DOLAR 32,6077 % 0.38
EURO 34,7852 % 0.06
STERLIN 40,5836 % -0.13
FRANG 35,9234 % 0.86
ALTIN 2.497,60 % 0,53
BITCOIN 2.049.722 1.445

BUGÜN YAPILAN CİDDİ ANLAMDA BİR TERÖRLE MÜCADELE DEĞİL

Yayınlanma Tarihi :
BUGÜN YAPILAN CİDDİ ANLAMDA BİR TERÖRLE MÜCADELE DEĞİL

Özdağ: TBMM, İbrahim Küçük’ü Bütün Hukukî Sonuçlarıyla Şehit İlân Etmelidir

umit_ozdag_dan_hukumete_cok_sert_sozler_h27553_746bf

Ümit Özdağ:”İbrahim Küçük bir kahramandı. İbrahim Küçük, Türkmen kardeşlerine yardım etmek için, gönüllü olarak, hiçbir karşılık beklemeksizin Bayır-Bucak’a savaşmaya gitmiştir. İbrahim Küçük, kelimenin gerçek anlamı ile, milli ve dini anlamda şehit olmuştur. TBMM, kendisi için özel bir yasa çıkararak İbrahim Küçük bütün hukuki sonuçları ile birlikte şehit ilan etmelidir.”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, PKK terör örgütünün Güneydoğu Anadolu bölgesinde kaymakamlık ve adliyede çalışan yerli memurlar arasında örgüt ile dolaylı veya dolaysız irtibatlı olanlar üzerinden istihbarat elde ettiğini söyledi. Terör örgütü ile ilişkisi olduğu düşünülen personelin derhal açığa alınması gerektiğini kaydeden Özdağ, “Ayrıca, uygulanacak rotasyon ile diğer illerden gelecek olan memurların görev yapması sağlanmalıdır. İç İşleri Bakanı ve Adalet Bakanı’nın bu sıkıntıdan haberdar olmamaları mümkün değildir.” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.
Terörle mücadelenin Sur, Silopi ve Cizre’ye sıkıştırılamayacağını kaydeden Özdağ’ın açıklamaları şu şekilde:
“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BİNECEĞİ OTOMOBİLİ UÇAKLA ŞİLİ’YE YOLLAMASI KABUL EDİLEBİLİR BİR DAVRANIŞ DEĞİLDİR”
Değerli basın mensupları,
1 Kasım seçimlerden bu yana geçen süre içinde AKP, TBMM’de çok büyük bir çoğunluğa sahip olmasına ve tek başına iktidar olmasına rağmen terör tırmanmakta, ekonomik istikrarsızlık artarak devam etmektedir. İhracatımız 13 aydan bu yana düşmektedir. 2016 yılı ihracat hedefinin de tutmayacağı daha Ocak 2016’da belli olmuştur. Piyasalarda büyük bir durgunluk devam etmektedir. Hayat pahalılığı ise sürekli artmaktadır. En son yaşanan ekmek ve et zammına Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı Faruk Çelik’ten tepki gelmesi Türk Milleti ile alay etmektir. Ekonomimiz ağır ve çok boyutlu bir krizden geçerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bineceği otomobili uçakla Şili’ye yollaması kabul edilebilir bir davranış değildir. Almanya ve Fransa cumhurbaşkanı bunu yapmazken, Türkiye gibi ağır borçlu bir ülkenin cumhurbaşkanının Lale Devri mantığı ile harcama yapması vicdanları kanatmaktadır.
“AKP HÜKÜMETİ HALA PKK’YA KARŞI SONUÇ ALACAK BİR TERÖRİZM İLE MÜCADELE STRATEJİSİ SÜRDÜRMÜYOR”
Dış politikada yalnızlaşan Türkiye Ortadoğu’dan tamamen atılırken, müttefikleri tarafından da terk edilmektedir. ABD’li diplomatlar, Ayn El Arap’ta PKK’lılar ile görüşmekte ve teröristlerden plaket almaktadırlar. Bütün bunlar olurken,  Erdoğan Türkiye’nin bu meseleleri hiç yokmuşçasına şimdi de Türkiye’yi başkanlık için bir başka maceraya sürükleme arayışı içindedir.
Milliyetçi Hareket Partisi, 7 Haziran seçimlerinden sonra PKK terörü ile etkin bir mücadele için sıkıyönetimin şart olduğunu ileri sürmüştü. AKP ise “tek başına AKP iktidarını” istikrarın tek şartı olduğunu iddia etmişti. 1 Kasım seçimlerinden tek başına AKP iktidarı çıktı. 1 Kasım’dan bu yana terör artıyor. İlçe merkezlerinde ayları aşan sokağa çıkma yasaklarına rağmen PKK terör örgütünün beli kırılamadı. Aksine önümüzdeki aylarda PKK terörünün daha da artacağı belli oluyor. Her geçen gün şehit haberlerini dinliyoruz. Özetle, AKP Hükümeti hala PKK’ya karşı sonuç alacak bir terörizm ile mücadele stratejisi sürdürmüyor.
AKP’nin eski sözcüsü ve bir kaç gün öncesine kadar genel başkan danışmanı olan Hüseyin Çelik, “PKK, ağır silahlarıyla gelip metropol bir şehre, Sur’a yerleşmişse bunda kendisi için ders ve sorumluluk çıkaracak bir çok etkili ve yetkili olmalıdır” demektedir. Ancak bütün olanlardan hala ders çıkaran AKP’li yetkili olmadığını görüyoruz. AKP Hükümeti’nin 300 maddelik bir yeni terörizm ile mücadele konsepti hazırladığı belirtilmektedir. Basında çıkan ilk özetlerden konseptin temel bir ana fikrinin olmadığı görülmektedir. Günü kurtarmaya çalışan bu yaklaşım, evlatlarımızın şehit ve gazi olmasına rağmen, sonuç alıcı olmadığı gibi Türkiye’nin başına daha büyük belalar açacaktır. Hükümet sözcüsü Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş hala büyük bir aymazlık içerisinde terörle mücadele parantezini kapatacaklarını söylemektedir.
“BUGÜN YAPILAN CİDDİ ANLAMDA BİR TERÖRLE MÜCADELE DEĞİL, SADECE ASAYİŞİ SAĞLAMA ÇALIŞMASIDIR”
Değerli basın mensupları,
Bazı AKP’liler, “Bizi neden eleştiriyorsunuz? İşte sizin söylediğinizi yapıyoruz ve PKK ile mücadele ediyoruz” diyorlar. Hayır, AKP, MHP’nin söylediğini yapmıyor. Hatta bugün yapılan ciddi anlamda bir terörle mücadele değil, sadece asayişi sağlama çalışmasıdır. Üstelik askerlerimiz ve polisimiz canları pahasına AKP’nin yapmış olduğu hataları temizlemeye çalışırken, bir yandan da hem PKK ve HDP ile bir daha görüşmeyeceğiz deyip, ertesi gün Türk Milleti diyemediği için milletvekili yeminini etmeyen Leyla Zana ile görüşmeyi kabul etmek anlaşılır değildir.
“PKK TERÖRÜ SADECE SİLAHLA BİTMEZ ANCAK SİLAHSIZ HİÇ BİTMEZ”
Milliyetçi Hareket Partisi olarak AKP Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz. Terörle mücadele Sur, Silopi ve Cizre’ye sıkıştırılamaz. Bütün vatan sathında sürdürülmelidir. PKK’nın sadece silahlı terörist kadroları değil, silahlı kadroları ayakta tutan,  besleyen kadrolarında terörist mücadelesi hedefi olmalıdır. PKK terör örgütünün para kaynakları hedef alınmalıdır. PKK’nın Kandil’deki ve Kobani’deki merkezleri hedef alınmalı ve vurulmalıdır. Ve PKK’ya karşı, uzun vadeli, etkili ezici bir anti-terörizm strateji izlenmelidir.
Terör bitmeden istikrar olmaz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye’nin PKK terörünü aşması için gereken politikaları uygulamaya hazırdır. Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadeleye günü kurtarmayı değil,  Türkiye’nin geleceğini kurtarmayı hedefleyen bir anlayış ile yaklaşmaktadır.Milliyetçi Hareket Partisi, terörle mücadeleyi “güvenlikçi politikalar ile olmaz demokrasi ile olur” şeklindeki cahilce bir zemine oturtmaz. MHP, terörle mücadelenin ancak akıllı güç kullanımı ile sonuca ulaşacağını bilmektedir. PKK terörü sadece silahla bitmez ancak silahsız hiç bitmez. PKK terörü ancak uzun vadeli ve çok boyutlu bir mücadele ile sonlandırılabilir. PKK’nın aşılması, güvenlik politikaları ile desteklenen bir politik mücadele ile mümkündür.
“ARTIK HALK GÜVENLİK GÜÇLERİNE TERÖRİSTLERİN YERLERİNİ BİLDİRMEYE BAŞLAMIŞTIR”
Değerli basın mensupları,
Güvenlik güçlerimiz,  AKP Hükümetinin izni ile şehirlerimizi kent savaşı için hazırlayan ve adeta işgal eden PKK terör örgütünü yerleştikleri mevzilerden sökmek için büyük bir mücadele vermektedirler. Başbakan Davutoğlu’nun ifadesine göre güvenlik güçleri Sur’da 11 ton mühimmat ele geçirmişlerdir. Şırnak’ta PKK terör örgütü günde 60 bin mermi yakmaktadır. Sadece bu iki rakam AKP Hükümeti’nin izin vermesi sayesinde şehirlerimizin PKK tarafından nasıl bir ayaklanma için kapsamlı şekilde hazırlandığını göstermektedir. Şimdi, güvenlik güçlerimiz canları pahasına, herhangi bir uzun vadeli terörizm ile mücadele anlayışı olmamasına rağmen, AKP iktidarının ortaya çıkardığı ve ülkemizin bütünlüğü için tehdit haline gelen durumu sona erdirmek için savaşmaktadır.
Güvenlik güçlerimizin büyük bir fedakârlık ve cesaretle kendilerini halka siper etmeleri, halkı güvenlik güçlerine yardım etmeye sevk etmektedir. Artık halk güvenlik güçlerine teröristlerin yerlerini bildirmeye başlamıştır.
PKK, AKP Hükümetinin kendisine gösterdiği hoşgörü sayesinde sadece kentlere silah, cephane ve bomba yığıp, yolları mayınlanmış hendekler ile kapatmakla kalmamıştır. Terör örgütü, kendisine açılan geniş hareket alanı sayesinde güvenlik güçleri ve aileleri ile ilgili kapsamlı istihbarat yapabilmiştir. Nitekim birkaç gün önce Cizre’de bir evde yapılan aramada PKK’nın elinde askeri personelin araba plakaları, eş ve çocukları ile ilgili bilgiler içeren bir dosya ele geçirilmiştir.
“PKK DİYARBAKIR’DAN 1000 YILLIK TÜRK TARİHİNİN İZLERİNİ SİLMEYE ÇALIŞMAKTADIR”
Değerli basın mensupları,
Sur’daki çatışmaların genellikle gözden kaçan veya üzerinde çok durulmayan bir boyutu vardır. PKK terör örgütü Diyarbakır’daki eylemleri ile Diyarbakır’dan 1000 yıllık Türk tarihinin izlerini silmeye çalışmaktadır. 6-7 Ekim olaylarında devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “fikirlerimin babası” diye nitelendirdiği Ziya Gökalp’in evi tahrip edilmiştir. Kurşunlu Camii PKK tarafından yakılmıştır. Dört ayaklı minareye saldırı düzenlenmiştir. PKK’nın Buda heykellerini yıkan veya antik kentleri imha eden IŞİD’den özü itibarı ile hiçbir farkı yoktur.
“AKP HÜKÜMETİNE TERÖRLE MÜCADELEYE KATKIDA BULUNACAK BAZI SOMUT ÖNERİLER”
Değerli basın mensupları,
Bu noktada,  AKP Hükümetine terörle mücadeleye katkıda bulunacak bazı somut önerilerde bulunacağım.
 1) PKK terör örgütü Güneydoğu Anadolu bölgesinde kaymakamlık ve adliyede çalışan yerli memurlar arasında örgüt ile dolaylı veya dolaysız irtibatlı olanlar üzerinden istihbarat elde etmektedir. Terör örgütü ile ilişkisi olduğu düşünülen personel derhal açığa alınmalıdır. Ayrıca, uygulanacak rotasyon ile diğer illerden gelecek olan memurların görev yapması sağlanmalıdır. İç İşleri Bakanı ve Adalet Bakanı’nın bu sıkıntıdan haberdar olmamaları mümkün değildir. Bir an önce harekete geçerek, valilik, kaymakamlık ve adliyelerde gereken düzenlemeler yapılmalıdır.
2) Jandarma Özel Harekât’ta 35 yaş sınırı bulunmaktadır. Kırsal alanda bu yaş sınırının fizik-kondisyon açısından önemli bir mantığı vardır. Ancak kent çatışmalarında fizik-kondisyon kadar önemli olan bir husus tecrübedir. Halen Sur, Cizre ve Silopi’de görev yapan jandarma özel harekât mensuplarının büyük bir bölümü 2014 ve 2015 mezunu uzman çavuşlardan oluşmaktadır. Bir an önce jandarma özel harekata  katılım yaşı 45’e çıkarılmalıdır. Böylece büyük bir deneyim ve bilgi birikimi olduğu gibi yeni kadrolar jandarma özel harekât kadrolarına katılma imkânı bulacaklardır. Öte yandan polis özel harekâtta da 45 yaş sınırı olmalıdır.
3) Güvenlik personelin operasyonlar sırasında konuşlanma şartları iyileştirilmelidir. Barınma ve yiyecek şartlarında düzeltme yapılması şarttır.
4) Yapılacak yasal bir düzenleme ile geçici köy korucularının kentlerde gerçekleşen çatışmalarda hiç sorunsuz mücadele edebilmelerinin önü açılmalıdır. Bu konuda atılabilecek en basit adım gece bekçiliği statüsünü kullanmak olabilir.
5) PKK ilk kez bu kadar etkili keskin nişancı kullanmaktadır. PKK saflarında bu kadar çok keskin nişancı yoktur. Bu keskin nişancıların bir bölümü Ayn El Arap’taki çatışmalara da katılmış ve Türkiye’ye Ayn El Arap’tan sızan yabancı kökenli paralı askerler olduğuna dair bilgiler vardır. Ayn El Arap’ın muhakkak deşifre edilmesi ve Türkiye’de devam den terör eylemlerinin beyni olduğu ortaya konulmalı ve bu şehirdeki terörist yapılanmaya karşı gereken askeri ve örtülü operasyonlar yapılmalıdır. Bu çerçevede bir Amerikalı diplomatın bu kente giderek PKK’lı teröristler ile görüşmesi ABD’nin PKK ile yaptığı ilk açık diplomatik temastır. AKP Hükümetinin bu Türkiye’yi dikkate almayan temastan sonra atacağı adımı merak ile bekliyoruz.
6) Şırnak ile merkezinin Cizre’ye, Hakkâri il merkezinin Yüksekova’ya taşınması çalışmaları derhal durdurulmalıdır. Bu adım güvenlik bürokrasisi ile görüşülmeden masa başında atılmış bir adımdır. Hiçbir ciddi güvenlik mülahazası yapılmadan böyle bir adımın atılmasına karar verilmiştir. Şırnak ve Hakkâri, dağlık bölgelerde konumlanmıştır. Bu iki kentin boşaltılması, PKK’nın Hakkâri ve Şırnak’ı Kandil’ çevirmesine neden olacaktır. Cizre ve Yüksekova’da yapılması planlanan kent planlaması ve düzenlemelerin yapılabilmesi için bu ilçelerin il merkezi olmasına gerek yoktur.
7) Terör örgütüne destek olan çocukların ailelerine yapılan sosyal yardımlar derhal kesilmelidir.
8) Başta AKP Diyarbakır İl başkanı olmak üzere bölgedeki AKP il görevlileri asker ve polise operasyonları nasıl yönetecekleri konusunda ders ve hatta emir verme hadsizliğinden bir an önce vazgeçmelidir.
9) Bu çatışmalarda her gün canlarını ve kanlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar hayatlarının baharında canlarını vererek toprağı vatan yapmaya devam ediyorlar. Allah şehitlerimizin geride Türk Milletine emanet olarak bıraktığı ailelerine yardım etsin, acılarını hafifletsin. Şehitlerimiz ve aileleri bilmelidirler ki, uğruna kan döktükleri Türkiye üzerinde en ufak bir değişiklik yapılmasına Milliyetçi Hareket Partisi ne pahasına olur ise olsun izin vermemeye kararlıdır. Vatan şehit ve gazilerimize minnettardır. Vatan değince kastım şehit ve gazi haberleri gelirken, vur patlasın çal oynasın şeklinde bir ruhsuz yaşam tarzını sanki bu ülkede yaşamıyorlarmışçasına sürdüren azınlığı kastetmiyorum. Türk Milletinin sessiz büyük bir çoğunluğu içi ağlayarak gelişmeleri izlemektedir.
10) Sevgili gazi kardeşlerimize bir an önce şifa bulmalarını ve sevdikleri ile birlikte bundan sonra sağlıklı bir hayat geçirmelerini diliyorum. Biz onlara şehit ve gazi diyoruz ancak AKP’nin çıkardığı yasalar demiyor. Allahsız ve vatan haini bir çeteye karşı, terörle mücadele ederken, yaşamını kaybedenlerin yasal tanımı yasada yapılacak değişiklikle “vazife ölümü” ifadesi yerine tekrar “şehit” olmalıdır. Yaralanan personel ise “vazife malulü” olarak değil, hak ettikleri şekilde gazi olarak tanımlanmalıdır.
Gazi personelden sağlık harcamalarında en ufak bir katkı alınmamalıdır. Bütün sağlık harcamaları son kuruşuna kadar devlet tarafından ödenmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak gazilerimize milletvekillerimizin sahip olduğu haklardan daha fazlasının sağlanmasını gerektiğine inanıyoruz.Bütün bunları yaparken, gazilerimiz üzerinden rant elde eden şirketlerin tepesine de Maliye Bakanlığı bütün imkanları ile gitmelidir.
“TBMM, BİR YASA ÇIKARARAK İBRAHİM KÜÇÜK BÜTÜN HUKUKİ SONUÇLARI İLE BİRLİKTE ŞEHİT İLAN ETMELİDİR”
Sayın basın mensupları,
Söz şehitlerden açılmış iken Bayır-Bucak’ta Suriye Ordusu ve Rus Ordusuna karşı savaşırken şehit olan Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Fatih ilçe teşkilatı 2. Başkanı İbrahim Küçük’ü anmadan geçemeyeceğim. İbrahim Küçük bir kahramandı.  İbrahim Küçük,  Türkmen kardeşlerine yardım etmek için, gönüllü olarak, hiçbir karşılık beklemeksizin Bayır-Bucak’a savaşmaya gitmiştir. İbrahim Küçük, kelimenin gerçek anlamı ile, milli ve dini anlamda şehit olmuştur. TBMM, kendisi için özel bir yasa çıkararak İbrahim Küçük bütün hukuki sonuçları ile birlikte şehit ilan etmelidir.
Özdağ, konuşmasının sonunda gazetecilerin sordukları sorulara cevap verdi:
“BÜLENT ARINÇ’A İNANIYORUM”
Bir gazetecinin “Bülent Arınç ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında özellikle Dolmabahçe üzerinden yürütülen tartışma hakkında neler söylersiniz?” sorusuna Özdağ, “Ben Bülent Arınç’a inanıyorum.” dedi.
“17-25 SONRASINDAKİ SÜREÇ ASLINDA İKTİDARIN ANAYASAYA KARŞI DARBE DÜZENLEMİŞ OLDUĞU BİR SÜREÇTİR”
“Yarın mecliste anayasa uzlaşma komisyonu ilk çalışmasına yapacak MHP’nin beklentisi nedir?” sorusuna Özdağ, “MHP olarak parlamenter demokratik sistemin güçlendirilerek devam etmesini istiyoruz. 17-25 Aralık sürecinde askıya alınan hukuk devletinin tekrar tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yargı bağımsızlığının tekrar kurulması gerektiğine inanıyoruz. Bugün mevcut anayasanın iktidar tarafından istenilen maddesinin uygulandığını, istenilen maddesinin uygulanmadığını biliyoruz. Bu anlamda 17-25 sonrasındaki süreç aslında iktidarın anayasaya karşı darbe düzenlemiş olduğu bir süreçtir. İktidarın anayasaya karşı darbe düzenlemiş olduğu ve anayasanın belirli bölümlerini askıya aldığı süreçtir. Bu anayasa yapım sürecinden beklediğimiz Türkiye’de tekrar demokratik hukuk devletinin parlamenter sistem çerçevesinde oluşturulmasıdır. Başkanlık tartışmalarının biz PKK ile daha doğrusu Abdullah Öcalan’la yapılan pazarlıkların bir parçası olarak görüyoruz. Büyükşehir yasası ile idari federasyonun temelleri atılmıştı, şimdi başkanlıkla siyasi bir özerk bölge niteliği de oluşturulmaya çalışılacak. Esasen 2012-2013-2014’te iktidar tarafından yapılan açıklamalarda böyle bir sürecin ipuçlarının nasıl verildiğini hatırlıyoruz. Halkın kafasını karıştırmak ve geçmişi örtmek adına üniter devlette de başkanlık olur ifadeleri kullanılıyor burada da samimi olmadıklarını iyi biliyoruz. AKP’nin içinde bu konuda büyük bir çatışma olduğunun farkındayız.”
“GENEL MERKEZ TÜZÜĞE UYGUN OLARAK BAŞVURULARI İNCELİYOR”
Başka bir gazetecinin, “MHP’de muhaliflerin kongre taleplerine yönelik kayyum süreci başlayacağı haberleri yer alıyor nasıl yorumlarsınız?” sorusuna Özdağ, “Öyle bir süreç henüz yok. Genel merkez tüzüğe uygun olarak başvuruları inceliyor. İnceleme devam ediyor.” dedi.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort