DOLAR 32,5829 % 0.03
EURO 34,9925 % 0.37
STERLIN 40,7855 % 0.37
FRANG 35,6282 % 0.17
ALTIN 2.421,08 % -0,09
BITCOIN 64.293,78 -3.382

CHP, PKK VE FETÖ’NÜN KORUYUCULUĞUNA NAMZET

Yayınlanma Tarihi :
CHP, PKK VE FETÖ’NÜN KORUYUCULUĞUNA NAMZET

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 15 Temmuz gecesi CHP’li milletvekillerinin Meclise gelerek darbeye karşı durduklarını, Yenikapı Ruhu da böyle bir millî birlik ve tesanüt anlayışının eseri olduğunu hatırlatarak, “CHP’nin OHAL kararları ve KHK’lerle ilgili son günlerdeki mızıkçılığının, eski problemli konumuna geri dönmesinin arkasında CHP yönetim kademesinde bulunan bazı kişilerin, “Kandil’de ikamet eden ırkçı ve bölücü vatan hainleri” ile birçok konuda benzer görüşlere sahip olması yatmaktadır” dedi. 

haberres_53601

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ”Türkiye, 15 Temmuz’da bekasına ve bütünlüğüne yönelik ciddi bir darbe teşebbüsüne maruz kalmış ancak milletin topyekûn dayanışması ve müteyakkız olması sayesinde bu büyük badire atlatılmıştır. O meşum günün gecesi Türkiye, MHP Lideri Sayın Bahçeli’nin tabiriyle âdeta ipten alınmıştır.

 

Tehlikeyi gören halk tankların önüne çıkıp kalkışmaya göğsünü siper etmiş, her şeyi göze alarak tehlikeyi savuşturmuştur. 15 Temmuz’dan itibaren sadece halk değil, Türkiye’nin kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri de topyekûn millî dayanışma içine girmiştir. PKK’nın siyasi temsilcisi olan HDP’ninse bu resme iştirak etmediği ve bölücü örgütün sözcülüğünü yapmayı sürdürdüğü herkesin malumudur” dedi.

 

”CHP, ANA MAĞDURİYET BORAZANCILIĞINA BAŞLADI”

 

”15 Temmuz gecesi CHP’li milletvekilleri Meclise gelerek darbeye karşı durmuşlar, parti örgütü de bu konuda net tavır içine girmiştir. İşte Yenikapı Ruhu da böyle bir millî birlik ve tesanüt anlayışının eseri olmuştur.

 

Bu fotoğrafta yer alan CHP’nin, Türkiye’nin içinde bulunduğu olağanüstü şartları kısa sürede unutarak 15 Temmuz’dan hemen sonraki tutum ve konumundan çark etmesi manidardır” diyen Yalçın, ”CHP’nin OHAL kararları ve KHK’lerle ilgili son günlerdeki mızıkçılığının, eski problemli konumuna geri dönmesinin arkasında CHP yönetim kademesinde bulunan bazı kişilerin, “Kandil’de ikamet eden ırkçı ve bölücü vatan hainleri” ile birçok konuda benzer görüşlere sahip olması yatmaktadır.

 

CHP yıllardır gerek Meclis’te gerekse siyasetin diğer platformlarında sözde demokrasi, barış, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi kavramları kalkan yaparak bölücülerle aynı dili kullanmıştır. Terör baronları ve bazı CHP yöneticilerinin temel hak ve özgürlüklerle insan hayatına hangi ölçülerde önem verdikleri, kimin hayatının kendilerince önemli, kimlerin hayatının değersiz olduğu birçok olayda ibretle görülmüştür.

 

Şu sıralar CHP, şehitlerimizi ve beka mücadelemizi bir kenara bırakıp milletimize zorlu tehdidi ve unutulmaz acıları yaşatanların lehine “ana mağduriyet borazancılığı”na başlamıştır.

Şurası açıktır ki OHAL’e dayalı olarak çıkarılan KHK ile bölücü terör örgütü PKK tarafından yönetilen, hizmetlerinin tamamını bölücü örgütün emrine sunan belediyelere kayyum atanması; CHP yönetimini rahatsız etmiştir” açıklaması yaptı.

 

”İNSANIMIZA MERHAMETSİZCE KURŞUN ATAN KATİLLERE ACIMAK; YALNIZ CHP’Yİ DEĞİL, DEVLETİMİZİ VE MİLLETİMİZİ ACINACAK DURUMA DÜŞÜRÜR”

 

 

Yalçın, ”CHP; sadece PKK’ya hizmet veren, milletin imkânlarını bölücü örgüte tevzi eden belediyelerin hamiliğine soyunmamış; aynı zamanda milletin dişinden tırnağından artırarak aldığı silahlarla millete kurşun yağdıran hainler güruhu FETÖ/PDY’nin de koruyuculuğuna zımnen namzet olmuştur. Üstelik bu himaye politikalarını insan hakları ve mağduriyetler bahane edilerek ortaya koymaktadır.

 

Oysa bölücülere ve ihanet şebekelerine acımanın, onları insan hakları ve demokrasi gibi gerekçelerle masumiyet icazeti çıkarmanın bedelini yine milletimiz ödeyecektir. Merhamet, adalet ve hukukun sınırı maksatlı siyasi mülahazalarla değil, Türk milletinin bütünlüğü ve devletimizin bekası ölçüsünde belirlenir. İnsanımıza merhametsizce kurşun atan katillere acımak; yalnız CHP’yi değil, devletimizi ve milletimizi acınacak duruma düşürür.

 

CHP; halkın üzerine tanklarla gidenleri, helikopterlerle ateş açma emri verenleri, TBMM’yi bombalayanları, 240’tan fazla demokrasi şehidini ve onların acılı ailelerinin yaşadığı dramları, özellikle son bir yılda terörle mücadelede verilen şehitleri, hâlen bertaraf etmek için güvenlik birimlerimizin insanüstü gayretle mücadele verdiği bölücü tehdidi unutmuş görünmektedir” dedi.

 

ANAYASA NE DİYOR?

 

Yalçın, şunları söyledi: ”Türkiye henüz bölücü ve ayrılıkçı tehditler sarmalından tam kurtulamamışken, milletçe tesanüte fevkalade ihtiyaç varken CHP’nin millî mutabakat zeminini terk ederek eski konumuna dönmesi karşısında tarafımızdan MHP adına uyarı niteliğinde bir açıklama yapılmıştır. AA tarafından bu konuda yapılan haberin daha mürekkebi bile kurumadan CHP yöneticilerinden alelacele mukabil bir açıklama gelmiştir.

 

CHP’nin OHAL dönemlerindeki KHK’leri Anayasa Mahkemesi’ne götüremeyeceğine dair açıklamamız; sanıldığının aksine iyice araştırılmıştır. Konuyla ilgili hukukçu görüşüne başvurulmuş, benzer tartışmalar ve geçmişte örnekler titizlikle incelenerek basına verilmiştir. Burada bütün mesele; Anayasa’nın yorumundaki farklılıklardan, hatta maksatlı yorumlanmasından kaynaklanmaktadır.

 

Anayasa’nın 148. Maddesi aynen şöyledir: 

 

“Anayasa Mahkemesi, kanunların, kanun hükmünde kararnamelerin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün Anayasa’ya şekil ve esas bakımlarından uygunluğunu denetler(Ek İbare: 7.5.2010 5982/18) ve bireysel başvuruları karara bağlar. Anayasa değişikliklerini ise sadece şekil bakımından inceler ve denetler. Ancak olağanüstü hâllerde, sıkıyönetim ve savaş hâllerinde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin şekil ve esas bakımından Anayasaya aykırılığı iddiasıyla, Anayasa Mahkemesinde dava açılamaz.”

 

Görüldüğü üzere Anayasa’nın ilgili hükmü gayet sarihtir. Doğrudur, Anayasa Mahkemesi kanun hükmünde kararnamelerin Anayasa’ya şekil ve esas bakımından uygunluğunu denetler. Ancak Anayasa’nın 148. Maddesinde bunun istisnası da belirtilmiştir. Bu istisna; olağanüstü hâller, sıkıyönetim ve savaş hâlleridir.

 

Anayasa’nın 121. ve 122. maddelerine göre çıkarılan KHK’lerin Anayasa Mahkemesi’nin denetim alanı dışında kalabilmesi için yalnız isimlerinin farklı olması ve düzenlenmelerinin değişik usul ve esaslara bağlı tutulması yetmez. İçeriklerinin de olağanüstü hâl ve sıkıyönetimin gerekli kıldığı konularla sınırlı tutulması gerekir. Bu dönemde çıkarılan KHK’lerin de Anayasa’nın çizdiği sınırlar içerisinde çıkarıldığı ortadadır. Türkiye sadece olağanüstü şartlarda değil, resmen savaş durumundadır.

 

”LEVENT GÖK’ÜN AÇIKLAMASI, TAMAMEN TRİBÜNLERE YÖNELİKTİR”

 

Hiç şüphesiz ana muhalefet partisinin, Anayasa Mahkemesi’ne “iptal davası”  dilekçesi verme hakkı vardır. Ancak Anayasa Mahkemesinin;  OHAL’ in gerekli kıldığı konularda, Anayasanın 15, 91. ve 121. Maddelerine uygun olarak düzenlenmiş KHK’lere karşı açılacak davayı Anayasa’nın 148. Maddesi ve AYM’nin “Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkındaki Kanun” gereği;  “yetkisizlik” yönünden reddedeceği açıktır.

 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün, KHK’lerin Anayasa Mahkemesi’ne götürülemeyeceği yolundaki açıklamamızı eleştirerek “MHP’nin parti süresi içinde Anayasa Mahkemesi’ne pek başvuruda bulunmadıklarını biliyoruz. Bu konuda pek pratikleri yoktur. Üzüldüğüm nokta Semih Yalçın beni arasaydı, Anayasa Mahkemesi’nin emsal kararlarını kendisine verir ve onların kamuoyuna yanlış bilgi vermesini önlerdik.” şeklindeki sözleri; açıkta yakalanıp durumu çamur atarak kurtarmaya çalışan ana muhalefet partisinin hâlipürmelalinin izharıdır.

 

 

Levent Gök’ün açıklaması, tamamen tribünlere yöneliktir. Sayın Gök’ün sözünü ettiği Anayasa Mahkemesi emsal kararları da tarafımızdan incelenmiştir. KHK’lar hakkında benzer konuda 90’lı yıllarda AYM’de alınan kararın gerekçe ve hüküm kısımlarının buram buram siyaset koktuğu, tutarsızlıklarla ve çelişkilerle dolu olduğu görülmüştür. AYM üyeleri, o dönemde Anayasa’nın kendilerine vermediği bir yetkiyi “paralel yetki” ihdas ederek kullanmışlar, bölücüleri Meclise taşıyan bir siyasi partinin hesaplarına hizmet etmişlerdir.

 

 

90’lı yıllarda, bölücü terör örgütü ile mücadele kapsamında ilan edilmiş olan OHAL’e karşı,  Sosyaldemokrat Halkçı Parti adına “temel hak ve özgürlüklerin yok edildiği” iddiasıyla, Grup Başkan Vekili Hasan Fehmi Güneş tarafından AYM’ ye KHK’nin iptali için dava açılmıştır.
 ”SUİMİSAL ASLA EMSAL TEŞKİL ETMEZ”
AYM’nin o zamanki üyelerinin siyasal kanaatleri maalesef hukukun önüne geçmiştir. Topluma bugün örnek karar diye gösterilen, ancak sadece bölücü terör örgütü PKK’ya geniş alanlar, kurtarılmış bölgeler kazandıran AYM kararı (1990/25 E – 1991/1 K.)  5’e karşı 6 üyenin oylarıyla alınmıştır.
Bu kararın gerekçesi de “Anayasa’nın 121. maddesinin üçüncü fıkrasında çıkarılabileceği ve 148. maddesinin birinci fıkrasında da biçim ve öz yönünden Anayasa’ya aykırılığı savıyla Anayasa Mahkemesinde dava açılamayacağı öngörülen kararname niteliğinde olmadığı” şeklindedir. Yani bu taraflı kararda KHK, Anayasa Mahkemesi’nde dava açılabilecek bir kararname addedilerek hukuk ayaklar altına alınıp çiğnenmiştir.
Dolayısıyla CHP’nin “Geçmişte emsalleri var.” dediği karar hem siyasidir, hem de bugünün şartlarına uymamaktadır. Suimisal asla emsal teşkil etmez. Diğer taraftan 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında meydana gelen olayların, 90’lı yılların şartlarından daha ciddi olduğu su götürmez bir gerçektir.
Bu hakikat, içerideki ve dışarıdaki düşmanların iş birlikçiliğiyle husule gelen olağanüstü tehdidin olağanüstü gayret ve uyanıklıkla savuşturulduğu günlerde, ağır bedeller ödenirken görülmüştür. Türk insanı hâlâ bedel ödemeye devam ederken, tehlike henüz savuşturulmamışken CHP’nin Yenikapı Ruhu’nu iğfal ederek tribünlere oynamaya çalışması, siyasi ahlak sorununa işaret etmektedir.
”CHP “BU KAFA”YLA YOLA DEVAM EDEMEZ”
Diğer yandan bizim, “KHK’lerle temel haklar, kişi hakları, siyasi haklar ve ödevler düzenlenemeyeceği, suç ve ceza koyma yetkisinin yalnızca TBMM’ne ait olduğu”na dair ifadelerimiz, okuduğunu anlamayan bazı CHP sözcüleri tarafından çarpıtılmış, metnin içeriği görmezden gelinmiştir. Elbette KHK’ler Anayasa’nın 15. Maddesindeki düzenlemenin kapsam ve sınırları içerisinde çıkarılmalıdır.
CHP’nin açıklamalarımız karşısındaki tepkisi; ana muhalefet partisinin içinde bulunduğu çıkmazı, yöneticilerinin hak ve hukuktan bihaber olduklarını, zihnî yapılarını, siyasal ve kişisel ahlaki seviyelerini göstermektedir.
Siyasi holiganların pusuda beklediği şu günlerde CHP “bu kafa”yla yola devam edemez. CHP, 15 Temmuz ve sonrasında yaşananları görmezden gelemez.
CHP, 90’lı yılların AYM üyelerinin maksatlı ve siyasi bakış açısından ilham alarak bugünkü OHAL kapsamındaki KHK’leri “Anayasa’ya aykırılığı savıyla Anayasa Mahkemesinde dava açılamayacağı öngörülen kararname niteliğinde olmadığı” şeklinde değerlendiremez. Ayrıca ana muhalefet partisinin, AYM’de “o kafa”da hukukçu bulamayacağı aşikârdır.
Mesele mağdur olan vatandaşlarımızı korumaksa bunun yolu ve yordamı bellidir. Üç parti bir araya gelir ve dolambaçlı yollara girmeden yeni bir KHK ile zarar görmüş insanlarımızın hakları iade edilebilir. Nitekim partimizce yapılan araştırma ve incelemeler sonucu; açığa alınarak gadre uğratılan masum kimselerin oluşturduğu ortaya çıkmıştır.
Bunun üzerine; yapılan hataların düzeltilmesi, kamu kurumlarındaki intikam amaçlı bazı uygulamalara son verilmesi, fırsatçılık ve uyanıklık yapılarak birtakım masumların mağdur ve linç edilmesinin önüne geçilmesi için girişimde bulunulmuştur.
Bu çerçevede beş ayrı mağdurlar listesi hazırlanarak 4866 vatandaşımızın isim doğrudan Hükümete yollanmıştır.
MHP olarak sadece camiamızdan gelen şikâyetlerle yetinilmemiş, partili partisiz her vatandaşın Genel Merkez’e ulaşan haklı talepleri ayrım yapılmaksızın listeye dâhil edilmiştir.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomSahabetBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomSahabet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort