbetbetkombelugabahisrestbetbetper
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort