DOLAR 32,4901 % 0.09
EURO 34,8774 % 0.33
STERLIN 40,7378 % 0.55
FRANG 35,7225 % 0.32
ALTIN 2.483,23 % 0,85
BITCOIN 2.008.331 -4.118

”ZORUN OYUNU BOZACAĞINA ŞÜPHEMİZ YOKTUR”

Yayınlanma Tarihi :

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ”MHP olarak AKP iktidarının yanlışlarını, yolsuzlukları, hırsızlıkları bölücülerle aynı masanın ve çıkarların paylaşılmasını halka anlatmaya devam edeceğiz. Devlet malının deniz olmadığını dile getireceğiz Kasaba kasaba, köy köy, sokak sokak, dükkân dükkân, ev ev dolaşıp bu meşum ve uğursuz iktidarın 12 yılda Türkiye’yi hangi karanlıklara sürüklediğini birer birer anlatacağız” açıklaması yaptı.

HaberRes_38907-001

Yalçın, ”Esnaf, sade vatandaş, çalışan ve emekli dâhil; her kesimden vatandaşlarımızla bire bir temas kuracak, yandaş medyanın yarattığı suni algı atmosferinin dağıtılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Zira 2015 genel seçimleri; Türkiye’nin geleceğinde geri dönülmez, tayin edici ve tamiri neredeyse imkânsız sonuçlara yol açabilecek tarihi bir dönüm noktasıdır. Zorun oyunu bozacağına şüphemiz yoktur” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Gaziantep Milletvekili  Prof. Dr. E. Semih Yalçın, ”Yandaş medya ile burada yuvalanan beslemeler ve kamuoyu araştırma şirketleri, öteden beri iktidar hakkında kamuoyunda pozitif algı yaratma çabasındadırlar. Bunların, 2015’te yapılacak genel seçimlerle ilgili son günlerde hummalı bir iş birliği içinde oldukları gözlenmektedir. Çünkü son kamuoyu yoklamaları, iktidar partisinin oylarının erimeye başladığını ve kararsız seçmenlerin oranında belirgin bir artış olduğunu ortaya koymuştur” açıklaması yaptı

Yalçın, ”AKP’nin oy kaybedeceğini gören yandaş anket firmaları kararsız oyları mevcut muhalefet partilerinin dışındaki siyasi oluşum ve kanallara yönlendirme gayretine girmiştir. Bu ilginç siyasi cinlikten yararlanan yandaş medya da anket verilerini nalıncı keseri gibi AKP’ye yontmaktadır. Temel hedef; kararsız seçmen eğiliminin, bilhassa iktidar icraatıyla ilgili hemen her konuda haklılığı ortaya çıkan ve yükselişte olduğu bilinen MHP’ye akmasını engellemektir. Başıboş oyları en azından başka adreslere sevk etmek için partimizin oylarının yerinde saydığı, halka ümit vermediği intibaı yerleştirilmeye çalışılmaktadır.

Bu arada Türkiye’de yeni muhalefet partilerinin kurulmasına ihtiyaç varmış, seçmenin temayülü bu yöndeymiş gibi gösterilerek dolaylı yoldan yine muhalefetin parçalanması ve bir taşla iki kuş vurulması hedeflenmektedir. Bunun sebebi, AKP karşıtı yeni siyasi partilerin ortaya çıkmasının, seçmenin ihtiyacından çok iktidar partisinin çıkarlarına hizmet edeceği ve genel seçimlerde oy kaybına uğrasa da AKP’nin yine aradan sıyrılacağı varsayımıdır.

Ayrıca algı operasyonlarını takviye için yeni politik astrolog ve kâhinler devreye sokulmaktadır. Böylelikle AKP genel merkezinde “liderin yalancısı”  sıfatıyla falcı bacılık yaparken işten el çektirilenlerin doğurduğu açık kapatılmaya çalışılmaktadır” dedi.

”BU, BİR TÜR ALGI VE TEMAYÜL ZORBALIĞIDIR”

Yalçın, şunları söyledi: ”Yandaş anket şirketlerinin çoğunun, özellikle cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinde dramatik sonuçlar sunmak suretiyle halkın algısını yönlendirdiği bilinmektedir. Anket şirketleri tarafından cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili araştırma sonuçlarının yüzde 5-6 civarında abartılı olarak takdim edildiği hâlâ hatırlardadır. Manipülatif ve gerçek dışı birtakım rakamların masa başında belirlenerek kamuoyuna sunulduğu, seçim sonrasında ortaya çıkmıştır. Zaten kimi araştırma şirketlerinin yöneticileri, cumhurbaşkanlığı seçiminde adalet ve hakkaniyetten yoksun algı operasyonu yapıldığını itiraf etmişlerdir. Bazıları kesin neticelerden ciddi şekilde sapan tahminleri yansıttıkları için özür bile diledikleri hâlde yine aynı şaibeli yöntemlere başvurmakta beis görmemektedirler. Zaten özür dilemeleri kusurlarını, kötü niyetlerini ve çıkarcılıklarını örtmemektedir. Çünkü demokrasinin en önemli nimetlerinden biri olan seçmen iradesinin yani sandığa akseden millî iradenin yönünü suni ve ahlak dışı metotlarla değiştirmişlerdir. Bu durum, komşusunun tarlasından geçen suyun önüne bent çekerek kendi arazisine kanal açan zorbanın yaptığına benzemektedir. Bu, bir tür algı ve temayül zorbalığıdır.

Her ağzını açtığında millî iradeden dem vuran ve kendisini eleştiren muhalefete sandığı işaret eden Erdoğan, sandığın rengini belirleyen sembolleri alabildiğine istismar etmiştir. Yandaş medya ve kamuoyu araştırma şirketleri de seçmenin bilinçaltını etki altında bırakan rakamların sandığa istikamet vermesini sağlamışlardır. Yani seçmenlerin önemli bir kısmı sandığa gitmelerinin seçim sonuçlarını Tayyip Erdoğan’ın aleyhine değiştiremeyeceğine inandırılarak hür iradeleri ipotek altına alınmıştır. Kamuoyuna pompalanan rakamlar, özellikle Tayyip Erdoğan’a muhalif kesimlerin azımsanmayacak bir kısmının hayal kırıklığına uğramasına yol açmıştır. Bu kesimlerdeki seçmenin azımsanmayacak bir kısmı ümitsizliğe düşerek sandığa gitmekten vaz geçmiştir. Önceki seçimlerin katılım oranlarına nazaran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gözlenen katılım yüzdesinin düşüklüğü, bu hakikatin en bariz göstergesidir.

Ortaya da seçmenin serbestçe verdiği karardan çok vehim ve ümitsizliklerinden doğan gayri tabii bir seçim sonucu çıkmıştır.

”AKP’NİN ETRAFINDA PERVANE OLANLAR; İKTİDARIN SAĞLADIĞI İÇ GICIKLAYICI, BAŞTAN ÇIKARICI SİYASİ VE EKONOMİK MENFAATLERİN AFYONUYLA SERMEST VAZİYETTEDİR”

Muhalefeti yok sayarak yürütülen toplumsal algı operasyonları, iktidarların kendi yanlış ve veballerini örtmesinin bir başka yoludur. Onun içindir ki AKP iktidarı eline geçirdiği medyayı ve devlet erklerini kamuoyunda muhalefetin çok zayıf ve yetersiz olduğu, buna karşılık kendi yanlışlarının olmadığı kanaatini yerleştirmek için kullanmaktadır. Bu nedenle muhalefetteki siyasi liderler ve partileri hakkında ahlaksız ve aşağılayıcı ifadeler kullanılarak itibardan düşürülmeleri sağlanmaya çalışılmaktadır.

Algı operasyonlarının bir başka boyutu da muhalif seçmenleri kendi niyet ve fikirlerinden şüpheye düşürerek onları derin bir hayal kırıklığına, özgüven eksikliği ve değersizlik duygusuna uğratma çabasıdır. Böylelikle bir kısım muhalif seçmen, kendi eğilimlerine hitap eden veya kendilerini temsil eden parti ve teşekküllere karşı örgütlenerek klik ve ayrılık çıkarmaya sevk edilmektedir. Gün geçmemektedir ki iktidarın tazyiklerine mukavemet edemeyen, reddedilmesi zor çıkarlarına hayır diyemeyen, sunulan beşerî lezzetleri tatmaktan nefsini alıkoyamayan birtakım çevreler hedeflerine başta MHP olmak üzere muhalefeti koymasınlar. Gün geçmemektedir ki kendine ve yakınlarına iktidardan menfaat temin etmekten vazgeçemeyen birtakım zayıf karakterliler kusurlarını örtmek için bir araya gelerek fitne saçan teşebbüslerde bulunmasınlar.

İşte AKP’yi iktidarda tutan ne sadece din ve maneviyat istismarı ne mezhep sembolleri üzerinden oy avcılığı ne de etnisite konusundaki bölücü ideolojik referanslarıdır. İktidarı ayakta tutan en büyük faktör, sağladığı muazzam rantı yandaşlarına ve “muhalefet muhalifleri”ne taksim etmesi, onları da haramdan istifade ettirmek suretiyle tatlı hayat bağımlılığı yaratmış olmasıdır. AKP’nin etrafında pervane olanlar; iktidarın sağladığı iç gıcıklayıcı, baştan çıkarıcı siyasi ve ekonomik menfaatlerin afyonuyla sermest vaziyettedir. Erdoğan’ın Gülen cemaatine giydirmeye çalıştığı haşhaşin gömleği aslında tam da AKP ve şakirtlerinin iktidar sarhoşu bedenlerine uymaktadır. Ülke bölünmeye giderken, İmralı canisi iktidar ortağı olurken, devletin ve milletin sınırlı imkânları israf edilirken AKP seçmeninin hesap sormak yerine iktidara daha çok yapışmasının arkasında bu sosyal psikoloji yatmaktadır.

Diğer taraftan, devlet erklerini ele geçiren iktidarın mukavemet edilmesi zor baskıları karşısında muhalif toplumsal örgütlenmelerde de parçalanmalar oluşmuştur. Neticede sosyal yapıya gözle görülür şekilde direnç zaafı, hulûl etmiş, toplumu derdinden sarsması veya ayağa kaldırması gereken olaylar karşısında vurdumduymazlık galebe çalmaya başlamıştır.

Bunun içindir ki 12 yıldır Genel Başkanından Divan üyelerine, teşkilat başkanlarından delege ve üyelerine kadar MHP camiasının halka doğruları anlatmak için gösterdiği büyük mücahede, kamuoyu nezdinde yeterince makes bulamamaktadır.

”HER TÜRLÜ ALGI OPERASYONLARINA KARŞI CAMİA OLARAK DİKKATLİ, MÜTEYAKKIZ VE HAZIRLIKLIYIZ”

Mamafih MHP 45 yıllık mücadelesinde bundan daha zor ve badireli günler atlatmıştır. Ancak partimiz, milletimizin zor günlerinde daima ümit kaynağı ve varlık sigortası olmayı bilmiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır.

Haklı haksız demeden doğru yanlış ayırt etmeden sırf MHP’yi suçlamak halkın gözünden düşürmek, karalamak için hakikatleri saptıranları Allah şaşırtmaktadır, şaşırtacaktır. Her ne kadar güçlü ve hiç gitmeyecekmiş gibi görünse de aslında bu şaşkın iktidarın bir sıkımlık canı kalmıştır. Yalan, talan ve haramla bina edilen bir iktidarın sonu hüsran ve felakettir. Bu felaketi AKP’ye yaşatacak yegâne dinamik unsur, tek siyasi güç de MHP’dir.

Bu gerçekten hareketle MHP, iktidarın algı operasyonlarını boşa çıkarmak için gece gündüz gayret gösterecektir. Azmin karşısında durabilecek hiçbir beşerî kuvvet bulunmamaktadır.

”ZORUN OYUNU BOZACAĞINA ŞÜPHEMİZ YOKTUR”

Her türlü algı operasyonlarına karşı camia olarak dikkatli, müteyakkız ve hazırlıklıyız. İktidarın siyasi hilelerine ve onun asalağı hâline gelmiş müzmin muhaliflerin küçük oyunlarına karşı tek vücut hâlindeyiz. Bu iktidarın yalan ve iftira ve hırsızlık üzerine bina edilmiş saraylarını kâşanelerini başına geçirmek için dem bu demdir.

MHP olarak AKP iktidarının yanlışlarını, yolsuzlukları, hırsızlıkları bölücülerle aynı masanın ve çıkarların paylaşılmasını halka anlatmaya devam edeceğiz. Devlet malının deniz olmadığını dile getireceğiz

Kasaba kasaba, köy köy, sokak sokak, dükkân dükkân, ev ev dolaşıp bu meşum ve uğursuz iktidarın 12 yılda Türkiye’yi hangi karanlıklara sürüklediğini birer birer anlatacağız.

Esnaf, sade vatandaş, çalışan ve emekli dâhil; her kesimden vatandaşlarımızla bire bir temas kuracak, yandaş medyanın yarattığı suni algı atmosferinin dağıtılması için ne gerekiyorsa yapacağız.

Zira 2015 genel seçimleri; Türkiye’nin geleceğinde geri dönülmez, tayin edici ve tamiri neredeyse imkânsız sonuçlara yol açabilecek tarihî bir dönüm noktasıdır.

Zorun oyunu bozacağına şüphemiz yoktur.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort