DOLAR 32,5979 % 0.25
EURO 34,7821 % 0.32
STERLIN 40,3056 % 0.36
FRANG 35,7472 % 0.27
ALTIN 2.404,68 % -1,16
BITCOIN 66.048,01 0.246

“İl Bilge Hatun Erinç Evi” hizmete girdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :

HaberRes_33299

Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yaptırılan, özellikle de şehit ve gazilerin mağdur anne, baba ve yakınlarının barınacağı İl Bilge Hatun Erinç Evi’nin açılışı MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından yapıldı.

AÇILIŞ töreninde bir konuşma yapan Bahçeli, İl Bilge Hatun Erinç Evi’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek ”İl Bilge Hatun Erinç Evi aynı zamanda helalin eseridir. Temelinde cömertlik hâkimdir. Harcında alın teri ve umut vardır. Duvarlarında sımsıcak düşler, etrafında kötülüklerin aşamayacağı manevi surlar vardır. Kolonlarında yardımseverliğin çıkmayacak derin izleri saklıdır. Bu yapının yükselmesi uğruna üst üste koyulan her tuğla ahde vefanın ispatıdır” dedi.

 

BAHÇELİ, ”Gururla ifade edebilirim ki, bu Erinç Evi, şahsı namına istediği ne varsa karşısındaki için de dileyen derviş gönüllerin, çelebi ruhların dua ve desteğiyle hayat bulmuştur. Allah’a ne kadar şükretsek azdır ki, İl Bilge Hatun Erinç Evi’nin çimentosunda haksız kazancın en ufak lekesi yoktur. Haramın karartısı, usulsüzlüğün kırıntısı, yolsuzluğun esintisi, rüşvetin en ufak emaresi buranın yakınından veya uzağından bile geçememiş, geçemeyecektir” dedi.

 

YAĞMUR Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Etimesgut ilçesi Bağlıca mahallesinde yaptırılan, özellikle de şehit ve gazilerin mağdur anne, baba ve yakınlarının barınacağı İl Bilge Hatun Erinç Evi (Huzurevi)’nin açılışı MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından yapıldı.

Törene Devlet Bahçeli’nin yanısıra Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Akgül ile Dernek yöneticileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, İl Bilge Hatun Erinç Evi’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Konuşmasını ”Hepimizi gururlandıran bir eserin açılış töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. 28 ay 28 gün önce temelini attığımız İl Bilge Hatun Erinç Evi’ni bugün hizmete sokuyor, ağırlayacağı konuklarına şifa ve şefkat kucağı olarak elini uzatacağına canı gönülden inanıyorum” diyerek başlayan Bahçeli, ”Bu güzide binanın yapımına öncülük eden Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Akgül Bey’e ve çalışma arkadaşlarına takdirlerimi sunuyorum.

 

 

İl Bilge Hatun Erinç Evi aynı zamanda helalin eseridir.

Temelinde cömertlik hâkimdir.

Harcında alın teri ve umut vardır.

Duvarlarında sımsıcak düşler, etrafında kötülüklerin aşamayacağı manevi surlar vardır.

Kolonlarında yardımseverliğin çıkmayacak derin izleri saklıdır.

Bu yapının yükselmesi uğruna üst üste koyulan her tuğla ahde vefanın ispatıdır” açıklaması yaptı.

 

”İL BİLGE ERİNÇ EVİ TERTEMİZ VİCDANLARIN, PARILDAYAN KALPLERİN, DÜRÜSTLÜK SEMBOLÜ YÜREKLERİN ELİNDEN ÇIKMIŞTIR”

Bahçeli, ”Gururla ifade edebilirim ki, bu Erinç Evi, şahsı namına istediği ne varsa karşısındaki için de dileyen derviş gönüllerin, çelebi ruhların dua ve desteğiyle hayat bulmuştur. Allah’a ne kadar şükretsek azdır ki, İl Bilge Hatun Erinç Evi’nin çimentosunda haksız kazancın en ufak lekesi yoktur.

Haramın karartısı, usulsüzlüğün kırıntısı, yolsuzluğun esintisi, rüşvetin en ufak emaresi buranın yakınından veya uzağından bile geçememiş, geçemeyecektir. Çünkü İl Bilge Erinç Evi tertemiz vicdanların, parıldayan kalplerin, dürüstlük sembolü yüreklerin elinden çıkmıştır.

Yüksek ahlak bu çatının çivisine, taşına ve toprağına varıncaya kadar egemenlik kurmuştur. Malzemeden çalan kurnazlık, işçilikten kırpan üçkağıtçılık Erinç Evi’ne yaklaşmaya dahi cüret edememiştir. Bunların aksini düşünen varsa ya bugün konuşmalı ya da sonsuza kadar susmalıdır” dedi.

 

”45 YILDIR NEYE İNANMIŞSAK ONU SÖYLEDİK”

 

Bahçeli, şunları söyledi : ”İl Bilge Hatun Erinç Evi’nin açılışı aynı zamanda partimizin 45’nci yılına tekabül etmiştir.

Bu tarihi tesadüf oldukça anlamlı, oldukça önemlidir.

Bildiğiniz gibi burada şehit ve gazilerimizin mağdur anne, baba ve yakınları barınacaktır.

Takdir edeceğiniz üzere, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in 45 yıllık geçmişi şehitliğin ve gaziliğin de tarihidir.

Binlerce arkadaşımız erkenden aramızdan ayrılmış, kefensiz toprağa girmişlerdir.

45 yılın her satırında al bayrağa sarılı şehitlerimizi vatan topraklarına emanet ettik.

45 yıldır tabut kaldırdık, 45 yıldır acılara katlandık.

En Son Yusufiyeli Cengiz Yücel Akyıldız Hakk’a uğurladığımız dava arkadaşımızdır.

Ve geride bıraktığı hatıraları hala capcanlıdır.

Bizim için 45 yıl niyazdır, dilektir, hayaldir, yufka yüreklerle çetin yolların aşılamayacağının kanıtıdır.

Değişen zaman saçlarımızı ağartsa da, heyecanlarımız ilk günkü kadar taze, ilk günkü gibi diridir.

Takvim yaprakları 45 yılı eskitse de, kum saati 45 yılı yese de, biz tıpkı 1969’un soğuk Şubat ayındaki kadar coşkulu ve ümit doluyuz.

45 yıldır neye inanmışsak onu söyledik.

Neyi gördüysek onu anlattık.

Dün ne diyorsak, nerede duruyorsak, neyi savunuyorsak bugün de aynı yerdeyiz, aynı anlayıştayız.

Ama gelişmenin ve zamanın değişen şartlarının farkında ve bilincindeyiz.

Millete hizmetle geçen 45 yıl ahlak ve şeref mücadelesidir.

Biz bu yolda binlerce şehit versek de namertte izin vermedik.

Bu kutlu yolda nice saldırı ve tacizlere uğrasak da ilkelerimizden ayrılmadık.

Milliyetçi Hareket Partisi 45 uzun yıldır;

Gücünü tarihte, fikriyatını kültürde, anlamını barış ve kardeşlikte, varlığını ise Türk milletinde bulmuş ve bunlardan başkasına da bakmamış, itibar etmemiş, etmeyecektir.

Şunu iyi biliniz ki, Milliyetçi-Ülkücü Hareket;

*Tonyukuk’tan Nizamülmülk’e, Osman Gazi’den Mustafa Kemal’e uzanan devlet aklının emanetçisidir.

* Farabi’den İbn-i Sina’ya, Uluğ Bey’den Ali Kuşçu’ya uzanan derin aklın mirasçısıdır.

* Efendimiz’den Şeyh Edebali’ye, Hz. Yesevi’den Hacı Bektaş Veli’ye, Akşemsettin’den Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerine uzanan maneviyat halkasının takipçisidir.

* Hz. Mevlana’dan Yunus’a, Dedem Korkut’tan Karacaoğlan’a kadar seslendirilen öğütlerin, deyişlerin, tavsiyelerin izindedir.

*Yusuf Has Hacip’ten Kaşgarlı Mahmut’a, Ali Şir Nevai’den Ziya Gökalp’e, İsmail Gaspıralı’dan Yusuf Akçura’ya, Hüseyin Nihal Atsız’dan Erol Güngör’e, Mümtaz Turhan’dan Ahmet Arvasi ve Galip Erdem’e kadar uzanan milliyetçi damarın temsilcisidir.

* Mehmet Akif’ten Arif Nihat Asya’ya, Mehmet Emin Yurdakul’dan Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’na kadar satır satır, dize dize, kıta kıta gönüllere giren manzum ifadelerin terkibidir.

* Fuzuli’den Aşık Veysel’e, Mustafa Itri’den İsmail Dede Efendi’ye kadar söylenen şiirlerin, beste beste büyüyen musikilerin varisidir.

 

”ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN MUHTAÇ AİLE VE YAKINLARI KİMSESİZ DEĞİLLERDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin içinden doğmuş, Türk-İslam kültürüyle yoğrulmuş; bir ayağı tarihte, diğer ayağı geleceğin ufkunda olan büyük bir davanın adıdır.

Bu itibarla sosyal yaraların pansumanı, siyasal hastalıkların tedavisi, yanımızda yöremizde bulunan zorda kalmışların elinden tutulması bizim için mükellefiyettir.

Atımız eşkin, kılıcımız keskin, kalemimiz güçlü, sözümüz doğru, fikrimiz tutarlı, öngörülerimiz isabetlidir.

Şüphesiz ki, üzerimizde hakları bulunan kardeşlerimizin mağduriyetine göz yummamız, onları yalnız ve biçare bırakmamız kesinlikle olmayacak bir şeydir.

Şehit ve gazilerimizin muhtaç aile ve yakınları kimsesiz değillerdir.

Bir yanda büyük ülkülerin peşinden giderken, diğer yanda yanı başımızda duran gündelik ve dünyevi sorunlara kafa yormamız lazımdır.

Hepimizin gönlüne taht kuran dava şehitlerimizin ve gazilerimizin halen hayatta olan anneleri, babaları, yakınları bizlere emanettir.

Nitekim İl Bilge Hatun Erinç Evi bunun en berrak delilidir.

İmanımız yardımlaşmayı ve dayanışmayı buyurmaktadır.

İnançlarımız hakkı, hakikati, adaleti, kardeşliği ve kadirşinaslığı tavsiye etmektedir.

Milliyetçi-Ülkücü olmak mensubu olduğu davanın, milletin, vatanın ve değerlerin kaygısını taşımayı gerektirmektedir.

İl Bilge Hatun Erinç Evi’ne değer, içerik ve mana katan nedenler zincirini bu kapsamda aramak en doğrusudur.

 

”KOMŞUSU AÇKEN TOK YATANA İYİ GÖZLE BAKMADIK”

Toplumu bir arada tutan en önemli öğe, birlikteliğin hamurunu yoğuran asıl unsur sahip olduğumuz dayanışma ve yardımlaşma ruhudur.

İnsanlık tarihinin her döneminde geçerliliğini koruyan bu anlayış, Türk-İslam uygarlığının ana vasıfları arasındadır.

Biz millet olarak bireysel çıkarları, kolektif vicdanın önüne geçirmedik.

Komşusu açken tok yatana iyi gözle bakmadık.

Hem yaşamayı hem de yaşatmayı hedeflemiş bir ecdadın torunlarıyız.

Türk-İslam medeniyetinin farkı ve üstünlüğü bu asalet dolu tercihtedir.

Düşkünlerin, yardım ve bakıma muhtaçların korunup gözetilmesi milletimizin en bariz vasıflarındandır.

Tarihimizin altın sayfaları insanlığa örnek ve model olacak nice eser ve kurumların varlığıyla doludur.

Türk milleti aman dileyenlere dokunmamış, yardım bekleyenleri geri çevirmemiştir.

Şu bir gerçektir ki, güçten, takatten düşenlerin elinden tutmak, onlara hak ettiği imkan ve fırsatları sunmak hem dini, hem de milli vecibelerimizin gereğidir.

Bu aynı zamanda insan olmanın sorumluluğudur.

Bu aynı zamanda milli ahlakın gereğidir.

Türk milleti tarihin her devrinde darda kalana ilgi ve merhamet gösteren erdemin adı ve şeref payesidir.

Asırlarca üzerinde yaşadığımız coğrafyalarda tutunmamızın sırlarından birisi de insana ve insan hayatına verdiğimiz önemde gizlidir.

Aziz ecdadımız Bilge Kağan’ın “Açları doyurdum, çıplakları giydirdim, yoksul milleti zengin kıldım” kutlu sözleri yaklaşık 13 asırlık vicdanın, devasa fedakârlığın somut halidir.

Ertuğrul Gazi Ocağı’nın manevi direği Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” nasihati de insani duyarlılığın, ahlaki sorumluluğun ve kim olursa olsun herkese aynı nazardan bakan derin kavrayışın özetidir.

Dün hakimiyet havzamızda bulunan toplumlar, milletimizin hakkını her zaman teslim ediyorlarsa bunun asıl nedeni şüphesiz ki ecdadımızın insanı merkezine alan geniş vizyonudur.

Milli kültürümüz, tarihin her döneminde düşkünlerin, kimsesizlerin, çaresizlerin, fakirlerin, yetimlerin ve yaşlıların sahipsiz bırakılmadığını göstermektedir.

Ve dahası toplumdan asla dışlanmadıklarını, hor görülmediklerini kaydetmektedir.

Ecdadımız gittiği her yere yetimhaneler, imarethaneler, aşevleri, bakım evleri, yetiştirme yurtları, güçsüzleri koruma alanları, yollar, vakıflar, hanlar, hamamlar, kervansaraylar, okullar, camiler yapmıştır.

Bu tarihi ve kültürel eserler sönmeyen meşale gibi üç kıtada hala yanmaktadır.

Millet hayatında yetim, garip, dul, yaşlı ve engelli olanlar, muhtaç hale gelenler ilgisizliğe havale edilmemiştir.

Hürmetle andığımız muhterem ecdadımızın sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlayışı o kadar ileri gitmiştir ki, Osmanlı İmparatorluğu döneminde çetin geçen kış şartlarında yiyecek bulamayan kuşlar için bile vakıf kurulmuştur.

Yani Allah’ın yarattığı insan dışındaki canlılar da unutulmamıştır.

 

”ERİNÇ, HİÇBİR EKSİĞİN, ÜZÜNTÜNÜN VE ACININ OLMAMA HALİNE VERİLEN ADDIR”

İşte bizlere düşen de bu eşsiz kıymetteki anlayışı sürdürebilmektir.

Ve elbette her insanımızın Cenabı Allah’ın birer emaneti olduğunu kabullenerek onlara karşı gereken duyarlılığı fazlasıyla gösterebilmektir.

 

Erinç, hiçbir eksiğin, üzüntünün ve acının olmama haline verilen addır.

Bunun yanında rahat ve huzur demektir.

İl Bilge Hatun Erinç Evi, ihtiyaç sahibi dava insanlarımızın ömürlerinin kalan yıllarında huzurla yaşayacakları bir yer olmaya talip ve namzettir.

Türklüğün, Türk illerinin, Türk töresinin ve hepimizin anası olan İl Bilge Hatun’un manevi gözetimi altında burası sıcacık yuva olacaktır.

Bu kutlu eser, ecdadımıza sadakatin sonucu olduğu kadar, şehidimize, gazimize ve onların muhterem ailelerine şükran borcunun da yankısı ve yansımasıdır.

Aziz atamız Bilge Kağan’ın ve Kül Tegin’in beşiğini sallayan, ninnisini söyleyen, yedirip içiren, giydirip kuşandıran İl Bilge Hatun Annemizin ismi burada yaşayacak, burada parlayacaktır.

Bu muazzez çatı gönül almanın, gönülleri hoş tutmanın, güler yüzün, tatlı dilin, hatır sormanın, iyilik yapmanın yer aldığı ve her tarafında zarafet, nezaket, dua, şükür ve takvanın olduğu dayanışma ve kardeşlik mekânıdır.

Burada rahmetle yâd ettiğimiz dava şehitlerimizin ve gazilerimizin annelerine, babalarına ve yakınlarına hizmet verilecek olması çok ciddi bir kazanım, çok önemsediğimiz bir gelişmedir.

Kahramanlarımızın geride bıraktığı emanetlerine şayet sahip çıkmazsak çok büyük bir vebale ortak olmaktan kurtulamayacağımız açıktır.

Allah’a hamd olsun ki, bugün Milliyetçi-Ülkücü Hareket şehitlerinin ve gazilerinin anılarını, miraslarını yaşatmaya ve korumaya kararlı olduğunu Erinç Evi’yle bir kez daha kanıtlamıştır.

Huzurlarınızda böylesine güzel bir projenin gerçekleşmesinde başından sonuna kadar emeği ve payı bulunan her arkadaşımı tekraren kutluyor, hepsine teşekkür ediyorum.

İl Bilge Hatun Erinç Evi’nin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Merhum Başbuğumuz Türkeş Bey’e, tüm şehitlerimize rahmet diliyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibom
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort