DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
STERLIN 40,9194 % -0.3
FRANG 35,8419 % 0.36
ALTIN 2.308,42 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61

MHP’Lİ GÜNAL: AKP’NİN ÇÖZÜMÜ: POLİS KARAKOLA, ASKER KIŞLAYA, ÖCALAN DIŞARIYA!

Yayınlanma Tarihi :

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın 2015 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sırasında söz alan MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet GÜNAL, AKP Hükümetinin çözüm süreci dediği şeyi kimsenin bilmediğini, terörle müzakere yapılarak bu sorunun çözülemeyeceğini söyledi.

Güneydoğu’da alan hakimiyetini terör örgütüne bıraktığını itiraf eden Hükümetin, bölücülere hoşgörü gösterirken bisikletli eylem yapan memurlara cop ve gazı reva gördüğünü belirten Günal, İç,işleri Bakanı Ala’ya “Kim paralel devlet? PKK mı, yoksa Gülen Cemaati mi?” diye sordu. AKP Hükümetinin askeri kışlaya, polisi karakola hapsederken terör örgütüyle pazarlık yaptığını ve teröristbaşı Öcalan’ı serbest bırakmak için şartları olgunlaştırmaya çalıştığını ve seçimden sonra bölücülere daha çok taviz verileceğini söyledi. Bakan Ala’ya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününde peşmergelerin Türk topraklarından geçişinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Kürdistan’dan çıktık, Kürdistan toraklarından geçtik, Kobani’deki Kürtlere yardım götürüyoruz” söyleminde geçen ve Türkiye’de bir “sözde Kürdistan”ı kasteden söyleme katılıp katılmadığını sordu. Bu söz üzerine bu sözleri kendisinin söylediğini belirten HDP milletvekili Hasip Kaplan ile tartıştı ve “Bu sözü kim söylüyorsa teröristtir.

 

Çözüm Süreci Dediğiniz Nedir? Söyleyin de Biz de Bilelim!
Sayın Bakana bir soru soracağım. Şimdi hızlıca sunumunuza baktım, genel olarak teknik bilgiler var. “Çözüm süreci ve terörle mücadele” diye başlık var ama içerisinde sizin geçmiş günlerde medyaya yansıyan sözlerinizle ilgili hiç bir şey yok. Ben özellikle onu öğrenmek istiyorum. Alan hakimiyetini kaybettik. Bu şartlarda seçime girilmez demiştiniz. Bu süreçle ilgili kanaatiniz gerçekten nedir?
Geçen gün açıklamalarınız basına yansıdı. Onun dışında resmî olarak yaptığınız açıklamalar var. Bu sözde çözüm sürecine nasıl bakıyorsunuz, bununla ilgili kanaatiniz nedir? Sizin ağzınızdan birinci derecede duymak istiyoruz gazeteler neresini yanlış yazmış, neresini doğru yazmış bunu öğrenebilir miyiz? Bu sürecin neresindesiniz, nasıl görüyorsunuz? Seçime kadar olan süreçte, ne yapmayı düşünüyorsunuz? Cevap yok! Sayın Bakan teknik bilgileri söyledi ve birçok kısma da maalesef değinemeden geçti.

Şimdi, burada bir bölüm var, “terörle mücadele” diye bir başlık atmışsınız. Yanlışlık olmuş galiba(!) bu “terörle müzakere” olması lazımdı diye düşünüyorum. Çünkü sizin yaptığınız şey terörle ve teröristle müzakeredir. Mücadele değil…

Hangisi Paralel Devlet? PKK mı? Gülen Cemaati mi?
Terörle mücadele ediyor musunuz? Sizin için terör ne? “Terör” dediğiniz sadece “paralel” dediğiniz 17-25’in intikamını almaya çalıştığınız yapı mı? Sizin için PKK bir terör örgütü müdür değil midir? “IŞİD de, PKK da terör örgütüdür.” diye Sayın Cumhurbaşkanı söyledi ama Hükûmet olarak tavrınızı merak ediyorum.
Siz dediniz ki: “Alan hâkimiyeti sözünü ben söylemedim, yalanladım.” O zaman şimdi soruyoruz: Yani, sizin Cizre’de mahallelerin kazılmasından haberiniz var mı yok mu? Kurtarılmış bölgeler yapılmasından haberiniz var mı yok mu? Genelkurmayın web sitesini okuyor musunuz okumuyor musunuz? Orada söylenen terör olayları İçişleri Bakanlığına geliyor mu gelmiyor mu? Jandarma Komutanımız burada. Peki nasıl bir mücadele etmektir bu ben anlamıyorum. Bir de diyorsunuz ki: “Her şeyin farkındayız, kimin ne yaptığını biliyoruz.” E, peki, biliyorsanız o zaman bize niye anlatmıyorsunuz? Burada bize masal anlatıyorsunuz, sadece Bakanlığın rakamlarını söylüyorsunuz. Biz İçişleri Bakanlığının görevini biliyoruz, bize teknik açıklamalar yapmayın. Teknik açıklamayla süreyi doldurdunuz. Savunduğunuz sözde sürecin içeriğini açıklayın açıklamazsanız bana gerisi masal gibi geliyor. Çünkü içinde bir şey yok. Sorduğum soruya cevap veremeyeceğinizi de biliyorum.
Şimdi, size göre paralel olan PKK, KCK mı; cemaat mi? Güney doğuda zaten paralel devlet kurulmuşken on buçuk saat Millî Güvenlik Kurulunda -siz de katıldınız- havanda su döverek ne yaptınız? Komutanımız da burada. Eğer, gerçek bir şey varsa bize onu söyleyin. “Her şeyi biliyoruz, farkındayız.” diyorsunuz. AKP kongrelerinde kükrüyorsunuz, onları da yalanlayacak hâliniz yok. Yani, bütün enerjinizi bu olaya odaklamışsınız. Onun için masal diyorum. Madem her şeyi biliyorsanız bize de anlatmanız gerekiyor.

AKP’den Molotof Atan Bölücülere Hoşgörü, Bisikletli Eylem Yapan Memura Cop ve Gaz!
Değerli arkadaşlar, cümle şöyle başlıyor, terörle müzakere ya da sizin yazdığınız mücadele, “Hükûmet olarak millî birlik ve beraberliğimizin, bölünmez bütünlüğümüzün korunması.” 36 etnik kimlik vurgusunu sürekli ön plana çıkararak nasıl koruyacaksınız? Yani, “çözüm süreci” diye diye ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiniz. Kendiniz söylüyorsunuz burada, açıkça diyorsunuz ki: “Böyle olmaz. Kamu düzeni bozuldu.” Kim bozuyor? Bir taraftan diyorsunuz ki: “Molotof silahtır.” Peki, o zaman silahlı saldırı var, nasıl olacak? Yani, hangi önlemleri alıyorsunuz? Vatandaşa geldiği zaman cop, biber gazı, toma saldırıyorsunuz. Şurada, Maliye Bakanlığının önünde daha üç-dört gün önce Türkiye KAMUSEN mensupları bisikletli eylemle Bakanlığa dilekçesine vermek istiyor, zinhar olmaz diyorsunuz. Öbür tarafta yakılıyor, yıkılıyor, molotof kokteyli de atılıyor, araçlar da yakılıyor ama hiçbir müdahale yok, anlamadım. Tabii, cemaatin paraleli kötü, PKK’nın paraleli iyi demek tam size göre. Öbür tarafta kurulan paraleli aklamak için, onlara suç kondurmamak için çok zihni sinir projeler geliştiriyorsunuz.
Şimdi, bakıyorum görüşmelerde yaptığınız konuşmalara, şöyle söylemişsiniz, mesela, işte, Antep’teki konuşmanızda sürecin birinci aşamada şubat darbesiyle kesintiye uğradığını söyleyerek: “Oslo görüşmelerinde bu mesele çözülsün diye ortaya koyduğumuz performans.” Daha sonra “Başka ülkelerin istihbarat örgütlerini içeridekilerle yaptırdığı provokasyonlar” falan diye devam ediyorsunuz. “Ayağımıza pranga bunlara rağmen devam ediyor.” diyorsunuz. Ya, pranga kim? Yani, Oslo sürecini kiminle yaptınız, onu kim sızdırdı, içeride birileri mi var bizim bilmediğimiz? Bunların tamamını, bir 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk kara para operasyonunu engellemeye çalışanlara karşı hepsini onlara mı yıkmaya çalışıyorsunuz? Biz gerçekten buradan anlayamıyoruz.

TOMA İhalesi Kime Nasıl Verildi?
Diğer bir taraftan, helikopter ihalelerini söylediniz ama öbür taraftan TOMA ihaleleri kaç gündür konuşuluyor, filanca şirkete verildi, üçe bölündü, aslan payını şu aldı diye tık yok. Onları niye söylemiyorsunuz? Helikopterler bitmiş, devam edenler var. Yani, şimdi siz söylemeden biz söyleyince bu sefer de itham etti diyeceksiniz ama medyada yer alıyor. Bunların ne kadarı doğru? Söylenen şirketlerin aldığı doğru mudur? Sayın Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen bir iş adamının aslan payını aldığı doğru mudur? Bunları merak ediyoruz. Bakanlığın web sitesinde biz onları görüyoruz, kurduğunuz birimleri görüyoruz, onların rakamlarını görüyoruz ama asıl politika kısmında ne söylüyorsunuz, bize ne diyeceksiniz? Bu kadar süreci sahipleniyorsunuz, bu kadar olanları sahipleniyorsunuz. Şu anda, maalesef, bunlarla ilgili bir açıklama yapamıyorsunuz.

AKP Hükümeti Askeri Kışlaya Polisi Karakola Hapsetti, Teröristler Serbest
Bir de Jandarmayla ilgili kanun getiriyorsunuz, kolluk kuvvetleri, entegre sınır sistemi diyorsunuz. E, tamam, Jandarma zaten size bağlı, bakın, komutan sağ tarafınızda oturuyor. Yani, bunun da Genelkurmayla bağını kopardıktan sonra, zaten Genelkurmayın elektronik sistemini aldınız, sonra askerî istihbaratı tamamen sıfırlayacak mısınız, kapatacak mısınız onu da anlamadık. Yani, ne olur ki zaten vali emiri veriyor bütün asker kışlasında. Yani, asker, kışlasında; polis, karakolda duruyor, siz hâlâ daha terörle mücadele diyorsunuz. Ben anlamıyorum, burada diyorsunuz ki: “Şunu yapıyoruz, terörle mücadelede yürütülen operasyonel faaliyetlerle ilgili” Hangi operasyonu yürüttünüz ya da sizin terör anlayışınız sadece öcü bildiğiniz, “paralel yapı” dediğiniz şey mi ben anlamıyoruz. Yani, hangi operasyon yürütüldü, neler yapıldı, kaç tane terörist yakalandı, kaçı teslim oldu, böyle bir bilgi yok. Diyorsunuz ki: “Elde ettiğimiz bilgiler ışığında bölücü, sol ve dini istismar eden örgütler var.” Bölücü örgütlerin içinde PKK, KCK var mı? Dini istismar eden örgütlerin içinde Selam Tevhit Örgütü var mı? Merak ediyorum şimdi, kimler var?
Öbür taraftan devam ediyor: “Vatandaşlarımın huzurunu ve ülkemizdeki güvenlik ortamını bozma amacını taşıyan başta terör olmak üzere…” Ya, bizim memlekette olmuyor mu bu sokak eylemleri, yıkıp dökmeler? Ben bunu anlamıyorum, huzurumuzu nasıl temin ediyorsunuz? Açıkçası güvenlik birimlerimizi bıraksanız onlar görevini zaten yapacaklar ama maalesef böyle bir şey ayrımı var, “Aman ellemeyin, aman dokunmayın.” Geçen gün Millî Savunma Bakanımıza da söyledim, askerle ilgili de olduğu için söylüyorum, Karakolumuza 1-2 kilometre mesafede vatandaş saldırıya uğruyor, karakol “Ben karışamam.” diyor. Valiye gidiyorlar: “Orada karakolumuz var.” diyor. Vatandaş mağdur. Şimdi kimle, neyle mücadele ediyorsunuz ben anlamıyorum. Sayın Bakanım, oradaki vatandaşımızı koruyamıyorsak, sokağın ortasında, caddede, ana caddede askerimiz şehit ediliyor, biz sadece taziye mesajıyla duruyorsak, 2 kişi teslim oldu diye bunla eğer övünmeye kalkarsak, bu işin maalesef sonucu yok.

Teröristbaşı Öcalanı Serbest Bırakacak mısınız?
Bir de Sayın Yalçın Akdoğan bir şeyler söylemiş teröristbaşının şartlarıyla ilgili, siz de şöyle demişsiniz: “Çözüme katkıda bulunacaksa Öcalan’ın cezaevi şartları için milletimiz aleyhine olmayacak adımlar atarız.” Nasıl yani, milletimizin aleyhine olmayacak adım ne demek? Yani cezaevi şartlarında bir sorun mu var, ne var? Yani, dışarı mı çıkaracaksınız, genel af mı ilan edeceksiniz? Milletimizin aleyhine olan ne, olmayan ne? Milletimizin aleyhine olmayan bir şey mi kaldı ortada? Daha fazla ne yapacaksınız, bilmiyoruz. Ayrı bir yer olduğunu, ayrı bir yerde tutulduğunu Sayın Erdoğan söyledi, biz de öğrenmiş olduk, 2+1 yerde. Diğer teröristlerden, diğer suçlulardan farkı nedir, onu açıkçası ben anlayamadım, bu konuda da bir açıklama yaparsanız, acaba o da çarpıtıldı mı diye ben merak ediyorum.

Aksi takdirde biz buradaki söylenenlerin, yazılanların maalesef, terörle müzakere süreci olduğunu ve bunların hepsinin yarın, günü geldiğinde, vatana ihanet şeklinde değerlendirileceğini, hele hele Oslo sürecini siz sahiplenmişsiniz, Habur vakasından sonra durup 29 Ekimde, Cumhuriyetin kuruluş gününde Peşmergelerin topraklarımızdan geçirilerek Suriye’nin kuzeyine gönderilmesini ve burada birtakım unsurların “Kürdistan’dan çıktık, Kürdistan’dan geçtik, Kürdistan’a yardıma gidiyoruz.” demesine ses çıkaramamanızın sebebini söyler misiniz?

MEHMET GÜNAL’IN TÜRK TOPRAKLARI İÇİN “KÜRDİSTAN” SÖZÜNÜN KULLANILAMSINA TEPKİSİ VE İLGİLİ DİYALOGLAR

HASİP KAPLAN (Şırnak) – Unsur değil, ben söyledim onu Günal.
Unsur değil, ben söyledim anla artık.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – …ben yarın hesabının sorulacağını söylüyorum. Millet önünde hesabınızı vereceksiniz kim söylediyse…
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Unsur…
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Kürdistan neresi o zaman? Türkiye topraklarındaki Kürdistan’ı söyleyin…
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Aynen Selçuklu coğrafyasında yeri olan Kürdistan.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Evet, söyleyin o zaman Sayın Bakan katılıyor mu?
Benim derdim siz değilsiniz, sen benim muhatabım değilsin. Benim muhatabım orda oturan sayın bakan.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Evet, unsur dedim. Evet, bir unsur söylüyor, sen söylüyorsan sen de unsursun.
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Ben sana aşağılayıcı laf atarsam hoşuna gider mi senin!
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Unsur dedim, bir şey demiyorum. Belli unsurlar. O lafın orijinalini siz söylemediniz, terörist unsurlar söyledi.
HASİP KAPLAN (Şırnak) – O lafı kullanma, ayıp!
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Teröristlerin söylediği bu lafa katılıyor musun Sayın Bakanım? Neresi, Türkiye topraklarında Kürdistan var mı Sayın Bakana soruyorum.
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Selçukluda Kürtler yaşadı Türklerle.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Sizin ne amacınız olduğunu biliyoruz biz. Sayın Bakana soruyoruz. Yarın yargılanacak olan o, vatana ihanetten yargılanacak olan o, Yüce Divana çıkacak olan o.
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Biraz daha saygılı olun.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Siz karışmayın, siz ortağınızla konuşun. Bana değil, ortağınıza söyleyin.
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Ben burada tutanaklara geçen sözü söyledim…
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Siz söylediyseniz sizin için de geçerli.
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Biz milletvekiliyiz, biz milletin iradesiyle seçildik buraya geldik.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Türkiye topraklarında Kürdistan mı var!
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Var tabii, bal gibi var.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Nerede var?
Ortağınız olan AKP Hükümeti sizi öyle diye kandırıyor o zaman. Ya bizi kandırıyor ya sizi kandırıyor.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Ya Türk milletini kandırıyor ya sizleri kandırıyorlar.
ADİL ZOZANİ (Hakkâri) – Şemseddin Sami’nin Kamus’unda var.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Burada öyle bir şey yok. Burası Türkiye Cumhuriyeti topraklarıdır.
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Kürdistan…
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Burada Kürdistan yok, burası Türkiye Cumhuriyeti toprakları ve şehit kanıyla sulandı.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Sen söylüyorsan senin için de aynısı, sen de unsursun o zaman. Kim söylüyorsa Türkiye’de “Kürdistan” diye hepsi unsurdur, hepsi teröristtir, kim söylüyorsa.
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Unsur munsur yok, biz söyledik.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Evet, söylüyorsan sen de teröristsin o zaman. Eğer bunu söylüyorsan Sayın Kaplan, sen de teröristsin eğer Türkiye’ye Kürdistan diyorsan.
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Biz özgürlük savaşı kavramı…
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Türkiye’de öyle bir yer yok, dünyada da yok. Açın tarihi okuyun.
HASİP KAPLAN (Şırnak) –1071’de Malazgirt’te Türklerle Kürtler bir araya geldi.
BAŞKAN – Sayın Kaplan…
Arkadaşlar, Sayın Günal…
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Kürdistan diye bir yer yok Türkiye’de.
BAŞKAN – Sayın Günal, teşekkür ederim.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Orayı uyarın Sayın Başkan.
BAŞKAN – Uyardım.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Anayasa’ya aykırı şeyler söylüyor. Ben unsur diyorum o sahipleniyor. Bunu söyleyen KCK’nın bir yetkilisiydi, Kandil’in bir yetkilisiydi. Sen de sahipleniyorsan sen de öylesin.
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Unsur yok, biz söyledik.
BAŞKAN – Sayın Kaplan, size de söz veriyoruz lütfen ya, niye müdahale ediyorsunuz!
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Bu sözü sahipleniyorsan…
HASİP KAPLAN (Şırnak) – Genel Kurulda söylüyoruz.
BAŞKAN – Etmeyin müdahale ya, lütfen.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Türkiye Cumhuriyeti devletinin Anayasa’sı var, kanunları var, herkes uyacak. HDP’li milletvekili de uyacak, uymuyorsa cezasını çekecektir.
ADİL ZOZANİ (Hakkâri) – Kusura bakmayın uymuyoruz var mı itirazın!
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Anayasa burada, cezasını çekecek. Türkiye’de Kürdistan diye bir yer yok, olmayacak asla.
ADİL ZOZANİ (Hakkâri) – Biz o ateşle çok sınandık kusura bakmayın.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Daha ateşler yanmadı, kandırıyorlar sizi.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Türkiye’de Kürdistan diye bir yer yok, herkes bunu böyle bilsin.
HASİP KAPLAN (Şırnak) – “Güneş yoktur.” diyebilirsiniz ama doğuyor her gün, kusura bakmayın.
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Bu hâle getirdiniz, susuyorsunuz işte, bu hâle getirdiniz, bu hâle!
Burada savunabiliyorlar, hiçbirinizden çıt çıkmıyor be!
MEHMET GÜNAL (Antalya) – Sizden de çıt çıkmıyor be. “Kürdistan” diyor Kürdistan. “Ben söyledim.” diyor.

 

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort