DOLAR 32,5144 % -0.11
EURO 34,7895 % -0.24
STERLIN 40,4776 % -0.12
FRANG 35,6075 % -0.27
ALTIN 2.428,55 % -0,06
BITCOIN 66.353,02 0.33

Amaç yapıcı muhalefet

Yayınlanma Tarihi :
Amaç yapıcı muhalefet

MHP Milletvekili Mehmet Parsak, yerel gündemi değerlendirdi. Parsak, amacının yapıcı muhalefetle sorun çözmek olduğunu ifade etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Mehmet Parsak, MHP İl Başkanı Raşit Demirel ve Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı medya çalışanları ile birlikte kahvaltı etti.
AĞIRLIK AFYON GÜNDEMİ
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 2015 yılı ardından her yılın sonu yeni yılın başlangıcında Ocak ayı içerisinde bir program yapmayı geleneksel hale getireceğini söyledi.
Davete icabet eden medya çalışanlarına teşekkür eden Parsak; “Niyet ettiğimiz bu programda ağırlıklı olarak Afyonkarahisar gündemini ihtiyaç olduğu kadar da Türkiye gündemini değerlendirecek şekilde yıl değerlendirmesi yapacağız. Bu değerlendirmelerimiz de sorulacak olan soruları da cevaplayacağız” dedi.

TORBA KANUNUN ÜÇTE İKİSİ TAMAM
7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri sonrası faaliyet gösteremeden ikinci bir genel seçime gidildiğini belirten Milletvekili Mehmet Parsak, 1 Kasım genel seçimleri akabinde TBMM’de çalışma yılından 1,5 ay kadar bir süre kaldığını kaydetti. Kalan kısa sürede de gündemin çok yoğun olduğunu dile getiren Parsak; “Tam olmasa da bu esnada geçici bir bütçe çıkardık. Bir torba kanunu tamamen çıkardık. Bir torba kanunun geneli üzerinde ki görüşmeleri bitirdik. Meclis tatil olmadan önce torba kanunun yaklaşık üçte birini tamamladık. Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulması kararı verildi” diye konuştu.

20 İLDE TABLO KARANLIK
Mehmet Parsak, hem siyasi hem de Türkiye gündemine yönelik yoğunluğun olduğunu kaydetti. Parsak, başından bu tarafa MHP olarak ihanet süreci olarak nitelendirdikleri açılım süreci sonu özellikle güneydoğu da 20’ye yakın ilde karanlık bir tablonun sözkonusu olduğun dile getirdi. Terörle mücadelenin aylardır sürdürüldüğüne dikkat çeken Parsak; “Yeterli mühimmatı, yeterli yığınağı, yeterli alan hakimiyeti olmayan bir terör örgütünün bu kadar süre özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi çok güçlü, terörle mücadele tecrübesi çok yüksek olan bir devlete karşı bu kadar süre direnebilmesi de mümkün değil. Buna rağmen halen daha önce ki gün bir üsteğmenimiz şehit düştü. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 7 Haziran 2015 tarihinden bu tarafa Afyonumuza sayısı 10’a yaklaşan şehitlerimiz var” şeklinde konuştu.

AFYON ŞANSLI İL
MHP Miletvekili Mehmet Parsak, huzurlu ve sağlıklı bir 2016 yılının geçirilmesini kısmet olması halinde 2017 yılının Ocak ayında düzenleyeceği toplantı da terörsüz bir yılı ekonomik ve sosyal açıdan değerlendirmek istediğini söyledi. 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü akabinde medya çalışanlarıyla topluca biraraya geldiklerini belirten Parsak; “Gazeteciler zor şartlarda önemli bir kamu görevi ifa etmektedir. Bu vesile ile tekrar hepinizin geçmiş Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Şehrimiz termali ve jeotermal başta olmak üzere doğal kaynaklarıyla, insanının kalitesi itibariyle aslında Türkiye’nin en şanslı illerinden biri. Bu kriterler önemli. Sahip olduğumuz jeostratejik konum Türkiye’de çok az ile nasip olan bir konum. Detaylı bakıldığın da bu kadar şanslı başka bir il yok” ifadelerine yer verdi.

“MURADIMIZ OLUMSUZLUKLARI KALDIRMAK”
Afyonkarahisar’da Jeotermal’in yanı sıra çok ciddi kaynakların bulunduğuna dikkat çeken Mehmet Parsak, bu kaynakların daha müreffeh ve huzurlu bir şehir oluşturması beklentisine dikkat çekti. Bu kadar imkana rağmen insanların yaşamaktan en mutlu oldukların şehirin Afyonkarahisar’ın komşusu Isparta olduğunu söyleyen Parsak; “Isparta ile Afyon’un kaynakları değerlendirildiğin de haklı olarak bu ilin Afyon olmasını beklerdik. Ne yazık ki durum böyle değil. Nüfus kaybından dolayı milletvekili sayısı 7’den 5’e düşmüş. Yine nüfus kaybı nedeniyle 49 belde Belediyesi kapanmıştır. Afyonumuz ne yazık ki yaşanabilir şehirler arasında 50. sırada. Peşinen söyliyeyim muradımız; Muhalefet milletvekili olarak bize çok konu başlığı çıkar anlayışını sürdürmek değil, olumlu katkıları vermek suretiyle olumsuzlukların ortadan kalkmasıdır” ifadelerini kullandı.

MADENCİLERİN DURUMU TAKİP ALTINDA
Madencilerin 2012 yılında çıkan bir genelgeden dolayı ciddi sıkıntılar yaşadığına değinen Parsak şöyle konuştu: “16 Haziran 2012 tarihinde yayımlanan Başbakanlık genelgesiyle maden ruhsatları ve orman izinleriyle ilgili müracaatlar Başbakanlık denetlemesine bırakılmış olup değerlendirmenin kriterleri hâlâ net bir şekilde ortaya konulmamakta ve ayrıca herhangi bir süre kıstı da bulunmamaktadır. Sektörde faaliyette bulunan firmalar izinlerini genişletemediklerinden dolayı bütün yatırımlarını durdurmakta, bu durum da işçilerin işlerine son verilmesine ve parça parça madencilik sektörünün yok edilmesine yol açmaktadır. Diğer yandan 18 Şubat 2015 tarih ve 6592 sayılı Kanun ile Maden Kanunu’nda yapılan değişiklikle fahiş bir şekilde artan ruhsat bedelleri, madencilik sektörünü ağır maliyetlere mahkûm etmektedir. Bu durum ise sektördeki yatırımcıyı uzaklaştırdığı gibi, yeni yatırımcı girişini de neredeyse imkânsız hâle getirmektedir. Bu genelgenin yayınlanması ve ilgili kanun değişikliği, madencilik sektörünün tekelleşmesine ve uluslararası kartellerin eline geçmesine neden olmaktadır. Bu durumu bizzat takip ediyorum.”

200 MİLYON EURO ZARAR VAR
Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illeri için yapılmış olan Zafer Bölgesel Havalimanı’nın yap-işlet-devret modeliyle yapılmasından dolayı şimdiye kadar meydana gelen kamu zararının açıklanmadığını belirtti. Parsak şunları söyledi: “Yine bu konuyu da TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdik. Ancak yine cevap alamadık. Şimdi bu cevabı ben, sizlere ve sizlerin aracılığı ile Afyonkarahisar kamuoyuna duyurmak istiyorum. Zafer Havaalanı inşa edileli 2 yıldan fazla süre geçmiştir. ‘Yap-İşlet-Devret’ yöntemi ile inşa edilen bu havaalanı için İÇTAŞ İnşaat şirketine, devlet tarafından garanti edilen 850 bin yolcu garanti edilmiş ancak geçen zaman içerisinde bu havaalanından 85 bin yolcunun bile uçmadığı için iktidarın öngörüsüz, plansız ve popülist politikaları neticesinde bu işletmeye devlet kasasından 4.1 milyon euro ödendiği iddia edilmektedir. Yapılan anlaşmanın süresinin 20 yıl olduğu göz önüne alınacak olursa bu noktada yapılan plansız bir işin devletimize 200 milyon euro civarında bir zarara ve dolayısı ile ilgili firmanın haksız kazancına neden olacağı açıktır.”

“MESELE SALİH BEYİ AŞIYOR”
Sandıklı’da Belediyesi kapatılan bir belde de ki çöp sorununa temas ettiğini hatırlatan Mehmet Parsak, bir milletvekili olarak vatandaşların şikayetlerini dile getirdiğini söyledi. Parsak; “Bir milletvekili olarak bunları dile getiriyoruz. Büyükşehir yasasına yönelik bir değişiklik yapılacağını da gözlemliyorum. Olası değişilklik karşısında yaşanan sıkıntıların çözümü için bunu ifade ettik. Farklı değerlendirmeler oldu. Konuyu dikkatle takip ettim. Bir köşe yazarımız, ‘Bunu aslında telefonla konuşsanız daha iyi olur.’ gibi bir yazı yazdı. Onunla ilgili yaklaşımımızı da ifade edeyim. Biz Salih bey ile insan olarak ve hukuken son derece nezaketli ve adaletli bir noktadayız. Bir iletişim eksikliğimiz yok. Bu bizim Salih bey ile konuştuğumuz da çözüme kavuşacak bir mesele değil. Sayın Başkanım şu beldelerde sıkıntılar var dediğimiz de onun bütçesi de imkanları da yetkileri de bellidir. Biz onu sadece iletmiş oluruz. Bunu dile getirdikçe büyükşehir yasasına çeşitli maddelerin ilavesine neden olur” dedi.

PARSAK YEREL YÖNETİCİLERE SESLENDİ
Sorumlu muhalefet anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek tüm yerel yöneticilere seslenen Parsak; “Biz bir konuyu gündeme getiriyorsak amacımız kendi adımıza siyasi rant değildir. Ama emin olun siyaseten menfaat sağlamak niyetinde olsak bunu çok iyi yaparız. Elimizde o yönde çok fazla imkan ve malzeme var. Maksadımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil” diye konuştu.

İHRACAATTA KAYIP VAR
Geçen yıl ihracatta büyük kayıp yaşadığına dikkat çeken Parsak sözlerine şöyle devam etti: “Afyonkarahisar’ın ekonomik verilerine baktığımızda ise, 130 farklı ülkeye ihracat yapan ilimizin ihracatı 2014 yılında 359 milyon 265 bin dolar iken, 2015 yılında 304 milyon 260 bin dolara gerileyerek yüzde 15,1 oranında azalmıştır. Afyonkarahisar’ın daha önceki yıllardaki ihracat rakamlarına bakacak olursak, 2015 ihracatımızın, 2011 yılından bu yana gerçekleşen ihracat rakamlarının en düşüğü olduğunu görürüz.”

BEŞ AYRI AÇILIŞ HASTA SAYISINI ARTTIRMIYOR
Sağlık sektöründe de sıkıntılar yaşandığını belirten Parsak, “Her fırsatta sağlık alanında ürettikleri sözde devrimlerle övünen AKP hükümeti, Afyonkarahisar’da bu yıl da sınıfta kalmıştır. OECD ülkelerinde her 1000 kişiye 5 yatak düşerken, Afyonkarahisar’ımızda bu rakam 2,8’dir. Bu demek oluyor ki; bir hastanenin açılışını 5 kez yapmak, o hastanenin kabul edeceği hasta sayısını 5 kat arttırmamaktadır. Benzer durum, ne yazık ki sağlık personeli ve doktor sayısı konularında da geçerlidir.” dedi. Afyonkarahisar’ın eğitimde alt seviyelerde olduğunu dile getiren Parsak, ilin LGS ve LYS gibi sınavlarda Türkiye’de ilk 50’ye bile giremediğini sözlerine ekledi.
“Kocatepe’nin hassasiyetini takdirle karşılıyorum”

MHP Milletvekili Parsak, Ankara-İzmir otoban konusunu herkesten önce gündeme taşıyan Kocatepe Gazetesi’nin hassasiyetini takdirle karşıladığını söyledi ve ekledi: “Tüm basınımızın bu konuyu gündemde tutmalarını rica ediyorum” dedi

 

MHP Milletvekili Mehmet Parsak, Afyonkarahisar’ın en stratejik özelliğinin kavşak nokta olmasını sağlayan kara yolları olduğuna temas etti.

İHSANİYE’Yİ TEĞET GEÇİYOR
Mehmet Parsak, duble yolların az olduğu zamanda da Afyonkarahisar karayolunun yolların kesiştiği nokta olduğunu vurguladı. Parsak; “Türkiye’nin iki büyük şehri olan İstanbul ve Ankara özellikle yazın Antalya, Muğla, Ankara için özellikle Antalya ve İzmir güzergahlarının tümü Afyon’dan geçiyor. Devlet eski hastanesinin bulunduğu güzergahtan trafiğin aktığı zamanları da hatırlıyoruz. Karşımızda Ankara-İzmir karayolu gerçeği çıktı. Uzun yıllar speküle edilen bir konuydu. Seçimlerden önce bunu Afyonluya sormadan yapmayız değiştirmeyiz denilse de İhsaniye ilçemizi teğet geçen bir güzergahla karşı karşıya kaldık. Bu alanın yokluğa itildiği bir denklemle karşı karşıyayız” dedi.

“KOCATEPE GAZETESİ’Nİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM”
“Ankara-İzmir otoyol olduğu takdirde süratte gözetildiğin de molasız ulaşımın olabileceği bir ağdan sözediliyor.” diyen Parsak şöyle konuştu: “Afyon ve buraya kadar ki tüm coğrafyamızı olumsuz etkiler. Bu yol mutlaka bir yerden geçecek. İktidar siyasetçileri mutlaka bir yeri memnun edecekler. Ama biz Afyon’un milletvekilleriyiz. Bu işin ekonomik verimliliğini biraz daha sonra düşünmek zorundayız. Öncelik Afyon’un menfaatidir. Yolun inşaatı başlamadan herşey değiştirilebilir. Bunu TSO, işadamları derneklerimiz hangisi olursa olsun, esnaflarımız, bölge de iş yapan işadamlarımız genel anlamda Afyon kamuoyu daha güçlü seslendirirsek biz siyasiler de bunun mesleki ayağını iyi yürütürsek biz bu treni kaçırmayabiliriz. Bu noktada Kocatepe Gazetesi çok hassasiyetli davrandı. Herkesten önce duyarlı haberlerini öne alan tutumlarını takdirle karşılıyorum. Tüm basınımızın bu konuyu gündemde tutmalarını rica ediyorum.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomSahabetBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomSahabet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort