DOLAR 32,5947 % 0.33
EURO 34,8187 % 0.19
STERLIN 40,3660 % -0.61
FRANG 35,7867 % 0.5
ALTIN 2.500,82 % 0,66
BITCOIN 2.121.240 2.416

Bahçeli: Erdoğan’ın Hayatında Artık Dost Kavramı Kalmamış

Yayınlanma Tarihi :
Bahçeli: Erdoğan’ın Hayatında Artık Dost Kavramı Kalmamış

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatında artık dost kavramı kalmamış. Kendisine hizmet eden adam, kendisini reddeden hain.” dedi.

headline

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatında artık dost kavramı kalmamış. Kendisine hizmet eden adam, kendisini reddeden hain. Bu çılgınlık halidir. Bu güç delisi olma halidir, yoldan çıkma halidir, şaşırma halidir, şımarma halidir. Devletin imkanlarını kullanmak için parti devleti oluşturmaya, arkasından da diktatör olmaya hevesleniyor. Bu yol çıkış yolu değildir.” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’ta seçmenleri ile buluşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP hükümetini eleştirdi. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk konularına değinen Bahçeli, vatandaşlara seslenerek,”Hayatınızın hangi döneminde ayakkabı kutusu bu kadar önemliydi? Artık vatandaş yeni bir ayakkabı aldığında ayakkabıyı kutuya koyamaz hale geldi. Ayakkabı kutusunun içerisinden 4,5 milyon dolar çıkabilir mi? Sonra da bunlar hayır işidir diye söylenebilir mi?” diye konuştu.
“ANDIMIZI KALDIRDIN, ARTIK YAVRULARIMIZ ‘ÇALARIM, SOYARIM, HIRSIZLIK YAPARIM’ MI DESIN?”
Başbakan’ı Andımız’ı kaldırdığı için eleştiren Devlet Bahçeli, “Yavrularımızın andını niye kaldırıyorsun sen? Kime hizmet ediyorsun. Türk’üm, doğruyum, çalışkanım seni niye rahatsız ediyor? Ne desin yavrularımız, çalarım, soyarım, hırsızlık mı yaparım desin. Dağda, bayırda, ovada, devlet dairelerinde bulunan ‘Ne mutlu Türk’üm’ sözünü niye siliyorsun, niye kazıyorsun? Bunları önceliğine almanın sebebi nedir? Türkiye’yi etnik temenni bölmek sana ne fayda getirecek? Mezhep temenni bir ayrışma sana ne fayda getirecek?” ifadelerini kullandı.
“BAŞBAKAN KENDISI GIBI DÜŞÜNMEYENLERI ALÇAKLAR GRUBUNA DAHIL EDIYOR”
Başbakan’ın miting alanlarında kirli bir üslupla herkesi haşhaşi ilan ettiğine dikkat çeken MHP Lideri, Başbakan’ın kendisi gibi düşünmeyenleri alçaklar grubuna dahil ettiğini ifade etti. Bu durumun Başbakan’ın güç delisi olduğunu gösterdiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti: “Uzun yıllar Başbakanlık görevini üslenmiş, kirli bir üslup, kaba bir üslup, çirkin bir üslupla herkese hakaret ediyor. Herkesi suçluyor, herkesi alçak ilan ediyor, herkesi hain ilan ediyor, herkesi haşhaşi olarak görüyor, herkesi paralel devletin unsurları olarak görüyor. Kendisine yandaşsa önemli bir vatandaş, ama kendisine dur hele ne yapıyorsun, nereye gidiyorsun derse o artık paralel devletin adamı, o artık hainler grubu, o artık alçaklar grubu içerisindedir. Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatında artık dost kavramı kalmamış. Kendisine hizmet eden adam, kendisini reddeden hain. Bu çılgınlık halidir. Bu güç delisi olma halidir, yoldan çıkma halidir, şaşırma halidir, şımarma halidir. Devletin imkanlarını kullanmak için parti devleti oluşturmaya, arkasından da diktatör olmaya hevesleniyor. Bu yol çıkış yolu değildir.”
“DANIŞMANLARIN AKLINI UÇURMUŞ, ONLARI DEĞIŞTIR”
Başbakan’a seslenen Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan eğer yanındaki danışmanlar aklını uçurmuş ise onları değiştir. Güçle akıl bir arada olursa anlamlıdır. Akıl olmaz güç varsa her şeye müsait hale gelirsin. Savcıyı kıyarsın, 8 bin Türk polisini kendisinin ak polisi olarak görmeye başladığında olmayanlara kıyarsan o zaman sen zaten yoldan çıkmışsın.” dedi.
TOKI’nin imkanları ile yaptığı mitinglerle milleti kandırmaktan Başbakan’ın vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, milletin gözünü boyalanın bırakılması gerektiğini söyledi. Bahçeli, “Amerikan bezi alıp bu kirliğinin üzerini örtmek için Akı beyaz bezle karıştırarak bunlarla vatandaşı aldatacağını mı sandın? 11 yıllık dönem içerisinde Ak Parti insanlarımızın beklentilerine karşılık veremediği için vatandaş kendi arasında bu partinin Adalet Ve Kalkınma Partisi ile alakası olmadığına kanaat verdi. Millet hayatında bir değişiklik göremediği için artık AK Partinin adına Aldanma ve Kandırma Partisi diyor.” diye konuştu.
“Recep Tayyip ERDOĞAN DIZISINI SEYREDE SEYREDE USANDIK, BIKTIK YAHU”
Vatandaşın yoksullukla boğuştuğun altını çizen Bahçeli, Başbakan’ın yalanlarını dinlemeye mecbur olmadıklarını söyleyerek şunlara değindi: “Nüfusun yüzde 59’u yoksulluk çizgisinin altındadır. Daha genel anlamda yoksullaşmış insanlardır. Bunların içerisinde 13 milyon insan açlık sınırı altındadır. Insanlarımız yavaş yavaş yoksullaşırken işte dükkanlar kapanıyor. Tarım kesiminde artık gerekli gelir sağlanamıyor. Tarım girdileri, mazotlar artıyor. Ürün para etmiyor, ya traktörü satıyor, ya da artık ben bu işten vazgeçtim diyerek tarlayı tapanı satmaya başlıyor. Bugünkü Adalet Ve Kalkınma Partisi bunlara cevap verebiliyor mu? Ancak televizyonlara çıkıyor, Recep Tayyip Erdoğan dizisini seyrede seyrede usandık, bıktık yahu. Her gün yalan dinlemeye mecbur muyuz?”
“ADALET VE KALKINMA PARTISI YALAN, ÇALAN VE TALAN ÜZERINE BINA EDILIYOR”
Başbakan’ın faiz lobisi söylemini eleştiren Bahçeli, Başbakan’ın döneminde de yalan ve talan lobisi oluştuğunu kaydetti. Bahçeli, “Faiz lobileri var diyor, bizden memnun değil diyorlar. Peki senin 11 yıllık iktidarın boyunca hangi lobilerin oluştuğunun farkında mısın? Sende bir yalan lobisi var. Sabahtan akşama kadar yalan üretiyor. Sende bir talan lobisi var. Önüne ne geliyorsa talan ediyor. Kasırga gibi. Rant peşinde koşanlar zenginleşiyor. Haram üzerine beslenenler şimdi Türkiye’nin zenginleri oldular. Bir de kazandıkça gözü hırsla dolmuş bir çalan lobisi oluşmuş. Gözü doymuyor, ne görse çalmaya çalışıyor. Onun için Adalet Ve Kalkınma Partisi yalan, çalan ve talan üzerine bina ediliyor.” şeklinde konuştu.
“BILAL OĞLANI YANINA ALIP KARAKOLA GITMEN LAZIM”
Iranlı bir şarlatanın bakan çocuklarını avucunun içine aldığını ve bakanları da yolsuzluğa alıştırdığına dikkat çeken Bahçeli, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Iran’dan bir şarlatan gelmiş, 29 yaşında, ne olduğu belirsiz. Iran’dan gelen şarlatan 4 tane bakan çocuğunu avucu içerisine almış. Bakanları da bu manada yolsuzluk ve rüşvete alıştırmış, Türkiye’yi soyuyor. Kimdir bu? Bu altın kaçakçısı, Iran’ın ambargosunu delmeye çalışan bir şarlatan. 101 gün içersinde en kısa sürede tahliye edildi. Içinizde en küçük bir suç işleyen birinizin hala mahkemeye çıkması devam ederdi. Ama 43 gün sürmedi dışarıya çıktı. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kadar telaşlanmasında herhalde Iranlı ne olduğu belirsiz şarlatan tehdit ediyor. Ya beni buradan çıkartırsınız ya da bildiklerimle alayınızı yakarım diyor herhalde. 1001 gün olmuş, kurulan mahkemeler dağıtılmış, iddianame hazırlayan savcılar atılmış. Sevgili vatandaşlarım bunlarla beraber mesela bu iktidar döneminde 17 Aralıktan 22 Mart’a kadar tam 784 savcı ve hâkim görevden alınmış, yerlerine yandaşlar atanmış güya yolsuzluk ve rüşvetin kendileri için bir komplo, kendileri için montaj olduğunu söyleyerek aklanmaya çalışıyorlar.”
Başbakan’ın artık bu gerçekleri aklayamayacağını söyleyen Bahçeli, “101 günden buyana başbakan olarak oğlun Bilal’i kurtarmak için neler yaptığını bu millet biliyor. Zaten o bakanları göden çıkartmışsın, onun çocukları umrunda değil, ama bir milyar doları villasında bulunduran, telefonla arayıp sorduğun Bilal oğlan’a diyorsun ki ‘oğlum sıfırla şunları başımız belaya girecek.’ Böyle bir durum karşısında sayın Recep Tayyip Erdoğan bu millet seni 11 yıldan bu yana başbakan yaptı. Bilal oğlanı yanına alıp en yakın karakola gitmen lazım senin. Ama gitmiyorsun.” diye konuştu.
“BAŞBAKANIN ŞEREF TAKINTISI VAR”
Başbakan’ın meydanlarda hep şeref sözü verdiğini anımsatan Bahçeli, “Sayın Başbakan diyor ki ‘bize iktidarı verdiğinizde size şeref sözü veriyorum.’ Bu sayın başbakan’ın bir şeref takıntısı var. Bu şeref yarışında da hep şerefsizlikle kaybediyor. Diyor ki, ne söz veriyormuş; adaleti, eşitliği, hakkın rızasını ve kul hakkını gözeteceğimize söz veriyoruz’ diyor. Bir milyar dolarla 76 milyon’un içerisinde öksüzün, yetimin, kimsesizin halkını nasıl yedin? Onlar Allahın Kulu deyimlidir? Onlar da kul hakkı yok mudur? Böyle bir durum karşısında Recep Tayyip Erdoğan artık sen bittin, artık senin siyasi ömrün Sona Doğru gelmektedir.” dedi.
“BU MILLET KIBIRLI INSANI SEVMEZ”
Başbakan’a kimseyi kırmama tavsiyesinde bulanan Bahçeli, ülkeyi iç karışıklık yaşayan ülkelere çevirmemesi gerektiğini açıkladı. Bahçeli, “Herkese iftira etme. Türkiye’yi felakete götürebilecek yanlışlıklara gitme. Ben yaparım, ben keserim, ben yıkarım, ben yasaklarım diyerek böbürlenip durma. Bu millet kibirli insanı sevmez. Bu millet sözde gururlu olmayı anlar onun için ülkemizde istemiyoruz, olmamsı lazım nedir o? Mısırda yaşananlar, nedir? Tunus’ta yaşananlar, nedir o? Suriye’de olan olaylar, nedir o? Ukrayna’daki gelişmeler. Daha önce Endonezya’da olanlar. Bu ülkeyi buralara döndürmememiz lazım.” ifadelerine yer verdi.
“YOLSUZLUK VE RÜŞVET TOPLUMSAL HASTALIKTIR”
Yolsuzluk ve rüşveti toplumsal hastalık olarak niteleyen Bahçeli, şunları kaydetti: “Türkiye’yi toplumsal hareketliliğe sevk etmemek lazım, Türkiye’yi kışkırtmamak lazım, Türkiye’yi tahrip etmemek lazım. Aziz vatandaşlarım yolsuzluk ve rüşvet bir toplumsal hastalıktır. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde yaygınlaşır, yaygınlaşması halinde de herkes birbirine bakar yolsuzluk ve rüşvetle geçinenlerle helal ekmek peşinde koşan insanlar aradaki farkı görür ise bu defa yiyenlerle, yemeyenlerin kavgası başlar. Yolsuzluk ve rüşvet toplumu kemirir, toplumu çürütür ve milleti de çökertir.”
Demokrasi içerisinde çözümlere gidilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, “Milleti kışkırtarak, yeri geldiğinde her olayı başlatarak arkasından da şöyle böyle oluyor diye televizyon propagandasıyla polisleri kışkırtıp güya sözde görevlendiriyoruz diyerek olaylara değişik boyutlarda sebep olanlarla kendi iktidarını koruyacak isen zaten yanılmışsız, çürümeye başlamışsın demektir. Onun için ayın Recep Tayyip Erdoğan milletimizle oynama, milletimizi korkutamazsın, milletimizi baskı altına alamazsın. Bu millet sabırlıdır, soğukkanlıdır bunun damarına fazla gelme. Bu milletin bir ayranı kabarırsa Recep Ağa sende iş kalmaz, AKP’den eser kalmaz.”
Bu ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgınlığına bırakamayacaklarını söyleyen MHP Lideri, yerel seçimlere 3 gün kala vatandaştan destek istedi.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort